◊ כמה זמן אפשר לשמור את הפנקייקים?
אם תרצו לאחסן את הפנקייקים, כדאי לקרר אותם עד לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה עם מכסה במקרר עד 5 ימים. אני תמיד ממליצה לאחסן את הפנקייקים דווקא במקפיא! כך הם יחזיקו מעמד עוד זמן רב והמרקם יישמר גם לאחר ההפשרה.
את ההפשרה אני ממליצה לעשות בטוסטר או תנור כדי לקבל מרקם פריך.
◊ מדוע יש להשתמש בבננות חומות?
בננות חומות מעידות על הבשלות שלהם. למרות שלא תמיד כיף לאכול בננות מאוד בשלות (בעיקר כי הן נמעכות בקלות) במתכון הזה יש להן יתרון והוא המתיקות. כך נקבל פנייקים סופר מתוקים מבלי להוסיף אפילו קצת סוכר.
◊ מה כדאי לעשות אם הבלילה יצאה סמיכה או דלילה מידי?
במידה והבלילה יצאה סמיכה ממה שאתם אוהבים נסו להוסיף מים או משקה שקדים\ סויה\ חלבעד לקבלת המרקם הרצוי. אם הבלילה דווקא דלילה מידי הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל.
14 תגובות
פנקייק טעים ברמות! תודה 🙂
כמה כיף שאהבת 🙂
הבננות יכולות להיות קפואות או שזה הורס?
הי ניצן,
מלבד טעם, לבננות יש פה תפקיד של יצירת מרקם לכן בננות קפואות עלולות לשנות את המתכון. כשנגשים למתכון בפעם הראשונה אני תמיד מציעה להכין אותו בדיוק כמו שכתוב כדי להבין מה אמור לצאת ואז לערוך שינוי ולבחון האם הוא השפיע. אשמח לראותת את התוצאה 🙂
התערובת סמיכה מידי.חסר נוזלים, חלב… יוגרט. אחרי שהוספנו המרקם השתפר.
הי חנה,
נהדר שהכנתם את הפנקייקים ונהנתם מהם. לגבי המרקם, זה בהחלט עניין של טעם אישי. במידה ותרצי שהתערובת תהיה פחות סמיכה תוכלי להוסיף מים, חלב או משקה סויה\ שקדים עד לקבלת המרקם הרצוי. אם את משתמשת במים או משקה שקדים תצטרכי כמות קטנה יותר לעומת חלב או משקה סויה. אני מציעה להתחיל בהוספה של כמות קטנה, לערבב ולבדוק אם זה מספיק. אם במקרה הפכה הבלילה להיות דלילה מיד תוכלי לתקן על ידי הוספה של קצת שיבולת שועל.
בתאבון
האם אפשר להכין בלילה בערב ולטגן בבוקר?
הי יעלה,
כן, אפשר – כדאי לאחסן את הבלילה במקרר כדי שלא תתקלקל. ולנסות לתת לה לשהות כמה דקות מחוץ למקרר לפני הטיגון כדי שהמרקם יהיה מוצלח.
בתאבון
אפשר להחליף את הביצים בחלב סויה?
הי,
התפקיד של הביצה במתכון הזה הוא יצירת מרקם, גלל זה משקה סויה לא ייעשה את העבודה! במקום ביצה אפשר להשתמש ב”ביצת צ’יה” אותה מכינים מכף זרעי צ’יה מעורבבים עם 2 כפות וחצי של מים. אפשרות נוספת היא לערבב קמח עדשים ומים ממש כמו שכתוב במתכון ולהשתמש בזה במקום הביצה. את משקה הסויה (חלב סויה) למזוג לפי הטעם לבלילה, בשביל חלבון ומרקם.
אם רוצים להוסיף אבקת חלבון איך זה משנה את יתר המינונים?
הי רותם,
במקרה של המתכון הזה אין שום בעיה להוסיף אבקת חלבון מבלי לשנות את המרכיבים. הדבר היחיד שעלול להשתנות הוא המרקם, לכן אחרי שמוסיפים את האבקה צריך לשים לב אם יש צורך להוסיף קצת מים או חלב\ משקה סויה לבלילה. בהצלחה!
אשמח לדעת איך יצא לך 🙂 אפשר לתייג אותי באינסטגרם @KARENANN_GAIMAN
ואוו כל כך פשוט וטעים!!!
אני שמחה שאהבת!