פנקייק שיבולת שועל ובננה: מתכון חלומי ובריא ב – 10 דקות הכנה

אני יודעת שזה קשה להאמין אבל מדובר בפנקייק שהוא גם טעים וגם בריא יותר – נסו ותראו

הסדר של המתכון
מתכון לפנקייק שיבולת שועל ובננה

פנקייק שיבולת שועל ובננה

אמנם נולדתי וגדלתי בישראל, אבל אבי היה עולה חדש מארה”ב. לכן לצד הישראליות שבי יש צדדים אמריקאיים שכנראה יישארו איתי תמיד ואחד מהם הוא אהבה בלתי מוסברת לפנקייק. 

כמו שאתם מתארים לעצמכם, לימודי התזונה שלי שמו סימן שאלה גדול על האהבה שלי לפנקייקים ולא נותר לי אלא לחפש אחר המתכון המושלם שייצא גם טעים וגם בריא יותר. לאורך השנים שכללתי כמה וכמה מתכונים של פנקייקים בריאים יותר, אין ספק שאחד המוצלחים הוא פנקייק שיבולת שועל.

אז הנה, יוצאים לדרך.

מתכון ל - 9 פנקייק שיבולת שועל ובננה בריא יותר

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים לכל פנקייק

62 קלוריות

7.5 גרם פחמימה

3 גרם חלבון

1.5 גרם שומן

שאלות שאולי יש לכם:

◊ כמה זמן אפשר לשמור את הפנקייקים בבית?

אם תרצו לאחסן את הפנקייקים, כדאי לקרר אותם עד לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה עם מכסה במקרר עד 5 ימים.  אני תמיד ממליצה לאחסן את הפנקייקים דווקא במקפיא! כך הם יחזיקו מעמד עוד זמן רב והמרקם יישמר גם לאחר ההפשרה.
את ההפשרה אני ממליצה לעשות בטוסטר או תנור כדי לקבל מרקם פריך.

פנקייק שיבולת שועל ובננה

◊ למה משתמשים בבנות חומות?

בננות חומות מעידות על הבשלות שלהם. למרות שלא תמיד כיף לאכול בננות מאוד בשלות (בעיקר כי הן נמעכות בקלות) במתכון הזה יש להן יתרון והוא המתיקות. כך נקבל פנייקים סופר מתוקים מבלי להוסיף אפילו קצת סוכר.

◊ מה כדאי לעשות אם הבלילה יצאה סמיכה או דלילה מידי?

במידה והבלילה יצאה סמיכה ממה שאתם אוהבים נסו להוסיף מים או משקה שקדים\ סויה\ חלבעד לקבלת המרקם הרצוי. אם הבלילה דווקא דלילה מידי הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל.

אז עכשיו יש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין פנקייק שיבולת שועל טעים ובריא יותר! בתאבון!

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

14 תגובות

    1. הי ניצן,
      מלבד טעם, לבננות יש פה תפקיד של יצירת מרקם לכן בננות קפואות עלולות לשנות את המתכון. כשנגשים למתכון בפעם הראשונה אני תמיד מציעה להכין אותו בדיוק כמו שכתוב כדי להבין מה אמור לצאת ואז לערוך שינוי ולבחון האם הוא השפיע. אשמח לראותת את התוצאה 🙂

    1. הי חנה,
      נהדר שהכנתם את הפנקייקים ונהנתם מהם. לגבי המרקם, זה בהחלט עניין של טעם אישי. במידה ותרצי שהתערובת תהיה פחות סמיכה תוכלי להוסיף מים, חלב או משקה סויה\ שקדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אם את משתמשת במים או משקה שקדים תצטרכי כמות קטנה יותר לעומת חלב או משקה סויה. אני מציעה להתחיל בהוספה של כמות קטנה, לערבב ולבדוק אם זה מספיק. אם במקרה הפכה הבלילה להיות דלילה מיד תוכלי לתקן על ידי הוספה של קצת שיבולת שועל.
      בתאבון

    1. הי יעלה,
      כן, אפשר – כדאי לאחסן את הבלילה במקרר כדי שלא תתקלקל. ולנסות לתת לה לשהות כמה דקות מחוץ למקרר לפני הטיגון כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
      בתאבון

    1. הי,
      התפקיד של הביצה במתכון הזה הוא יצירת מרקם, גלל זה משקה סויה לא ייעשה את העבודה! במקום ביצה אפשר להשתמש ב”ביצת צ’יה” אותה מכינים מכף זרעי צ’יה מעורבבים עם 2 כפות וחצי של מים. אפשרות נוספת היא לערבב קמח עדשים ומים ממש כמו שכתוב במתכון ולהשתמש בזה במקום הביצה. את משקה הסויה (חלב סויה) למזוג לפי הטעם לבלילה, בשביל חלבון ומרקם.

        1. הי רותם,
          במקרה של המתכון הזה אין שום בעיה להוסיף אבקת חלבון מבלי לשנות את המרכיבים. הדבר היחיד שעלול להשתנות הוא המרקם, לכן אחרי שמוסיפים את האבקה צריך לשים לב אם יש צורך להוסיף קצת מים או חלב\ משקה סויה לבלילה. בהצלחה!
          אשמח לדעת איך יצא לך 🙂 אפשר לתייג אותי באינסטגרם @KARENANN_GAIMAN

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו
תוכן עניינים

פנקייק שיבולת שועל ובננה

אמנם נולדתי וגדלתי בישראל, אבל אבי היה עולה חדש מארה”ב. לכן לצד הישראליות שבי יש צדדים אמריקאיים שכנראה יישארו איתי תמיד ואחד מהם הוא אהבה בלתי מוסברת לפנקייק. 

