את הסיסמא “החליפו קפה אחד ביום בכוס תה ירוק” אנחנו מכירים מכל כיוון אפשרי. רבים נוטים לחשוב שזה בגלל שלא כדאי להרבות בקפאין (שזה נושא מעניין בפני עצמו ותוכלו לקרוא עליו בכתבה ייעודית על קפאין), כשלמעשה הסיבה בגינה כדאי לצרוך תה ירוק היא יתרונות בריאותיים שיש בכוס הזו!
כדי להבין את יתרונות התה הירוק כדאי להכיר באופן בסיסי את תהליך הייצור.
תהליך הייצור של שלושת סוג התה השונים (לבן, ירוק ושחור) מתחיל בצורה זהה ונבדל זה מזה בתהליך עיבוד העלים לאחר הקטיף. לאחר קטיף העלים עוברים חימום שנועד להרוג את החומר (אנזים) האחראי על צבע העלים. על ידי תהליך של תסיסה, אותו האנזים הופך את נוגדי החמצון שבעלי התה (נוגדי החמצון= ECGC, מוכר לא?) לתרכובות אחרות והן מעניקות לעלי התה צבע כהה. ככל שהחימום מתבצע בשלב מוקדם וסמוך לקטיפת עלי התה, כך נמנעת אותה תסיסה וצבע התה נשאר בהיר יותר ובעל יותר נוגדי חמצון. כמה יותר? בתה ירוק פי 6 יותר נוגדי חמצון לעומת תה שחור (זה השלב להודות להדס יריב שהיא חברה, טכנולוגית המזון יועצת מדע ותזונה בחברות מזון, על ששיתפה איתי סקירה מחקרית מרתקת).