טרנד: גלידה שחורה! האם היא מסוכנת לבריאות שלנו?

קשה להתעלם מהעבודה שהטרנד הקולינרי שכבש את ארה”ב לפני שנתיים הגיע גם לישראל – הגלידה השחורה. היא נמכרת בגלידריות ברחבי הארץ, היא מצטלמת נהדר לאינסטגרם ולפייסבוק, והצבע השחור הייחודי שלה משאיר את כולנו מלאי סקרנות.
לא יכולתי לעצור את עצמי מלשאול כמה שאלות נוקבות… למה היא כל כך שחורה? האם הגלידה השחורה עלולה להזיק לבריאות שלנו? והכי חשוב, מה הטעם שלה?
יצאתי לבדוק את הטרנד הפוטוגני וחזרתי עם תשובות!

טרנד: גלידה שחורה! האם היא מסוכנת לבריאות שלנו?
בכתבה הזו תקראו על:

גלידה שחורה: ממה עשויה ומה הטעם שלה?

למרבה ההפתעה ה השחורה עצמה עשויה בעיקר מקוקוס: פתיתי קוקוס, חלב קוקוס וקרם קוקוס. זה מסביר כמובן את המרקם. על אף הציפייה לטעם קוקוס מובחן, ביס קטן חשף בפניי טעם שדומה דווקא לגלידת וניל. אני אמנם חובבת שוקולד ידועה אבל האם ידעתם המרבית האוכלוסיה בעולם דווקא מעדיפה גלידה בטעם וניל? שוקינג אני יודעת אבל לא מתווכחת. אם אתם חובבי וניל כנראה שזו הגלידה בשבילכם!

למה היא שחורה ומה המשמעות של העניין...

הגלידה הזו אמנם מאוד מגניבה והצבע השחור שלה פשוט דורש שישלבו אותה בקינוחים צבעוניים, אבל… יש אבל. החומר שצובע את הגלידה בצבע שחור הוא פחם פעיל, active charcoal באנגלית, שנוצר בחריכת קליפת הקוקוס. וזה כבר פחות בריא. בואו נסביר.

פחם פעיל מאיפה הגעת?

לפחם הפעיל לא מעט שימושים. ניתן למצוא אותו בתכשירים קוסמטיים, הוא משמש לטיהור נוזלים והוא מוכר גם מעולם הרפואה, בעיקר בזכות יכולתו לספוח חומרים ובכך לסלקם מהגוף. פחם פעיל מהווה חלק מטיפול רפואי במצבים בהם יכולת זו נדרשת, כמו במקרים של הרעלת מזון קשה או מנת יתר מסמים או תרופות.

עד כאן הכל נשמע נפלא. אלא שהפחם הפעיל אינו סלקטיבי, כלומר, הוא לא “יודע” לסלק מהגוף את החומרים הבלתי רצויים בלבד. הפחם הפעיל יגרום לסילוק חומרים נוספים ורצויים לנו, כמו ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, גלולות למניעת הריון, תרופות לסוכרת וכדומה. במקרים מצילי חיים זו פשרה מתקבלת על הדעת, אבל כשמדובר באדם בריא – אכילת כמויות גדולות של פחם פעיל על בסיס קבוע עשויה לייצר בעיות בריאותיות, כמו חסרים תזונתיים או יציאה מאיזון עקב אי ספיגה של תרופות כרוניות.

הגלידה שחורה היא רק ההתחלה

הטרנד השחור לא עוצר רק בגלידות, יש שלל מאכלים ומשקאות טרנדיים שצבועים בשחור הפחמי. ברשימה זו ניתן למצוא לימונדה שחורה, משקאות ומאפים שחורים, ואפילו לחמניית המבורגר שחורה במקומות מסוימים בעולם – וכל אלה מכילים פחם פעיל.

אכילת כמויות גדולות של מאכלים המכילים פחם פעיל באופן תדיר, עשויה להיות בחירה לא בריאה בטווח הארוך.

הבעיה החמורה באמת היא שבארה”ב ובמדינות נוספות הטרנד השחור לא עצר בעולם הקולינרי, אלא החל לדלוף אל עולם ה”בריאות”. יש לא מעט חברות שמציעות סדנאות לניקוי רעלים על בסיס פחם שחור. ומגוון דיאטות המבוססות על מאכלים שחורים, לטענתם, בכדי לאפשר לגוף תהליך של התחדשות.

חשוב לזכור שהפחם מרוקן את הגוף גם מרכיבים בריאים וחשובים שכלל לא רציתם “להתנקות” מהם, כך שניקוי כזה ככל הנראה יעשה יותר נזק מתועלת בדומה לצום המיצים המוכר.

גלידה שחורה כן או לא?

למרות שבכמויות גדולות הגלידה הזו עלולה להיות מסוכנת לבריאות שלנו, יצר הסקרנות (או הרצון לתמונת אינסטגרם מגניבה) כנראה תוביל לרכישה. כל עוד תבחרו מנה קטנה  כדי לספק ייצר הסקרנות ככל הנראה תשארו בצד הבטוח של הטרנד הזה. 

טרנד: גלידה שחורה! האם היא מסוכנת לבריאות שלנו?

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: