לביבות הן מאכל שמאוד מזוהה עם חג החנוכה (ובצדק!) עם זאת מדובר במאכל מאוד בריא שיכול להכני טעם לחיים שלכם גם ביום חול רגיל. את הלביבות נהוג לחלק ל – 3 קבוצות עיקריות:
1. לביבות על בסיס פחמימה שהן תוספת לארוחה
2. לביבות ירק במקום סלט
3. לביבות מתוקות
אז בין אם לכבוד חנוכה ובין אם לכבוד יום חול, הנה כמה דברים שכדאי לדעת
לקבוצה זו משתייכות הלביבות הקלאסיות שכונו מכירים ומכירות העשויות מתפוחי אדמה, לביבות תירס, וגם אלה שעשויות משילובים שונים כמו סלק, קינואה, שיבולת שועל, בטטה וכדומה. שיטת ההכנה הקלאסית כוללת ריסוק של הרמכיבים, הוספה של ביצה עם מעט פירורי לחם או קמח ולאחר מכן טיגון.
המרכיב הדומיננטי בלביבות אלה הוא הפחמימה. אם תרצו לשמור על תזונה מאוזנת השתדלו לקחת לביבה אחת או שתיים כמנה ראשונה, או לחילופין מנה גדולה יותר בתור רכיב הפחמימה העיקרי בארוחה. הכמות כמובן משתנה מאדם לאדם ויש לקחת בחשבון את צריכת הקלוריות היומית. כמות הקלוריות עבור לביבה קטנה היא בטווח של 75 ל-90 בממוצע.
אם הלביבות שלכם לא מטוגנות הן יכולות להיות פצצת אנרגיה לאימון גופני. אל תהססו לאכול אחת כארוחה מקדימה לאימון החנוכה שלכם. הסיבה לכך היא שטיגון מקשה על העיכול המהיר של הלביבות והפיכתן לאנרגיה.
לביבות ירקות מכילות פחות אנרגיה לעומת הלביבות על בסיס פחמימה. הן יכולות להשתלב נהדר דווקא בארוחת ההתאוששות שלכם ולא כארוחה מקדימה לאימון הכושר.
אם הלביבה שלכן מתחרה בסופגניה בחג החנוכה כנראה שידוע מראש מי המנצחת הגדולה. עם זאת, לביבות מתוקות דווקא נעשית יותר ויותר פופולריות כקינוח בעל אוריינטציה בריאה יותר. בין הלביבות האלה ניתן למצוא לביבות תפוחי עץ וג'ינג'ר, לביבות גבינה עם קינמון ואפילו לביבות טחינה וסילאן. מטבע הדברים כמות הקלוריות בהן תהיה גדולה יותר, 80 – 115 בממוצע ליחידה.
אם הלביבה שלכם אפויה היא לגמרי יכולה לשמש כארוחה שלפני אימון כושר. אם הלביבה שלכם עברה טיגון הסתפקו בה כקינוח מתקתק.
גם אם בחרתם להכין לביבות אפויות ודלות בקלוריות, כדאי מאוד לשים לב לתוספות. הן לבדן עלולות להכפיל את כמות הקלוריות והסוכר בארוחה שלכם. הנה התוספות המסורתיות:
1. רסק תפוחי עץ – רסק קנוי מכיל כ-80 קלוריות למנה, רסק קנוי ללא תוספת סוכר מכיל כ- 50 קלוריות, ואם מכינים את הרסק בבית מתפוחי עץ ניתן להפחית את כמות הקלוריות אפילו ל-40.
2. אבקת סוכר– כפית אחת מכילה כ-20 קלוריות. נסו להחליף את אבקת הסוכר בקינמון או קקאו טבעי כדי להשאר עם לביבות דלות קלוריות.
המרכיב העיקרי שהופך את הלביבות ל "לא טבעוניות" הוא הביצה. לביבות טבעוניות הן כאלה שיעשה בהן שימוש של זרעי צ'יה או זרעי פשתן במקום ביצה. אפשרות נוספת היא להמיר את הביצה בתערובת של 4 כפות קמח עדשים ו – 3 כפות מים.
3 תפוחי אדמה
2 קישואים
כוס דלעת חתוכה
בצל לבן אחד
2 שיני שום
2-3 ביצים
2 כפות קמח שיפון (ניתן להחליף בכף וחצי של קמח חומוס לקבלת מתכון ללא גלוטן)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם האישי
מגרדה
תנור
עכשיו יש לכם את כל הכלים לבחור וגם להכין לביבות בריאות, לביבות ירק, לביבות טבעוניות ולמעשה כל לביבה שתרצו. בתאבון!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך: