לחם שיבולת שועל אירי, טבעוני ובריא (מתכון, קלוריות וערך תזונתי)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
במתכון הזה תמצאו

לחם שיבולת שועל אירי: הקדמה קצרה

לחם סודה אירי הוא אחד המתכונים החביבים עליי! מלבד העובדה שהוא סופר טעים, הוא גם מהיר ופושט להכנה. את לחם הסודה המיוחד הזה הגתה הבלוגרית האמריקאית המהממת שרה גואלטיירי  (נכון, שרה מהמתכון לעוגיות דיאטטיות). השינוי המפתיע במתכון הקלאסי למעשה הופך אותו למתכון של לחם שיבולת שועל אירי. אני התאהבתי בו משתי סיבות עיקריות:

1.  השימוש בשיבולת שועל נותן טוויסט מעניין ושדרוג בריא של ממש.
2. היא יצרה  גירסה טבעונית כך שהוא מתאים לכולם.

אז בואו ונצא לדרך ונכין לחם שיבולת שועל שהוא לחם סודה  טעים ובריא יותר…

מתכון ללחם שיבולת שועל - לחם סודה אירי משודרג

מה צריך?

עבור חלב חמאה טבעוני:

איך מכינים?

הכנת חלב חמאה טבעוני

הכנת הלחם

לחם שיבולת שועל קלוריות וערכים תזונתיים

קלוריות וערכים תזונתיים

על פי החישוב שלי בפרוסה אחת (30 גרם) תמצאו…

שאלות שאולי יש לכם

◊ למה יש במתכון קמח לבן בכלל?
במקור מכינים לחם סודה עם קמח לבן וקמח שקדים. כדי להפוך את הלחם לבריא יותר אפשר למצמם את כמות הקמח הלבן.החלפת 100% מסך הקמח הלבן במלא עלול לגרום ללחם לאבד מצורתו ונפחו באופן מולחלט. 

◊ כמה זמן מחזיק הלחם על מדף בייתי?
היות ולחם בייתי אינו מכיל חומרים משמרים הוא יחזיק מעמד כמה ימים. כדי להאריך את חייו ולא לאבד מהמרקם רצוי לפרוש ולהקפיא  את הלחם ממש בצאתו מהתנור. לקראת הארוחה הפשירו את הפרוסה על ידי חימום בתנור או טוסטר והיא תשוב לטעמה ומרקמה המקורי, כאילו רק אפיתם אותה.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין לחם שיבולת שועל אירי טעים ובריא יותר-  בתאבון!

עוד מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: