- התחילו כאןברוכים הבאים לאתר שליתפריט
- חוברת מתכונים להורדה בחינם
- בניית תפריט וליווי תזונתיאורח חיים בריאתפריטתזונת ספורטתפריטהריון ולידהתפריט
- הרצאות וסדנאות
- שירותים נוספים
- בלוג הבריאותכתבות תזונה ובריאותתפריטכתבות תזונה וספורט למתאמניםתפריטאורח חיים בריא - הכל חוץ מתזונה...כתבות תזונה ובריאותתפריטכתבות תזונה לספורט ואימוניםתפריטכתבות וולנסתפריט
- מתכונים בריאיםארוחות צהרייםתפריטמתכונים טבעונייםתפריטמתכונים ללא גלוטןתפריטמתכונים לעוסקים ספורטתפריטמתכונים דיאטטייםתפריטמתכונים לחגיםתפריטהנצפים ביותר:
- סיפורי הצלחה
38 תגובות
פנקייק טעים ברמות! תודה 🙂
כמה כיף שאהבת 🙂
הבננות יכולות להיות קפואות או שזה הורס?
הי ניצן,
מלבד טעם, לבננות יש פה תפקיד של יצירת מרקם לכן בננות קפואות עלולות לשנות את המתכון. כשנגשים למתכון בפעם הראשונה אני תמיד מציעה להכין אותו בדיוק כמו שכתוב כדי להבין מה אמור לצאת ואז לערוך שינוי ולבחון האם הוא השפיע. אשמח לראותת את התוצאה 🙂
התערובת סמיכה מידי.חסר נוזלים, חלב… יוגרט. אחרי שהוספנו המרקם השתפר.
הי חנה,
נהדר שהכנתם את הפנקייקים ונהנתם מהם. לגבי המרקם, זה בהחלט עניין של טעם אישי. במידה ותרצי שהתערובת תהיה פחות סמיכה תוכלי להוסיף מים, חלב או משקה סויה\ שקדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אם את משתמשת במים או משקה שקדים תצטרכי כמות קטנה יותר לעומת חלב או משקה סויה. אני מציעה להתחיל בהוספה של כמות קטנה, לערבב ולבדוק אם זה מספיק. אם במקרה הפכה הבלילה להיות דלילה מיד תוכלי לתקן על ידי הוספה של קצת שיבולת שועל.
בתאבון
פנקייק טעים ובריא, תודה על המתכון 🙂 נשארה לי בלילה במקרר מלפני יומיים(בלי ביצים). חושבת שעדיין אפשר להכין אותה?
בשמחה רבה 🙂
תודה על המילים הטובות!
בעיקרון אם הריח טוב והמרקם ללא שינוי אפשר. ספי לי איך זה ייצא?
האם אפשר להכין בלילה בערב ולטגן בבוקר?
הי יעלה,
כן, אפשר – כדאי לאחסן את הבלילה במקרר כדי שלא תתקלקל. ולנסות לתת לה לשהות כמה דקות מחוץ למקרר לפני הטיגון כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
בתאבון
אפשר להחליף את הביצים בחלב סויה?
הי,
התפקיד של הביצה במתכון הזה הוא יצירת מרקם, גלל זה משקה סויה לא ייעשה את העבודה! במקום ביצה אפשר להשתמש ב”ביצת צ’יה” אותה מכינים מכף זרעי צ’יה מעורבבים עם 2 כפות וחצי של מים. אפשרות נוספת היא לערבב קמח עדשים ומים ממש כמו שכתוב במתכון ולהשתמש בזה במקום הביצה. את משקה הסויה (חלב סויה) למזוג לפי הטעם לבלילה, בשביל חלבון ומרקם.
אם רוצים להוסיף אבקת חלבון איך זה משנה את יתר המינונים?
הי רותם,
במקרה של המתכון הזה אין שום בעיה להוסיף אבקת חלבון מבלי לשנות את המרכיבים. הדבר היחיד שעלול להשתנות הוא המרקם, לכן אחרי שמוסיפים את האבקה צריך לשים לב אם יש צורך להוסיף קצת מים או חלב\ משקה סויה לבלילה. בהצלחה!
