פנקייק שיבולת שועל ובננה: מתכון חלומי ובריא ב – 10 דקות הכנה

אני יודעת שזה קשה להאמין אבל מדובר בפנקייק שהוא גם טעים וגם בריא יותר. הוא מצד אחד מאוד פירותי ומצד שני עשיר בסיבים תזונתיים. בואו נכין יחד פנקייק שיבולת שועל ובננה.

פנקייק שיבולת שועל ובננה: מתכון חלומי ובריא ב - 10 דקות הכנה
הסדר של המתכון
מתכון לפנקייק שיבולת שועל ובננה

פנקייק שיבולת שועל ובננה

אמנם נולדתי וגדלתי בישראל, אבל אבי היה עולה חדש מארה”ב. לכן לצד הישראליות שבי יש צדדים אמריקאיים שכנראה יישארו איתי תמיד ואחד מהם הוא אהבה בלתי מוסברת לפנקייק. 

כמו שאתם מתארים לעצמכם, לימודי התזונה שלי שמו סימן שאלה גדול על האהבה שלי לפנקייקים ולא נותר לי אלא לחפש אחר המתכון המושלם שייצא גם טעים וגם בריא יותר. לאורך השנים שכללתי כמה וכמה מתכונים של פנקייקים בריאים יותר, אין ספק שאחד המוצלחים הוא פנקייק שיבולת שועל עשיר בסיבים תזונתיים.

אז הנה, יוצאים לדרך.

מתכון ל - 9 פנקייק שיבולת שועל ובננה בריא יותר

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים לכל פנקייק

62 קלוריות

7.5 גרם פחמימה

3 גרם חלבון

1.5 גרם שומן

שאלות שאולי יש לכם:

◊ כמה זמן אפשר לשמור את הפנקייקים בבית?

אם תרצו לאחסן את הפנקייקים, כדאי לקרר אותם עד לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה עם מכסה במקרר עד 5 ימים.  אני תמיד ממליצה לאחסן את הפנקייקים דווקא במקפיא! כך הם יחזיקו מעמד עוד זמן רב והמרקם יישמר גם לאחר ההפשרה.
את ההפשרה אני ממליצה לעשות בטוסטר או תנור כדי לקבל מרקם פריך.

פנקייק שיבולת שועל ובננה

◊ למה משתמשים בבנות חומות?

בננות חומות מעידות על הבשלות שלהם. למרות שלא תמיד כיף לאכול בננות מאוד בשלות (בעיקר כי הן נמעכות בקלות) במתכון הזה יש להן יתרון והוא המתיקות. כך נקבל פנייקים סופר מתוקים מבלי להוסיף אפילו קצת סוכר.

◊ מה כדאי לעשות אם הבלילה יצאה סמיכה או דלילה מידי?

במידה והבלילה יצאה סמיכה ממה שאתם אוהבים נסו להוסיף מים או משקה שקדים\ סויה\ חלבעד לקבלת המרקם הרצוי. אם הבלילה דווקא דלילה מידי הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל.

אז עכשיו יש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין פנקייק שיבולת שועל טעים ובריא יותר! בתאבון!

פנקייק שיבולת שועל ובננה: מתכון חלומי ובריא ב - 10 דקות הכנה

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

38 תגובות

    1. הי ניצן,
      מלבד טעם, לבננות יש פה תפקיד של יצירת מרקם לכן בננות קפואות עלולות לשנות את המתכון. כשנגשים למתכון בפעם הראשונה אני תמיד מציעה להכין אותו בדיוק כמו שכתוב כדי להבין מה אמור לצאת ואז לערוך שינוי ולבחון האם הוא השפיע. אשמח לראותת את התוצאה 🙂

    1. הי חנה,
      נהדר שהכנתם את הפנקייקים ונהנתם מהם. לגבי המרקם, זה בהחלט עניין של טעם אישי. במידה ותרצי שהתערובת תהיה פחות סמיכה תוכלי להוסיף מים, חלב או משקה סויה\ שקדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אם את משתמשת במים או משקה שקדים תצטרכי כמות קטנה יותר לעומת חלב או משקה סויה. אני מציעה להתחיל בהוספה של כמות קטנה, לערבב ולבדוק אם זה מספיק. אם במקרה הפכה הבלילה להיות דלילה מיד תוכלי לתקן על ידי הוספה של קצת שיבולת שועל.
      בתאבון

    2. פנקייק טעים ובריא, תודה על המתכון 🙂 נשארה לי בלילה במקרר מלפני יומיים(בלי ביצים). חושבת שעדיין אפשר להכין אותה?

      1. בשמחה רבה 🙂
        תודה על המילים הטובות!
        בעיקרון אם הריח טוב והמרקם ללא שינוי אפשר. ספי לי איך זה ייצא?

    1. הי יעלה,
      כן, אפשר – כדאי לאחסן את הבלילה במקרר כדי שלא תתקלקל. ולנסות לתת לה לשהות כמה דקות מחוץ למקרר לפני הטיגון כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
      בתאבון

    1. הי,
      התפקיד של הביצה במתכון הזה הוא יצירת מרקם, גלל זה משקה סויה לא ייעשה את העבודה! במקום ביצה אפשר להשתמש ב”ביצת צ’יה” אותה מכינים מכף זרעי צ’יה מעורבבים עם 2 כפות וחצי של מים. אפשרות נוספת היא לערבב קמח עדשים ומים ממש כמו שכתוב במתכון ולהשתמש בזה במקום הביצה. את משקה הסויה (חלב סויה) למזוג לפי הטעם לבלילה, בשביל חלבון ומרקם.

        1. הי רותם,
          במקרה של המתכון הזה אין שום בעיה להוסיף אבקת חלבון מבלי לשנות את המרכיבים. הדבר היחיד שעלול להשתנות הוא המרקם, לכן אחרי שמוסיפים את האבקה צריך לשים לב אם יש צורך להוסיף קצת מים או חלב\ משקה סויה לבלילה. בהצלחה!
          אשמח לדעת איך יצא לך 🙂 אפשר לתייג אותי באינסטגרם @KARENANN_GAIMAN

  1. היי!
    במה ניתן להחליף את הבננות?
    אני לא אוכלת סוכר מטעמי דיאטה אך יכולה להשתמש ב-2 תמרים או פרי אחר בעל מעט סוכר.
    תודה!

    1. הי ליטל,
      אם אני מבינה נכון את רוצה להליף את הבננות בגלל ריכוז הסוכר שבהן? אם זה המצב אני לא חושבת שכדאי. כדי לשפוט אם מאכל הוא דל קלוריות יש להסתכל על כמות הקלוריות שיש ביחידה ולא על כל מרכיב בודד בנפרד.
      סך הקלוריות שיש בכל פנקייק משמעותית נמוך מפנקייקים על בסיס קמח לבן למשל.

  2. האם הפנקייקים התמונה הם מה שיוצא מהמתכון הזה,כי לא יוצא לי ככה זהוב יפה.הטיגון הוא בחמאה?

    1. הי מעיין,
      הגוון תלוי בכמות של הקינמון או הקקאו ששמים.
      היות והטיגון במחבת נון סטיק אין חמאה או שמן זית.
      אם זה נדבק למחבת את יכולה להשתמש במעט שמן זית.

  3. יצא מעולה
    יותר טעים מפנקייק רגיל וגם תחושה טובה בבטן וסוף סוף יש שימןש לבננות בשלןת

    1. תודה לירון איזה כיף לשמוע! פעם הבאה אפשר גם לשלוח לי תמונה באינסטוש KARENANN_GAIMANֲ@

  4. הי תודה רבה על המתכון הכנתי ויצא מעולה. אפשר במקום בננה להחליף למנגו (יש לי סרבנית בננה בבית חח).
    תודה!

    1. הי מורן,
      כמה כיף שאהבת! ל
      גמרי אפשרי, ייתכן והמרקם ייצא קצת רך יותר אבל שוה ניסיון! בהצלחה עם הסרבנית 😉

    1. הי דינה,
      כדאי להכין את המתכון כמו שהוא בפעם הראשונה ובפעם הבאה לייצר שינויים ולבחון האם זה עדיין מוצלח. החלפת צ’יה בפשתן עלולה לשנות את המרקם.
      ספרי לי איך יצא 🙂

  5. המון תודה לך קרן על מתכון מצויין! כמה בריא ככה טעים וקל להכנה. האם ניתן להחליף את הבננות בפרי אחר? אצלנו בבית הבננות לרוב נאכלות הרבה לפני שהם משחירות.

    1. הי לי 🙂
      תחילה אפשר להכין את המתכון עם בננות בשלות גם אם אינן שחורות. ועדיין, ה”בעיה” מוכרת! אני בד”כ “משלימה” בננות במכולת כי כולן נאכלות.
      באופן עקרוני אפשר להחליך את הבננה, קשה לי להתחייב על הטעם.
      עדיף פרי עם מרקם דומה- מחית תפוחי עץ למשל.
      ספרי לי מה עשית ואיך יצא. בתאבון

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: