כל הפירות והירקות (וגם פחמימות בצבעים שונים כמו קטניות) מכילים נוגדי חמצון. נוגדי החמצון הם למעשה אותן התרכובות המעניקות לפרי או לירק את צבעו ומגנים עליו מפני נזקי חמצון. כשאנחנו אוכלים את אותם הפירות והירקות אנחנו “משיגים” את ההגנה המיועדת להם עבור גופנו.
נוגדי החמצון מסייעים לגופנו להלחלם ברדיקלים חופשיים ובכך למנוע את נזקי החמצון. נזקי חמצון יכולים להיות למשל פגיעה בגמישות ורכות עור הפנים. בתוך הגוף יכולים לבוא לידי ביטוי כמחולל מחלות שונות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם ועוד.
כל צבע של פרי או ירק מעידים על סוגים שונים של נוגדי חמצון הקיימים בו. בירקות אדומים למשל נמצא בעיקר נוגד חמצון בשם ליקופן. בקולורבי נמצא כמה מיוחדים ופחות נפוצים.
לנוגדי החמצון בקולורבי שמות קליטים וקלילים:
איזותיוציאנטים וגלוקוזינולטים. בקולורבי סגול תמצאו גם אנתוציאנין (אבל רק בקליפה הסגולה). כמו שהמרצה שלי לכימיה היה אומר: אלה השמות אבל לא צריך לזכור. מה שחשוב לזכור הוא הפעולה שלהם אותה פרטתי בתחילת הפסקה.
19 תגובות
כתבה מעניינת.
לא מספרים על קולורבי הרבה..
עכשיו ידוע לנו יותר .
תודה על ההסבר.
בשמחה – המון תודה!
כדי להיטב את מצבו של כבד מאד שומני איזה ירק או מה עלי לעשות
תודה
ברוך פישלר
הי רוך, כדי להשיב על השאלה הזו יש להגיע לקליניקה באופן מסודר .
לא נכון . כבד שומני ניתן לתקן בקלות.עי אכילת מאכלים שעשירים בגלונגופינים . תוך מספר שבועות יחול.שיפור משמעותי. בעיקר אם זה נעשה בצמוד לשתיה מרובה של מי חצב או מי קוקומין
מיכל, אם את רוצה לומר שאני טועה ולטעון טענה אחרת – זכותך. אנא גבי זאת המאמרים מדעיים
תודה על האינפורמציה
נכנסתי לתפריט תזונה ולא באמת מצאתי חלופה מעניינת בפה בזמן צפייה בטלוויזיה. בעיקר בשעות הקטנות של הלילה…
הקולורבי ממש טוב וכיפי, סוג של חטיף טעים ועם מעט שמן זית, מלח ופלפל זה מושלם! תודה על האינפורמציה עכשיו אוכל לישון בשקט !
איזה כיף לשמוע תומר- ותודה על הטיפ!
תודה על הכתבה המעניינת והחשובה.
האם קלורבי מוחמץ בהתססה עם מלח הימליה גס שומר על הערכים התזונתיים?
תודה
הי רעות,
חלק מהערכים לא נשמרים – אבל! יש יתרון אחר.. הפרוביוטיקה שמגיעה מההתססה! בתאבון
כעקרון שומר על ערכים, מפחית את הסוכר שבתוך הירק אך כנגד זאת מוסיף המון נתרן. היות ואין הרבה סוכר מלכתחילה, זו לא תרומה דרמטית. התועלת העיקרית היא שזה מייצר חיידקים טובים, החסרון זה הנתרן.
התיישבתי עם קערת ירקות חתוכים ותמיד כשזה קורה אני מבררת מה הערכים התזונתיים..
גילגלתי ומצאתי את זה!
מדהים
ומפורט
אני אוהבת מקלות קולורבי עם מלח גס, לימון וטחינה גלמית
מומלץ 🙂
שלי איזה מנהג מגניב!! אני אמליץ ללקוחותיי
שאלה- האם קולורבי מקולף משחיר? ואם כן- איך אפ0שר למנוע זאת ? ותודה- מעניין וחשוב וטעים .
הי, כל ירק מקולף ישחיר בגלל בחמצון. אפשר לנסות לסחוט מעליו מעט לימון כדי לעכב את ההשחרה
תודה רבה כתבה יפה , האם מועיל לכולסטרול
הי הי אתה מוזמן לקרוא את הכתבה הייעודית על כולסטרול- הקש בשורת החיפוש את המילה כולסטרול
זה לא נכון לכתוב שהוא לא מעדן במיוחד
אני וגם רב האנשים שאני מכירה אוהבים קולרבי ואפילו מאד..
מעולה 🙂 אתקן!