אשמח לדעת איך יצא לך 🙂 אפשר לתייג אותי באינסטגרם @KARENANN_GAIMAN
ואוו כל כך פשוט וטעים!!!
אני שמחה שאהבת!
היי!
במה ניתן להחליף את הבננות?
אני לא אוכלת סוכר מטעמי דיאטה אך יכולה להשתמש ב-2 תמרים או פרי אחר בעל מעט סוכר.
תודה!
הי ליטל,
אם אני מבינה נכון את רוצה להליף את הבננות בגלל ריכוז הסוכר שבהן? אם זה המצב אני לא חושבת שכדאי. כדי לשפוט אם מאכל הוא דל קלוריות יש להסתכל על כמות הקלוריות שיש ביחידה ולא על כל מרכיב בודד בנפרד.
סך הקלוריות שיש בכל פנקייק משמעותית נמוך מפנקייקים על בסיס קמח לבן למשל.
האם הפנקייקים התמונה הם מה שיוצא מהמתכון הזה,כי לא יוצא לי ככה זהוב יפה.הטיגון הוא בחמאה?
הי מעיין,
הגוון תלוי בכמות של הקינמון או הקקאו ששמים.
היות והטיגון במחבת נון סטיק אין חמאה או שמן זית.
אם זה נדבק למחבת את יכולה להשתמש במעט שמן זית.
יצא מעולה
יותר טעים מפנקייק רגיל וגם תחושה טובה בבטן וסוף סוף יש שימןש לבננות בשלןת
תודה לירון איזה כיף לשמוע! פעם הבאה אפשר גם לשלוח לי תמונה באינסטוש KARENANN_GAIMANֲ@
האם אפשר להשתמש באינסטנט שיבולת שועל
כמובן 🙂
הי תודה רבה על המתכון הכנתי ויצא מעולה. אפשר במקום בננה להחליף למנגו (יש לי סרבנית בננה בבית חח).
תודה!
הי מורן,
כמה כיף שאהבת! ל
גמרי אפשרי, ייתכן והמרקם ייצא קצת רך יותר אבל שוה ניסיון! בהצלחה עם הסרבנית 😉
תודה על מתכון מצויין!!!! התאומים שלי (שנה וחצי) זללו ישר מהמחבת
איזה כיף!!! נשמע שזה היה ממש חמוד 🙂
יצא מצויין טעים מאוד והמתכון מדוייק . תודה רבה
כמה כיף לי לשמוע! בתאבון 🙂
היי האם אפשר להחליף את
הצ׳יה בזרעי פשתן ?
הי דינה,
כדאי להכין את המתכון כמו שהוא בפעם הראשונה ובפעם הבאה לייצר שינויים ולבחון האם זה עדיין מוצלח. החלפת צ’יה בפשתן עלולה לשנות את המרקם.
ספרי לי איך יצא 🙂
המון תודה לך קרן על מתכון מצויין! כמה בריא ככה טעים וקל להכנה. האם ניתן להחליף את הבננות בפרי אחר? אצלנו בבית הבננות לרוב נאכלות הרבה לפני שהם משחירות.
הי לי 🙂
תחילה אפשר להכין את המתכון עם בננות בשלות גם אם אינן שחורות. ועדיין, ה”בעיה” מוכרת! אני בד”כ “משלימה” בננות במכולת כי כולן נאכלות.
באופן עקרוני אפשר להחליך את הבננה, קשה לי להתחייב על הטעם.
עדיף פרי עם מרקם דומה- מחית תפוחי עץ למשל.
ספרי לי מה עשית ואיך יצא. בתאבון
יצאה מעולה תודה !
ודה אלה כמה כיף לשמוע 🙂
בפעם הבאה תשלחי לי תמונה באינסטגרם כדי שאוכל לראות 🙂
פנקייק טעים!!!! בן שלי סיים הכל!!!
איזה יופי 🙂