צמח המאקה, Lepidium meyenii בלועזית, או ג’ינסנג פרואני – גדל בעיקר בהרי האנדים שבמרכז פרו. תאני הגידול שם קשים ונמצאים בגבהים של מעל ל -4,000 מטר (לשם פרופורציה, מחלת גבהים יכולה לקרות כבר ב 3000).
מאקה הוא למעשה ירק ממשפחת המצליבים ממש כמו ברוקולי, כרובית, כרוב וקייל. כמו מאכלים אחרים הנחשבים סופר פוד, גם למאקה יש היסטוריה ארוכה של שימוש קולינרי ורפואי בפרו.
החלק האכיל העיקרי של מאקה הוא השורש. הוא גדל מתחת לאדמה וקיים במספר צבעים.
שורש מאקה מיובש בדרך כלל נצרך בצורת אבקה, אך זמין גם בכמוסות ובתמצית נוזלית בשלל חנויות טבע.
5 תגובות
אהבתי את הכנות והיושר שלך, ניכר מאוד מהכתבה.
קראתי באחד האתרים שלאישה שיש שרירנים לא כדאי לצרוך את המאקה,
האם ידוע לך על כך? אם כן, אשמח לדעת למה.
חנה, המון תודה לך. אני לא מכירה התוויה כזו וכדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך בנידון! בריאות
האם מאקה יכול לייבש מאוד את העור ?
זו שאלה שכדאי להפנות לרופא עור 🙂
אני משתמשת בקמוסות של מאקה כבר חודשיים ,חודש ראשון עם מינון של כמוסה 1 ליפניי הארוחה והחודש לקחתי 2 כמוסות פעמיים ביום ,יש לי גיל מאבר מוקדם ואני סובלת מי תת פעילות בלוטת הטריס שאותה הורידו לי בגיל 23 ,רוצה להגיד שאני בינתיים מרוצה כי חזרתי להיות אישה נורמלית ויוטר נמרצת אך בצורה מטונה ,נראה לי שאמשיך במאקא