1. מזונות שאינם מטוגנים- כאשר המזון מטוגן בשמן הוא למעשה סופח אליו את אותן הקלוריות המגיעות עם השמן וההבדל גדול. למשל, קציצת עוף אפויה מכילה 160 קלוריות לעומתה, אותה קציצת עוף מטוגנת מכילה 250 קלוריות. באותו האופן, מנת טופו המכילה 165 קלוריות יכולה להפוך למכילה 286 קלוריות אם תהיה בטמפורה. השתדלו לבחור מזונות שאינם מטוגנים או מטוגנים במעט שמן.
2. מזונות המכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים– הסיבית התזונתיים, בנוסף ליתרונות הבריאותיים הרבים שבהם, מגדילים את נפחח (ומשקל) המנה. כך המנה שנאכל גדולה ודלה בקלוריות. מזונות עתירי סיבים הם כמובן ירקות ופירות וגם כל סוגי הקטניות ודגנים מלאים.
3. הפחתת כמות השמן, השומן והסוכר בבישול- אם אתם אחראיים על הבישול לארוחת החג הרווחתם! הפחתה של סוכר, שמן ושומן במתכונים על פי רוב אינה מורגשת בטעם והופכת את האוכל שהכנתם להיות בעל צפיפות אנרגיה נמוכה יותר.
4. שדרוג מתכונים עם הוספה של ירקות- לעיתים שינוי כמות הסוכר והשמן במאכל מסויים עשויה להיות מאתגרת, במקרה שכזה הוספת ירקות למאכלים מגדילה אותם ולא מגדילה משמעותית את כמות הקלורית בהם. התוצאה היא צפיפות אנרגטית קטנה יותר. באופן כזה גם פיצה יכולה להפוך לכזו שהצפיפות האנרגטית שלה נמוכה יותר.
2 תגובות
מענין מאוד…לא ממש מבינה מזה צפיפות אנרגטית במנה.
זה באמת מונח מורכב: ככל שמנה יותר קטנה מבחינת נפח ועתירה יותר בקלוריות יש לה “צפיפות אנרגטית” גבוה. (צפיפות אנרגטית= דחיסות קלורית).
למשל לכף מלאה בטחינה גולמית יש צפיפות אנרגטית גבוה לעומת אותה כף כשהיא מלאה בקוטג’.
הצלחתי להבהיר?