שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

דייסת שיבולת שועל. שלוש מילים שלאו דווקא נשמעות מגרות אבל בעניין הזה תצטרכו לסמוך עליי, אני עומדת לשנות את עולמכם- או לפחות לנסות.שיבולת השועל היא אחד המאכלים הכי בריאים, וקלים להכנה (גם בזכות כל הטיפים שיש במאמר הזה) כך שלא לשלב אותה בתזונה שלנו זה פשוט בזבוז. אם אתם אוהבים שיבולת שועל הרשו לי לשדרג אתכם, ואם אתם עוד לא אוהבים אותה תנו לי לשנות את דעתכם. כל מה שרציתם לדעת על שיבולת שועל, ובעיקר איך מכינים אותה כך שתצא טעימה, מתחילים ….

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה
בכתבה הזו תקראו על:
שיבולת שועל מתכון

שיבולת שועל: ערך תזונתי ומרכיבים מיוחדים

למען הסר ספק שיבולת השועל שייכת למשפחת הדגנים, כלומר פחמימות. ואם אתם אוהבים מזונות על, מבחינתי שיבולת השועל היא  הקרובה ביותר לסופר פוד בקטגורית הדגנים (האם מזונות על באמת קיימים? זה כבר נושא לפוסט אחר).

שיבולת שועל ערך קלורי

כראוי לדגן מלא, שיבולת השועל דחוסה גם מבחינה קלורית. בארבע כפות שיבולת גולמית יש כ – 135 קלוריות. ברגע שנהפוך את שיבולת השועל שלנו לדייסה היא תכפיל את הגודל שלה כך שכמות הקלוריות בשלוש כפות תופחת ותעמוד על כ – 25 קלוריות בלבד (כן, שמעתם נכון). כך יכולה להיות מאכל מפתח בהרבה תבניות אכילה, למשל דיאטה ים תיכונית, שנועדו לשמירה על משקל וגם להרזייה. 

מנה עשירה בחלבון

שיבולת השועל היא אמנם דגן ועדיין מכילה כמות לא מבוטלת של חלבון. בארבע כפות של שיבולת שועל גולמית נקבל כ – 4.4 גרם חלבון שזה פי 1.5 ממרבית הדגנים האחרים. בדייסת שיבולת שועל ריכוז החלבון יורד ל – 2 גרם בממוצע לארבע כפות וזו עדיין כמות גבוהה בהשוואה לדגנים אחרים כמו לחם או אורז מלאים. יחס הפחמימה והחלבון הופכים את שיבולת השועל למאכל חובה עבור מי שמתאמנים וכמובן עבור ספורטאים.

סיבים תזונתיים

כמו כל דגן מלא גם שיבולת השועל עשירה בסיבים תזונתיים. ארבע כפות שיבולת גולמית יספקו לנו כ – 4 גרם סיבים כך ששתי מנות שיבולת שועל (8 כפות) יספקו לנו כמעט שליש מצריכת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת לאדם בוגר. גם הדייסה לא פראיירית והיא תכיל 2 גרם סיבים בממוצע. הסיב התזונתי המשמעותי ביותר הנמצא בשיבולת השועל הוא בטא גלוקן, והוא סיב פרה – ביוטי.
סיבים פרה – ביוטיים מהווים מצע מזון לחיידקי המיקרוביוטיים (הידידותיים) בכך תורמים לא לשגשוג והתרבות שלהם, על חשבונם של חיידקים פתוגניים העלולים להזיק לנו, מה שנקרא WIN WIN. 

מנה עשירה בויטמינים ומינרלים

למרות שלא היינו מצפים לכך, שיבולת השועל היא מקור לסידן, ברזל ומגנזיום. מעולה כחלק מתזונה למתאמנים כבר אמרנו? בנוסף, שיבולת השועל היא מקור לחומצה פולית במזון ועוד ויטמינים מקבוצת B.

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

אשמח לשמוע עוד!

לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

ומה עם גלוטן?

שיבולת השועל איננה עשירה בגלוטן, לכן קלה יותר לעיכול עבור אנשים על רגישות לגלוטן. עם זאת, רק כאשר המוצר מוגד ככזה ללא גלוטן נוכל להבטיח שאיננה מכילה אותו כלל ולכבד צליאקים במנה שהכנו.
שימו לב שלמרות ששיבולת שועל איננה מכילה גלוטן, נמצא שכ – 8% מחולי הצליאק עלולים לפתח תגובה חיסונית כתוצאה מרגישות לחלבון נוסף שנמצא בשיבולת השועל – אוונין (avenin).
שיבולת שועל ערך תזונתי

שובע מוגבר ובריאות לבבית

זוכרים את הסיב התזונתי בטא גלוקן? עבודות מחקר מהשנים האחרונות מראות לנו שצריכת סיבים תזונתיים ובטא גלוקן בפרט, מגבירה תחושת שובע. קבוצת חוקרים מצאו שלסיב מבנה ייחודי המגדיל את צמיגות המזון שאנחנו אוכלים ובכך תורם לתחושת שובע גדולה לעומת מאכלים אחרים. ככל שנחוש שובע רב יותר, כך כמות האוכל אותה נצרוך לאורך תהיה קטנה והמרווח עד לארוחה הבאה יגדל. האפקט הזה יסייע לנו להשאר במשקל תקין לאורך זמן ואף לרדת במשקל במידה ואנחנו מעוניינים בכך בכדי לשמור על בריאותנו.

שמירה על המשקל הוא לא האפקט הבריאותי היחיד שיש למנת שיבולת שועל להציע אלא גם בריאות לבבית!
מחקרים מהשנים האחרונות מדגימים  שצריכה יומית של בטא גלוקן בכמות הגדולה מ- 3 גרם וממקור של שיבולשת שועל, קשורה גם בהפחתת הסיכון למחלת לב כלילית לצד שמירה על רמות נמוכות יותר של כולסטרול בדם.

שיבולת שועל הסוגים השונים

הצורה המקורית של שיבולת השועל נקראת Oat groats, גרעינים מלאים ושלמים. כמות הזמן והאנרגיה הדרושים להפוך את גרעיני השיבולת בתצורה הזו למאכל רבים לכן היא עוברת תהליך ונמכרת במרכולים בשלוש צורות עיקריות:

  • Steel Cut oats – תהליך בו נחתכים גרעיני שיבולת השועל בפלדה
  • Rolled oats – תהליך בו עוברים גרעיני שיבולת השועל אידו ושיטוח בעזרת רולים
  • Instant oats – תהליך בו עוברים גרעיני שיבולת השועל אידוי, שיטוח ובישול או אידוי נוסף עד לכדי שבבים קטנים באופן יחסי

איך להכין שיבולת שועל - כל סוג וסגנון הבישול המתאים לו

הגענו לרגע האמת! אנחנו הרי יודעים שהסבירות שנאכל כל מאכל, בריא ככל שיהיה, תלויה באופן משמעותי בטעם ובמרקם. לכן הכלל הראשון הוא להתאים את אופן ההכנה לסוג השיבולת. אחרי שעשינו את זה, נותרו עוד כמה כללים קטנים בדרך לקערת דייסת שיבולת שועל מושלמת.

נתחיל במתכונים להכנה טובה של הדייסה כבסיס ובסוף המאמר הצעות לשדרוגים שווים ההופכים את הדייסה למעדן טעים, בריא ופוטוגני במיוחד. שימו לב, בכל סוג של הכנת דייסה יש צורך בשיבולת שועל ונוזל. הנוזל יכול להיות מים רותחים ומידי פעם אפשר לשדרג בנגיעה של מי קוקוס כדי לקבל טעם אקזוטי. אני תמיד ממליצה על חלב או משקה סויה ללא סוכר כדי להעשיר את מנה בחלבון, אבל זה בעיקר תלוי בטעם האישי ובמידת הרעב שלכם.

שיבולת שועל במיקרוגל

אם אתם בתחילת דרכם בעולם הדייסות + ממהרים מאוד לעבודה מידי בוקר או מחפשים נשנוש מהיר לאכול בין לבין – שימוש במיקרוגל בהחלט יכול להיות פתרון עבורכם. שני הסוגים המתאימים להכנה במיקרוגל הם שיבולת השועל מסוג Rolled ו – Instant.

מה צריך?
1 כוס של שיבולת שועל 
3\1 כוס נוזל

איך מכינים?
בקערה המותאמת לשימוש במיקרוגל מערבבים את שיבולת השועל והנוזל. מחממים בטמפרטורה גבוה למשך דקה.
לאחר דקה מוציאים את הקערה מהמיקרו ומערבבים. אם בחרתם בשיבולת שועל Instant ההכנה מסתיימת כאן, בתאבון.
>אם בחרתם בשיבולת שועל מסוג Rolled הכניסו למיקרו למשך דקה נוספת ולאחריה- ערבבו ואיכלו בתאבון!

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

אשמח לשמוע עוד!

לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

הכנה מהירה בסיר לחץ

אם יש לכם כמה דקות להשקיע בארוחה שלכם ומצד שני אם אין לכם שעות לדבר, הכנה מהירה בסיר לחץ מציעה את הפשרה האולטימטיבית עבורכם. לדייסה הזו נשתמש בשיבולת שועל מסוג Steel Cut.

מה צריך?
1 כוס שיבולת שועל
3 כוסות נוזל

איך מכינים?
בסיר הלחץ מערבבים את שיבולת השועל והנוזל. אטמו את הסיר בעזרת השסתום. כוונו את הסיר למידת לחץ גבוהה ובשלו למשך 10 דקות. בתום 10 הדקות שחררו במהירות את השסתום ואפשרו לסיר אוורור. ערבבו את שיבולת השועל ואיכלו בתאבון.

שיבולת שועל קלאסית בסיר על הגז

אם אתם חובבי בישול, מוצאים את מקומכם במטבח והכנת תבשילים היא עבורכם סוג של תרפיה, זו שיטת ההכנה בשבילכם! גם חווית בישול נעימה וגם תוצאה טעימה ששווה את הכל. הפעם נשתמש בשיבולת שועל מסוג Steel Cut.

מה צריך?
1 כוס שיבולת שועל
3 כוסות נוזל

איך מכינים?
בסיר בגודל בינוני ערבבו את שיבולת השועל והנוזל. הציבו את הסיר על הכירה והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ. לאחר רתיחה הנמיכו את הלהבה, השאירו את הסיר לא מכוסה והמשיכו לבשל למשך כ- 25 דקות. הקפידו להמשיך ולערבב מיד כמה דקות. כששיבולת השועל מגיעה למרקם הרצוי סיימתם בהצלחה ואפשר להגיש.

שיבולת שועל OVERNIGHT

שיבולת שועל בין לילה overnight
דייסת שיבולת שועל בין לילה

אם אחרי כל המאמר הזה עדיין לא השתכנעתם לנסות דייסה, אל תוותרו על הבריאות בשיבולת השועל. נסו אותה בגירסה הקרה! אפשר להכין את השיבולת בערב כדי שכבר בבוקר תחכה לכם ארוחת מלכים. עוד אפשרות מגניבה היא להכין אותה בבוקר במקום העבודה ואז תזכו בארוחת ביניים סופר מושקעת במינימום עבודה.

מה צריך?
3 כפות שיבולת שועל
1 כף שטוחה של חמאת אגוזי לוז טבעית
1 כף זרעי צ’יה
2\1 כפית אבקת קקאו
1 כפית סירופ מייפל טבעי
2\1 כוס משקה שקדים טבעי

איך מכינים?
מאחדים את המוצרים לצנצנת מייסון או כוס רגילה ומשרים לאורך הלילה (או שעה לפחות) במקרר. לאחר שהגיעה למרקם הרצוי הוציאו מהמקרר והוסיפו פירות ואגוזים לפי הטעם, צלמו ואז איכלו בתאבון!
ולמי שמעוניינים להגיש בצורה יותר פוטוגנית כמו בתמונה: העבירו מחצית מתכולת הכוס לכוס חדשה, חותכים בננה לעיגולים וסדרו על דפנות הכוס. הוסיפו את יתרת שיבולת השועל הקרה ורק אז, הוסיפו אגוזיפ ופירות מלמעלה.

כל התוספות הכי משדרגות

אין ספק שרק על התוספות אוכל לכתוב מאמר שלם, לכן בקטע הבא אתמקד בכמה תוספות שוות במיוחד. נתחיל בהגדרת הקטגוריות: 1. אבקות 2. ממרחים וסירופים 3. פירות ואגוזים

אבקות

עולם האבקות הוא מה שנקרא, רווי. נוכל למצוא אבקות אקזוטיות כמו ספירולינה ומאקה ועד לכאלו הנמצאות בשוק הקרוב לבייתנו כמו כורכום וקינמון. לכל אבקה יתרונות בריאותיים ייחודיים; הקינמון אנטי דלקתית ונמצא יעיל במניעת של עקה חמצונית, הקקאו עשיר בנוגדי חימצון בעלי השפעה חיובית על בריאות לבבית, הכורכום אנטי דלקתי ומסייע בהחלמה מפציעות. היתרון באבקות בעלות פגמנט צבע דומיננטי הוא פוטוגניות בלתי רגילה, החסרון הוא שהן מגיעות עם טעם דומיננטי לכן חישבו היטב האם הטעם הזה מתאים לכם.

דייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל עם תוספות

ממרחים וסירופים

כמות הממרחים והסירופים שנוסיף למנה יקבעו עד כמה היא מנת בריאות דלת קלוריות לעומת תחליף בריא לממתק עשיר קלוריות – אבל ממקור בריא. הסירופים שונים, גם אם הם טבעיים, מכילים כמות גדולה של סוכר. אני מדברת על סילאן, מייפל, אגבה ודומיהם. אין שום בעיה להוסיף אותם לדייסה, רק חשוב לזכור את המשמעות.

הממרחים לרוב יהיו מבוססי שומן כמו חמאת בוטנים, חמאת אגוזי לוז ושקדיה. בניגוד לסירופים הממרחים אינם עשירים בסוכר אך בהחלט עשירים בקלוריות, אז השתמשו בהם בחכמה. הוספת הממרחים היא גם דרך נהדרת לעודד ילדים לאכול את הדייסה שבישלתם. שימוש בסירופ עם הממרחים השונים מייצר טעמים שילדים אוהבים: חמצאת בוטנים תייצר דייסה בטעם במבה, חמאת אגוזי לוז תעניק לדייסה שלכם טעם של נוטלה ושימוש בטחינה יזכיר מאוד טעם של חלווה.

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

אשמח לשמוע עוד!

לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים

שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

פירות ואגוזים

כמעט כל פרי שנבחר יתאים לדייסה שהכנו היות וטעמה הוא לא מאוד דומיננטי. ההחלטה היחידה שנצטרך לקבל מראש היא האם הדייסה שלנו תהיה מתוקה או לא. במידה והדייסה מתוקה כנראה שכדאי לנו לבחור בפרי מתוק כמו מנגו או בננה. לפעמים בחירה של פרי חמצמץ מעדנת את המתיקות ואז פירות יער כמו פטל או אוכמניות יהיו הבחירה המתאימה.  אם הדייסה שלנו נועדה להיות חמצמצה תפוחים הם בחירה מצויינת.

אם אתם חוששים לשלב מנת פרי כי עדיין מרחפת מעל המנה הזו הזאלה: כמה פירות מומלץ לאכול ביום? אל תחששו! אם בחרתם במנה הזו לארוחת בוקר מידי פעם, תוספת של מנת פרי היא לגמרי מקובלת. אם בחרתם במנה לארוחת ביניים, זה ככל הנראה הפרי שכבר לקחתם בחשבון בדיאטה שלכם.

גם אגוזים הם תוספת ידועה לדייסה. ממש כמו הממרחים גם האגוזים השונים שייכים משפחת השומנים לכן קחו בחשבון את כמות הקלוריות בהם אם המטרה היא לאכול דייסה שכזו על בסיס יומי. אני ממליצה לגוון בשימוש באגוזים היות ולכל אגוז ערכים תזונתיים אחרים. באגוזי המלך ובזרעי הפשתן (שעל הדרך הכנסתי למשפחת האגוזים) נמצא אומגה 3, השקדים עשירים בסידן ואגוז ברזיל הם פצצת סלניום טעימה.

כמה כדאי לי לאכול?

שיבולת השועל היא אחד המאכלים שבהחלט מומלצים לאכילה אפילו מידי יום. אפשר להכין קערה גדולה לארוחת הבוקר או כוס קטנה לאכילה כארוחת ביניים. ככל ששיבולת השועל שלכם תהיה עשירה בתוספות כך הערך הקלורי שלה יעלה, לכן חשוב לשלב אותה באופן הנכון בתפריט היומי שלכם. הכמויות המדוייקות שכדאי לכם לאכול הם נגזרת של יתר המאכלים בתפריט שלכם. לא כל מאכל במהלך היום שלכם חייב להיות דל בקלוריות, אלא כדאי שסך הקלוריות והערכים התזונתיים ביום שלכם יתאימו למטרה. אני מזמינה אתכם לעשות איתי תהליך בו תלמדו לשלב לא רק שיבולת שועל, אלא כל מאכל אהוב אהוב עליכם בכמות המתאימה בכדי להגיע אל היעד שלכם. 
שיבולת שועל: ערך תזונתי, קלוריות ו- 3 שיטות טעימות להכנה

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

54 תגובות

  1. שלום

    קראתי את דברייך והשכלתי , אך אם י לי מעי רגיז האם אפשר לאכול שיבולת שועל?

    אני אישית אוהבת בסוף הקפה לשים כף של שיבולת לא מבושלת , האם זה תקין . מה משמעות הקלוריות בכף שיבולת לא מבושלת .

    1. הי אתי,
      ראשית תודה רבה על התגובה הזו.
      לשאלותייך:
      1. נושא המעי הרגיז\ רגיש הוא אינדיבידואלי – באופן עקרוני מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים עלולים לגרום למיחושים. עם זאת, כל אחד ואחת מאיתנו מגיבים שונה למאכלים שונים לכן זה בעיקר עניים של ניסוי ותהייה תחת ליווי מקצועי.
      2. לגבי שיבולת השועל בקפה – אחלה רעיון, אאמץ! זה למעשה אותו העיקרון של שיבולת OVER NIGHT להשרות את השיבולת בנוזל. אפשר גם לאכול את שיבולת השעול חיה כמו שהיא, אם תרצי אך זה עלול להיות פחות טעים.

      1. הי יקרה, גם לי יש מעי רגיז מהשנה האחרונה. לרוב אני צורכת שיבולת שועל ללא גלוטן ומכינה דייסה, אבל מצאתי שגם היא עושה לי קשיים בעיכול. האם את ממליצה לנסות אותה אפויה או ללא בישול בכלל (פשוט כמו שהיא בתוך יוגורט למשל)?
        תודה על האינפורמציה המפורטת (:

        1. הי גילי,
          כמו שאת יודעת במקרים של מעי רגיז (רגיש) תקופות שונות מביאות רגישויות שונות. אחת הטכניקות במקרים של מעי רגיז היא לבחון מינונים שונים של האוכל ה”חשוד”; במקום דייסה רק כף אחת בגביע יוגורט. אפשרות נוספת היא לשלב את שיבולת השועל בשייקים או במרקים.
          אוסיף ואומר שהתשובה שלי איננה תחליף לייעוץ אישי היות וצריך להסתכל על התמונה המלאה בכדי לתת לך אישית ייעוץ כזה או אחר.

      2. איזה כייף נהניתי לקרוא אני אוהבת שיבולת שועל וזה רק מחזק שצריך להתמיד איתה במיוחד לסיוע שובע והורדה במשקל

  2. היי לך
    הכתבה שלך עניינה אותי
    יש לי סכרת סוג 2 …לא מאוזנת
    הייתי רוצה לאכול לארוחת בוקר דייסת שיבולת שועל ..קווקר עם קינמון
    אך ללא סוכר
    מה הדרך הכי קלה להכין אותה והאם היא לא תהיה מרה מידי אם אכין אותה ממים וקוואקר ללא סוכר רק עם תוספת קינמון

    1. הי אסתר,
      ראשית תודה 🙂
      לשאלתך,
      אפתח בכך שלצערי לא אוכל לתת לך המלצה מדוייקת מבלי להכיר אותך, את הרקע שלך ואת הסיבה בגינה הסוכרת לא מאוזנת. ארוחה המבוססת על שיבולת שועל עשויה להיות טובה עבור מי שיש לו סוכרת בגלל תכולת הסיבים הגבוהה, ומנגד זו מנה עשירה ביותר בפחמימה.
      יש אפשרוית רבות להמתיק את המנה מבלי להוסיף סוכר: להוסיף בננה בשלה או מנגו שאלה פירות מתוקים מאוד באופן טבעי, או להשתמש בממתיקים שאינם מכילים סוכר. אבל כדי לדעת מה מהאפשרויות מתאימה לך חשוב להתייעץ עם דיאטנית מומחית לסוכרת והיא תתן המלצה תוך ראייה של התמונה כולה. ייתכן ובמצבך כדאי להמנע לחלוטין מפירות יכול להיות שדווקא כדאי… חשוב לעשות התאמה המבוססת על כמה שיותר מידע.

    1. הי מאיה,
      תודה רבה!
      אני תמיד ממליצה להכין את המתכונים שלי בפעם הראשונה בדיוק כמו שהם כתובים. ככה תוכלי לדעת מה המרקם, הטעם וחווית הטעם שאמורה להיות במנה. בפעם הבאה לעשות את השינויים שאת רוצה ולהבין אם זה פוגע שמנה או שזה דווקא נחמד.
      התפקיד של משקה השקדים במנה הזו הוא המרקם, משקה סויה או חלב דל לקטוז עלולים לגרום למנה להיות מעט סמיכה לדעתי.
      בתאבון! וספרי לי איך ייצא .

  3. אם אני רוצה לרדת במשקל , אני צריכה לאכול 3 כפות שיבולת שועל , או שכוס חד פעמית זה בסדר ? יש הבדל ?

    1. הי עדן,
      שאלה מצויינת! ירידה במשקל היא פונקציה של כל כמות הקלוריות היומית בתפריט שלנו ולא של מרכיב מזון אחד. 4 כפות שיבולת שועל הן מנת פחמימה אחת. אם כמות הפחמימה שאת צריכה לאכול ביום היא למשל 6 מנות: תוכלי לאכול 4 כפות שיבולת שועל ועוד 5 מנות פחמימה אחרות או 8 כפות שיבולת שועל ועוד 4 מנות פחמימה אחרות.

    1. הי קורל,
      אפשר להכין אותה מכל סוג של שיבולת שועל. אספר לך שאם תשתמשי בשיבולת השועל הדקה (אינסטנט) תוכלי להשרות אותה זמן קצר יותר. אפילו שעה עד שעתיים בלבד.

        1. הי גל,
          במתכון הספציפי הזה אני לא ממליצה לעשות זאת כי המטרה היא שמשקה השקדים ייספג בשיבולת השועל ליצירת מרקם טעים ומגניב. היוגורט סמיך יותר ולא ייתן את האפקט.
          טיפ קבוע שאני נותנת באופן כללי לגבי מתכונים, הוא להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא כתוב פעם אחת. אחרי שתביני מה המרקם והטעם שאמורים להיות-תוכלי להכין אותו שוב עם שינוי ואז להבין אם השינוי לטעמך או לא.

  4. הי
    רציתי לדעת אם אני צריכה לאכול תפריט דל אשלגן אניניכולה לאכול דייסת שיבולת שועל מחצי כוס קווקר ו1.5 כוסות מים ולבשל עד שמסמיך..
    תודה

    1. הי רותי ותודה על השאלה,
      ראשית, אם ההנחייה לתפריט דל אשלגן הגיע מרופא אני ממליצה בחום רב לפנות לדיאטנית על מנת לבנות תפריט אישי מדוייק וכמובן דל באשלגן. כדי להבטיח שאת צורכת תפריט דל אשלגן צריך לבחון את כל כמות האשלגן בתפריט היומי שלך. סך כל האשלגן בתפריט שלך לא צריך לעבור רף מסויים. בחצי כוס שיבולת שועל יש כ 268.125 מ”ג אשלגן (על פי נתוני ה USDA).

  5. שלום רב
    אני אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל עם מים בתוספת חופן חמוציות וללא סוכר. לפעמים מדללת אחרי המיקרוגל בקצת חלב.
    כמה קלוריות יש לדעתך בדייסה כזאת?

    1. הי מלי,
      בדייסה כזו אני מעריכה שיש 152 קלוריות בממוצע. זה מאוד תלוי מהו “חופן חמוציות” וגם עד כמה כף שיבולת השועל שלך גדושה.

  6. כדי להגיע לסך קלורי הכי מדויק של דייסה על בסיס מים ללא כל תוספות
    (30 גרם שיבולת שועל יבשה)
    צריך לשקול את הדייסה כשהיא מוכנה ועפ״י זה לחשב קלוריות?

    1. ראשית שווה לחשוב האם בכלל יש טעם לחישוב קלורי כה מדוייק.
      בכף אחת של דייסת שיבולת שועל מבושלת על בסיס מים יש בממוצע 7 קלוריות. הנתון הזה וודאי לעזור לך בחישוב.

  7. היי קרן
    מה את חושבת על מי שיבולת שועל.
    קראתי הרבה כתבות על היתרונות של שתיה מרובה של מי שיבולת שועל ומכינה לי כל יומיים בקבוק של 1.5 ליטר ושותה כל היום.

  8. הי
    היום התחלתי לאכול שיבולת שועל כי הבנתי שיש בה ערך תזונתי רב.
    שיבולת שועל בפתיתים קטנטנים, שמתי 3 כפות עם מעט מים מהברז ומעט חלב שקדים ללא סוכר ו-8 חמוציות ערבבתי הכל והיה מעולה !
    האם נכון לאכולצבאופןמהזה או צריך להשרות/לבשל את השיבולת שועל

    1. אני מציעה להשתמש במים \ חלב\ משקה סויה חמים כדי לייצר מרקם של דייסה או להשרות את שיבולת השועל בנוזל ואז לאכול. כך תרוויחי את אפקט השובע (מספחית הנוזלים)
      בתאבון 🙂

  9. היוושש קרן
    אני ניקול יש לי ילד בן 14
    רציתי לשאול האם פעילות גופנית בגיל צעיר יכולה להשפיע או לעצור התפתחות וגדילה בגובה של הילד? ומה את ממליצה לתת מבחינה תזונתית שיסייע לו בגדילה

    נ.ב אחד האתרים היפים שראיתי בארץ
    תודה

    1. הי ניקול,
      תודה רבה על המחמאה 🙂 העיצוב הוא כמובן של לאש ברנדינג האחת והיחידה.
      ולשאלותייך:
      1. פעילות גופנית בגיל צעיר יכולה לעשות המון טוב אבל רק בתנאי שעושים פעילות מותאמת לילדים. לכן, ההמלצה שלי היא לקחת לחוגים הכוללים פעילות כמו ג’ודו, התעמלות קרקע, נבחרת כדוגל או לחילופין לפעילויות מותאמות לילדים כמו שחייה. העיקר שייהיו מדריכים שעשו התמחות בפעילות לבני נוער וילדים.
      2. מבחינת תזזונה, כל אחד ומה שמתאים לו. לכן אני מציעה לקחת את הילד לפגוש דיאטנית ילדים כדי שתעשה לכם סדר באוכל.