כמו שאתם מתארים לעצמכם, לימודי התזונה שלי שמו סימן שאלה גדול על האהבה שלי לפנקייקים ולא נותר לי אלא לחפש אחר המתכון המושלם שייצא גם טעים וגם בריא יותר. לאורך השנים שכללתי כמה וכמה מתכונים של פנקייקים בריאים יותר, אין ספק שאחד המוצלחים הוא פנקייק שיבולת שועל.

אז הנה, יוצאים לדרך.

מתכון ל - 9 פנקייק שיבולת שועל ובננה בריא יותר

מה צריך?

איך מכינים?

פנקייק שיבולת שועל ובננה

קלוריות וערכים תזונתיים

על פי החישוב שלי בכל פנקייק שיבולת שועל  יש:

שאלות שאולי יש לכם...

◊ כמה זמן אפשר לשמור את הפנקייקים?

אם תרצו לאחסן את הפנקייקים, כדאי לקרר אותם עד לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה עם מכסה במקרר עד 5 ימים.  אני תמיד ממליצה לאחסן את הפנקייקים דווקא במקפיא! כך הם יחזיקו מעמד עוד זמן רב והמרקם יישמר גם לאחר ההפשרה.
את ההפשרה אני ממליצה לעשות בטוסטר או תנור כדי לקבל מרקם פריך.

◊ מדוע יש להשתמש בבננות חומות?

בננות חומות מעידות על הבשלות שלהם. למרות שלא תמיד כיף לאכול בננות מאוד בשלות (בעיקר כי הן נמעכות בקלות) במתכון הזה יש להן יתרון והוא המתיקות. כך נקבל פנייקים סופר מתוקים מבלי להוסיף אפילו קצת סוכר.

◊ מה כדאי לעשות אם הבלילה יצאה סמיכה או דלילה מידי?

במידה והבלילה יצאה סמיכה ממה שאתם אוהבים נסו להוסיף מים או משקה שקדים\ סויה\ חלבעד לקבלת המרקם הרצוי. אם הבלילה דווקא דלילה מידי הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל.

אז עכשיו יש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין פנקייק שיבולת שועל טעים ובריא יותר! בתאבון!

הרשמי לדיוור החודשי
כדי לקבל מעת לעת עוד כתבות על תזונה והריון
הרשמי לדיוור החודשי
כדי לקבל מעת לעת עוד כתבות על תזונה והריון

14 תגובות

    1. הי ניצן,
      מלבד טעם, לבננות יש פה תפקיד של יצירת מרקם לכן בננות קפואות עלולות לשנות את המתכון. כשנגשים למתכון בפעם הראשונה אני תמיד מציעה להכין אותו בדיוק כמו שכתוב כדי להבין מה אמור לצאת ואז לערוך שינוי ולבחון האם הוא השפיע. אשמח לראותת את התוצאה 🙂

    1. הי חנה,
      נהדר שהכנתם את הפנקייקים ונהנתם מהם. לגבי המרקם, זה בהחלט עניין של טעם אישי. במידה ותרצי שהתערובת תהיה פחות סמיכה תוכלי להוסיף מים, חלב או משקה סויה\ שקדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אם את משתמשת במים או משקה שקדים תצטרכי כמות קטנה יותר לעומת חלב או משקה סויה. אני מציעה להתחיל בהוספה של כמות קטנה, לערבב ולבדוק אם זה מספיק. אם במקרה הפכה הבלילה להיות דלילה מיד תוכלי לתקן על ידי הוספה של קצת שיבולת שועל.
      בתאבון

    1. הי יעלה,
      כן, אפשר – כדאי לאחסן את הבלילה במקרר כדי שלא תתקלקל. ולנסות לתת לה לשהות כמה דקות מחוץ למקרר לפני הטיגון כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
      בתאבון

    1. הי,
      התפקיד של הביצה במתכון הזה הוא יצירת מרקם, גלל זה משקה סויה לא ייעשה את העבודה! במקום ביצה אפשר להשתמש ב”ביצת צ’יה” אותה מכינים מכף זרעי צ’יה מעורבבים עם 2 כפות וחצי של מים. אפשרות נוספת היא לערבב קמח עדשים ומים ממש כמו שכתוב במתכון ולהשתמש בזה במקום הביצה. את משקה הסויה (חלב סויה) למזוג לפי הטעם לבלילה, בשביל חלבון ומרקם.

        1. הי רותם,
          במקרה של המתכון הזה אין שום בעיה להוסיף אבקת חלבון מבלי לשנות את המרכיבים. הדבר היחיד שעלול להשתנות הוא המרקם, לכן אחרי שמוסיפים את האבקה צריך לשים לב אם יש צורך להוסיף קצת מים או חלב\ משקה סויה לבלילה. בהצלחה!
          אשמח לדעת איך יצא לך 🙂 אפשר לתייג אותי באינסטגרם @KARENANN_GAIMAN

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: