אחרי שלקחנו בחשבון את כל התוספות כל שנותר הוא לאזן את המנה, אם אתם מעוניינם להפוך את ארוחת הסושי שלכם לבריאה יותר. אחת ה”טעויות” הנפוצות” היא אכילת כמו פחמימה מאוד גדולה בארוחה ללא איזון בין אבות המזון. כלומר רק פחמימה ללא חלבון או ירק.
מאגרי הפחמימה בגופנו מוגבלים בגודלם, מה שיוביל את הפחמימה העודפת מהארוחה להאגר ברקמת השומן.
השתדלו לבחור רולים או מנות מאודות המכילות כמובן אורז, אבל גם חלבון כמו דג או טופו. אם הבטטה חביבה עליכם במיוחד, אל תוותרו אבל אך תאכלו רק ממנה.
למרות שלא תמצאו סלט ירקות ישראלי קצוץ בסושיה בה ישבתם (וטוב שכך) בהחלט תוכלו למצוא מגוון ירקות – מסוג אחר. אצות!
סלט וואקמה למשל יתרום לארוחה שלכם סיבים תזונתיים שישרו עליכם שובע. כך כמות הרולים שתאכלו לא תהיה מוגזמת, אלא שוות ערך לארוחה רגילה שהייתם עושים ביום אחר.