  10. היי
    רציתי לדעת אם הבנתי נכון, ראיתי שכתבת :”בארבע כפות שיבולת גולמית יש כ – 135 קלוריות. ברגע שנהפוך את שיבולת השועל שלנו לדייסה היא תכפיל את הגודל שלה כך שכמות הקלוריות בשלוש כפות תופחת ותעמוד על כ – 25 קלוריות בלבד (כן, שמעתם נכון).”
    אז נניח שאני שמחה בקערה 4 כפות שיבולת שועל ולאחר מכן מוסיפה מים חמים – הערך הקלורי לאחר הוספת המים הוא 25 קלוריות? או לאחר בישול על הגז ?
    תודה רבה!
    דרך אגב, מאמר נורא מעניין ומלמד!! כל הכבוד!! האתר באופן כללי נורא יפה ומועיל!!!

    1. הי עדי,
      קודם כל תודה רבה על המחמאה 🙂
      לשאלתך, אם את מכינה דייסה מ 4 כפות שיבולת שועל עם מים (או נוזל אחר) הנפח של המנה גדל היות ושיבולת השועל סופחת את הנוזל. אם כן, 4 כפות מכל הדייסה שהכנת יהיו בעלות ערך קלורי של 25 בממוצע על פי אתר ה USDA.
      אני מזמינה אותך כמובן להרשם לניוזלטר כדי להמשיך ולעקוב

  11. היי קרן 🙂
    מדי בוקר אני אוכלת דייסת שיבולת שועל אחרי שאני מבשלת אותה בחלב. כמות הקלוריות בשלוש כפיות עדיין תהיה 25 קלוריות או שיהיה הבדל כיוון שזו דייסה מחלב ולא ממים?
    תודה רבה! מאוד נהניתי לקרוא את המאמר.
    ליאור

  12. מאמר מעולה!
    האם נכון לשלב בתקופת חיטוב?
    ובכלל הייתי שמחה לקרוא מאמר על חיטוב והורדת אחוזי שומן לנשים, מה התזונה המומלצת וכיצד לשמור על מאזן קלורי שלילי.

    1. תודה מירי 🙂
      לגבי השילוב של שיבולת שועל בתפריט חיטוב- וודאי שאפשר. אני חושבת שהמאמר הזה יענה לך על השאלות האחרות:
      https://www.karenann.co.il/%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%99%d7%a8/
      במידה ויש לך שאלה שלא קיבלה מענה במאמר אשמח אם תכתבי לי אותה בתגובות ואוסיף את המידע למאמר 🙂
      קריא המהנה וספרי לי מה חשבת

  13. היי
    אני אוכלת גרנולה משיבולת שועל כל בוקר, רציתי לשאול אם כאשר אופים את שיבולת השועל היא מאבדת את החלבון?

  14. היי, האם ניתן להכין את הדייסה של לילה לפני ללא פירות כשזה במקרר ובבוקר לחמם? במידה ופחות מתאים, האם יש לך מתכון מזין לדייסה כזו? תודה מראש!

    1. הי שני,
      המתכון של השיבולת הקרה לא מתאים לחימום 🙂 אני אכין מתכון טוב לשיבולת שועל חמה ואשלח בניוזלטר.

    1. אני דיי בטוחה שרשום 3 כוסות נוזל (אבל אולי חלה פה טעות בכתבה) באיזו פיסקה ראית את זה?

  15. אחלה כתבה!
    נהנתי לקרוא.
    רציתי לשאול – כתבת במתכונים להשתמש בכוס שיבולת שועל. האם זה לא יותר מידי עבור מנה אישית? (נניח ואני מכוונת לארוחת בוקר טובה ומשביעה… עדיין להשתמש בכוס? )

    1. תודה רבה על הפידבק! איזה כיף 🙂
      זה מאוד אישי, אבל אם את מכינה דייסת שיבולת שועל אפשר למשל 3 כפות ושליש כוס מים\חלב. זה יעשה את העבודה.
      כמובן שזו מנה סטנדרטית ולא משהו שמותאם אישית לצרכים שלך.

    1. חחה בדיוק!
      יש פה בבלוג הבריאות עוד הרבה כתבות על שיבולת שועל- אפשר להגיע אליהן בלחיצה על זכוכית המגדלת בראש העמוד (חיפוש)

  16. היי, 2 דברים ברשותך:
    1. האתר לא נראה טוב דרך הסלולאר. התפריט מצד ימין עולה על שאר התוכן.
    * יש פתרון, אבל הקריאה פחות נוחה. עדיין האתר נראה יפה בגירסת הדסקטופ שלו 🙂

    2. אני רק התחלתי להתעניין בנושא ולא ממש בקיא בנתונים לכן היה חסר לי הנתון שאומר כמה חלבונים, מסך החלבונים המינמלי ליום, זה מספק לנו. כי לומר ש4 כפות מספקות × חלבון, לא ממש פותר לי את המשוואה.
    אני מבין שכל אדם צורך כמות חלבונים שונה, אבל אני מניח שיש איזשהו רף מינימום וסכלה שעולה סהתאם למשקל, ערך שרירי וכו….

    3. התחלתי להכיר את השיבולת שועל רק לאחרונה, ואני אוכל אותה כמו קרונפלקס. כלומר, עם חלב.
    היתה חסרה לי פה האופציה לאכול את זה כך, וזה מעלה בי חששות שאולי אני אוכל את זה לא בסדר?!

    בכל אופן, האתר ממש יפה ותודה על ההנגשה של המידע!

    1. הי ערן,
      ראשית בבקשה- ההנגשה חשובה לי ולכן אני עובדת מאוד קשה על האתר הזה.
      1. אני חולקת עלייך- האתר שלי ממהם גם במובייל והבחירה שהתפריט יעלה על הטקט מודעת ובכוונה.
      2. יש כמובן כמות חלבון עליה ממליץ משרד הבריאות ככמות המינימלית לצריכה ועדיין, השונות אדירה, על כן לאורך כל הכתבות באתר לא תמצא המלצה לאנשים ספציפיים (למעט במקרים בהם השונות איננה גדולה).
      3. לרוב זו אופציה פחות טעימה – אבל לגמרי בריאה ובתאבון לך

  17. קרן שלום,
    חן חן על הידע והסבלנות הרבה.
    כל בוקר אני שותה כוס קפה, אוכלת שלושה תמרים ובקערה מערבבת חצי כוס סובין שיבולת שועל עם אשל. לאחר מכן שותה שתי כוסות מים.
    האם כמות הסובין נשמעת לך מתאימה לגביע אשל?
    אשמח לתשובתך
    תודה אילי

    1. הי אילי 🙂
      כמויות הן עניין אישי ויש להתייחס אליהן בראייה של כל התפריט היומי ולא פר ארוחה. אתה ממש מוזמן לקבוע פגישה בקליניקה ונעשה יחד סדר בתזונה שלך. זה המספר לקבוע בו פגישה (שולחים הודעה ונחזור) 051-535-8932

  18. הי קרן את מקסימה אני עוקבת אחריך כבר המון זמן, אני בת 77 יש לי ריפלוקס ומעי רגיז, בתקופה האחרונה יש לי צרבות איומית אני לא יודעת מה לעשות, יש לי שאלה האם אפשר לקבל איזה המלצה לתפריט אני מוכנה לשלם לך תודה רבקה

  19. הי קארן, אני סובלת לעיתים ממעי רגיז ונאמר לי לצרוך שיבולת שועל שלמה ולא טחונה. לא הבנתי את ההבדל ביניהן. בנוסף, האם שיבולת שועל שקליתי אותה במחבת תחילה ורק אח”כ בישלתי אותה, מאבדת מהערך התזונתי שלה? תודה

    1. הי מלכה,
      מי אמר ך לאכול שיבולת שועל שלמה לצורך התמודדות עם מעי רגיז?
      ולגבי הערך התזונתי, רוב הערכים דיי נשמרים 🙂

  20. שלום,

    שיבולת שועל זו דיסה נצרכת אצלינו מאוד.
    המתכונים נפלאים. אגב- הוספת חלב שקדים זה משדרג לדיסה ברמה אחרת!! תודה.

    שאלה בנוגע לערך הקלורי – כהמשך לשאלתה של עדי התשובה 4 כפות דיסה מבושלת שווה ל 25 קלוריות. האם זה אומר שכל הכמות(4 כפות יבש) אחרי בישול במים זה מתנפח והכמות גדלה. האם כל כמות הדיסה המבושלת שווה 25 או רק 4 כפות מבושל?

    תודה רבה

    1. הי מרים,
      כמה כיף לשמוע שהמדיע הזה מועיל לך!
      הכוונה היא שהדייסה מתנפחת בהוספת נוזלים. כלומר 4 כפות שיבולת שועל יבשה יתנו הרבה יותר מ 4 כפות לאחר הוספת מים.
      בתאבון 🙂

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: