בניגוד למה שחשבו בעבר קהילת הצמחוניים והטבעוניים אינם באמת בסיכון לפתח מחסור בברזל, בתנאי שישימו דגש על אכילת מאכלים עם ברזל מדי יום. הנה כמה דוגמאות שאולי יפתיעו אתכם:
בחצי כוס עדשים (או קטניות אחרות) יש כ – 2.5 מ”ג ברזל
מנת דייסה (3 כפות שיבולת שועל על בסיס משקה סויה) תכיל כ – 4 מ”ג ברזל
2 כפות גרעיני חמנייה ייתנו לנו כ – 4 מ”ג ברזל
חצי כוס קינואה מכילה כ – 3 מ”ג ברזל
בכף אחת של טחינה גולמית משומשום מלא יש כ – 2.5 מ”ג ברזל
כוס ברוקולי תתן לנו כ – 1 מ”ג ברזל
30 גרם של שבבי סויה (שהם כמות של מנה ממוצעת) יכילו כ – 2.5 מ”ג של ברזל
ובכוס עלי פטרוזיליה נמצא כ – 4 מ”ג של ברזל