אני מקווה שאתם מוכנים לזה! הפשטידה הזו היא לא רק פשטידת ברוקולי מדהימה אלא בסיס לכל פשטידה שתרצו: פטריות, תרד, כרובית ועוד. בואו נכין!
פשטידה דיאטטית (אני אגב שונאת את המילה דיאטטי, אבל היא עוזרת להעביר את הנקודה בקלות) היא אפשרות מעולה ליצירת גיון ועניין בארוחות תוך שמירה על אכילה בריאה בגלל שהיא דלה בקלוריות היא למעשה התשובה לשאלה איך לשמור על המשקל ועדיין לאכול את הכמות שמשביעה אותי ולא פחות. את המתכון הבא יצרתי בשיתוף עם השף קונדיטור אריאל בן חמו, יחד החלטנו להכין את הפשטידה שלנו בתבניות מאפינס. כך אפשר להנות ממנה גם כחלק מארוחה וגם כנשנוש בריא במהלך היום או לפני אימון.
100 קלוריות
7 גרם פחמימה
9 גרם חלבון
4 גרם שומן
מה שהופך את המאפינס האלו לאיכותיים כחלק מתזונת ספורט למתאמנים הוא המצאות כמות יפה של סידן החשוב לחוזק העצמות (120 מ”ג סידן ביחידה) והעובדה שהם עשירים באשלגן המשתתף במערכת כיווץ השריר (225 מ”ג ליחדה). ברוקולי הוא אחד המאכלים עם ברזל ולכן אגב, בחרתי דווקא בו על פני ירק אחר.
ממש כמו מרק, גם פשטידה היא תמיד מבלבלת. אני שמחה לגלות לכם שכל מאכל יכול להיות חלק מארוחה או נשנוש וזה תלוי בכמות, בערכים התזונתיים וכמובן בתזונה היומית הכוללת שלך. המאפינס האלו מאוזנים מבחינת פחמימות, חלבונים ושומנים ולכן יכולים להיות גם וגם. לרוב 3 -4 מאפינס יכולים להוות ארוחה מאוזנת לצד סלט ירקות עשיר או ירקות בתנור. אם תרצו לאכול אותם כארוחת ביניים או לפני אימון כושר אחד ככל הנראה יספיק.
באופן טבעי גבינות מכילות אחוז שומן גבוהה (כ 20 ומעלה) לכן גם גבינות שהן 9% נחשבות לגבינות רזות, גם בתהליך של דיאטה לירידה במשקל אין חובה לאכול רק גבינות 1% (כן, הגזמתי בכוונה).
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין פשטידה דיאטטית מברוקולי ושיבולת שועל – בתאבון
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
18 תגובות
יצא לי מעולהההה
מעולההההה
איזה כיף שאהבת! יאללה להכין וכשזה מוכן אשמח לתיוג באינסטגרם כדי לראות איך יצא לך 🙂 https://www.instagram.com/karenann_gaiman/
הי, במה אפשר להחליף את הגבינות? תודה
הי 🙂
אני מציעה לך דווקא במקרה הזה לנסות מתכון של פשטידה טבעונית שנמצא פה בבלוג הבריאות.
האם אפשר להחליף את הקוטג בגבינה לבנה
דווקא לא כדאי כי זה ישנה את המרקם של הפשטידה.
מה שכן, הקוטג' במתכון הוא לא כמו קוטג' שמורחים על פרוסה למשל 🙂 . תנסי – נראה לי שתאהבי
אפשר לטחון את הברוקולי ולשים בלי לבשל?
כדי שהמתכון ייצא בדיוק במרקם הנכון כדאי להכין לפי המתכון. אפשר להשתמש בברוקולי מבושל וקפוא כדי לקצר את ההכנה 🙂
האם המתכון מתאים לסכרתיים?
הי רנה,
חשוב לדעת האם המתכון מתאים לך ולסוכרת שלך – לכן יש לקחת את המתכון לדיאטנית שלך ולבדוק איתה.
כמה מאפינס יוצאים מהמתכון?
הי תהל, החישוב הקלורי הוא ל 6 מאפינס.
אפשר כמובן להכין אותם קטנים יותר או גדולים יותר – לבחירתך 🙂
איך מודדת חצי כוס גבינה צהובה 9%?
רייזי, דבינה מגורדת בכוס מדידה רגילה 🙂
תודה!!!
אחלה של מתכון!!!
הכנתי עם כרובית ויצא ממש מושלם
האם אפשר לעשות בלי הגבינה הצהובה ולהוסיף גבינה מלוחה במקום?
אני לא חושבת שכדאי כי זה ישפיע משמעותית על המרקם