פצצת אנרגיה צהובה! זו לא רק סיסמא זו האמת. הבננה היא אחד הפירות שהכי שווה לאכול אם אתם מחפשים מנת ביניים משביעה, רוצים לקבל בוסט של ויטמינים ובעיקר אם אתם מתאמנים. בננה ערך תזונתי וכל המידע שכדאי לכם לדעת, בכתבה הבאה:
הפרי הכי אהוב בישראל הוא הבננה! אני לא ממציאה את הנתונים אלא נסמכת על הדו"ח המסכם של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות ופיתוח הכפר בשנת 2019. כן, רכישת בננות מהווה חמישית מכל הפירות הנרכשים בישראל. זה נתון מטורף! למען האמת אני לגמרי שם עם רוכשי הבננות (גילוי נאות: זה הפרי האהוב עליי).
מלבד הטעם המתקתק והעשיר של הבננה היא לגמרי מכילה ערכים תזונתיים שישדרגו לנו את התפריט ואפילו יעזרו לבריאות הכללית שלנו. עוד נתון מעניין על הפרי המיוחד הזה קשור ספצפית בפעילות גופנית.
למרות שאני אוהדת מושבעת, אני מבינה שעל הטעם של הבננה אפשר להתווכח. מה שאי אפשר להתווכח עליו הוא על היתרונות הבריאותיים שבה. שימו ♥
בננה בגודל בינוני תכיל 88 קלוריות בממוצע. מרבית הבננות בישראל גם גדלות כאן (בניגוד לפירות מיובאים אחרים) ועל פי משרד החקלאות בננה ישראלית באופן ספציפי תכיל כ 92 קלוריות.
אשלגן הוא אחד המינרלים החיוניים ביותר עבורנו; האשלגן מסייע לשמירה על לחץ דם תקין, מסייע לתפקוד תקין של מערכת השריר והעצבים ועוד. על פי ארגון הקרדיולוגים בישראל תזונה המכילה אשלגן בכמות מספקת יכולה לסייע במניעה של מחלות קרדיווסקולריות (כחלק מדיאטה ייעודית בשם דיאטת DASH). בננה סטנדרטית מכילה כ 9% מצריכה האשלגן היומית לאדם בוגר.
לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים
הבננה היא מקור משמעותי לסיבים תזונתיים בתזונה שלנו. הסיבים האלו לא רק עוזרים לנו לחוש שובע לאורך זמן, אלא גם עוזריםבלשמירה על רמות שומנים תקינות בדם ומהווים מזון לחיידקי המעי הטובים שלנו – המיקרוביום. בננה בגודל בינוני מכילה בממוצע 2.6 גרם של סיבים תזונתיים. מתוך 30 גרם להם אנו זקוקים מידי יום. כלומר, הסיבים בבננה מהווים כ 10% הצריכה היומית המומלצת.
הסיבים התזונתיים גם הופכים את הבננה להיות פרי המומלץ לשמירה על הבריאות:
הבננה מכילה חומצת אמינו בשם טריפטופן, והיא מהווה בסיס ליצירה של אותו נוירוטרנסמיטור שכולנו כבר מכירים – סרוטונין! הסרוטונין גורם לנו לחוש הרגשה טובה, רוגע ונינוחות ואלה גם מקדמים שינה טובה יותר.
זה נשמע הזוי כי הרי כולנו רגילים לזרוק את קליפת הבננה, אך במדינות מסויימות בעיקר במזרח אסיה הקליפה היא מעדן אמיתי. כן, זה תלוי גם בזן של הבננה (מבחינת טעם ומרקם) והערכים דווקא שווים את זה אם חושבים על זה לרגע…
קליפת הבננה מכילה ויטמין B6 וגם B12. היא מכילה שלל נוגדי חמצון ובניהם לואטין ששומר על העיניים שלנו מפני קרינה למשל.
יש שיגידו שאפשר לאכול אותה ככה כמו שהיא אחרי שטיפה. אני באופן אישי התחברתי יותר לגישה בה מבלשים או אופים אותה במשך כמה דקות. אני אכלתי את קליפת הבננה מסוג פלאטנו במקסיקו ושם הטכניקה הייתה צלייה קלה על האש וזה היה.. מעניין! אין בעיה לטחון את הקליפה ולשלב אותה בשייק רק שימו לב שתהיה צהובה ובשלה.
לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים
כחלק מתזונת ספורט הרי זה ידוע שלרוב כדאי לקחת עוד בוסט קטן של אנרגיה לפני האימון הגופני שלכם. האנרגיה הזו מגיעה מאבות המזון שלנו ובמקרה הזה בעיקר מהפחמימה. הפחמימה מתפרקת בגוף שלנו לסוכר מסוגים שונים: בעיקר גלוקוז ופרוקטוז. כל אחד מהסוכרים האלו נספג בגופנו במסלול שונה. הבננה מכילה את שני הסוכרים בכמות כמעט זהה. העובדה הזו מעניקה יתרון ספיגה אדיר לעומת פירות אחרים והופכת את הבננה (והתמר) להיות פרי אידיאלי לאכילה לפני אימון בו נרצה לתת בראש!
עוד סיבה בגינה הבננה היא מאכל ספורטיבי אידיאלי היא אותו האשלגן עליו דיברנו קודם. במהלך אימון אנחנו מזיעים ומאבדים לא רק נוזלים אלא גם מלחים בניהם אשלגן. לכן אכילה של מאכל עשיר באשלגן לעומת אחרים נותנים יתרון בשמירה על צריכה נאותה ונכונה של המינרל.
הבננה היא פרי שאין לשמור בקירור במקרר. האפשרות הטובה ביותר היא על השיש במטבח או להקפיא אותן עבור הכנת שייקים למשל.
למרות שזה לא נראה אסתטי חשוב שהבננה תהיה בעלת קליפה צהובה עם כתמים שחורים! בתעשייה מבשילים בננות באמצעות גז (לרוב כדי לזרז תהליכים) לכן, ייתכן שתהיה צהובה מאוד ועדיין לא מוכנה לאכילה. במצב כזה שמרו אותה עוד כמה ימים. עם הופעת הכתמים השחורים – אפשר לאכול!
בננה פולטת גז בשם אתילן, לכן היא יכולה לעזור לכם לזרז הבשלה של אבוקדו שעדיין לא מוכן לאכילה. זה טריק ישן, מוכר וכזה שעובד תמיד. כך היא תורמת לדיאטה שלכם וגם למשק הבית.
לסיכום, לפרי ששמו בננה ערך תזונתי עשיר ומגוון. היא מקור לכל טוב מלבד היותה פצצת אנרגיה צהובה (הייתי חייבת לשלב את זה שוב!). אם אתם אוהבים בננות, אז הכתבה הזו כנראה חיזקה את ההחלטה שלכם. ואם אתם ממש סולדים מהן – אולי שווה לתת להן צ'אנס? ספרו לי כאן למטה בתגובות מה אתם חושבים ↓
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
9 תגובות
שלום אני אוהבת לאכול בננה אחת כל יום.
פצצת אינרגיה ללא כולסטרול
תודה על המידע
רחל
תהני רחל 🙂
האפשרות הטובה ביותר היא על השיש במטבח או להקיא אותן עבור הכנת שייקים למשל.
לא הבנתי מה להקיא ??
בננה בולטת גז בשם אתילן.
אולי התכוונתם פולטת, תתקנו את השגיאות בבקשה.
הי הי ותודה על הסבת תשומ הלב! כמובן הכוונה להקפיא! 🙂
תודה צביה, כן לעים זה קורה בהעלאת התכנים לרשת- נתקן
האם אכילת בננה שלא הבשילה מספיק והיא לא ממש מתוקה משנה את הערך התזונתי?
כן, בננה שאיננה בשלה לא תכיל את הערכים הנקובים בכתבה
בעניין השוקולד המריר. שוקולד מריר 85% זה מאוד טוב ללב.
הי נירה, נוגדי החמצון בשוקולד טובים כמו אלו בירוקת ופירות 🙂 לאו דווקא השוקולד עצמו