לחם שיבולת שועל אירי, טבעוני ובריא (מתכון, קלוריות וערך תזונתי)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
במתכון הזה תמצאו

לחם שיבולת שועל אירי: הקדמה קצרה

לחם סודה אירי הוא אחד המתכונים החביבים עליי! מלבד העובדה שהוא סופר טעים, הוא גם מהיר ופושט להכנה. את לחם הסודה המיוחד הזה הגתה הבלוגרית האמריקאית המהממת שרה גואלטיירי  (נכון, שרה מהמתכון לעוגיות דיאטטיות). השינוי המפתיע במתכון הקלאסי למעשה הופך אותו למתכון של לחם שיבולת שועל אירי. אני התאהבתי בו משתי סיבות עיקריות:

1.  השימוש בשיבולת שועל נותן טוויסט מעניין ושדרוג בריא של ממש.
2. היא יצרה  גירסה טבעונית כך שהוא מתאים לכולם.

אז בואו ונצא לדרך ונכין לחם שיבולת שועל שהוא לחם סודה  טעים ובריא יותר…

מתכון ללחם שיבולת שועל - לחם סודה אירי משודרג

מה צריך?

  • 2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
  • 1.5 כוסות קמח לבן + 2 כפות נוספות
  • 1 כוס קמח חיטה מלא 
  • 4\3 1 כפיות סודה לשתייה
  • 4\1 1 כפיות מלח מועשר ביוד
  • 4\3 1 כוסות חלב חמאה טבעוני

עבור חלב חמאה טבעוני:

  • 2 כוסות משקה שקדים 
  • 2 כוסות מיץ לימון

איך מכינים?

הכנת חלב חמאה טבעוני

  • מערבבים 2 כוסות משקה שקדים עם 2 כפיות מיץ לימון
  • בעזרת מזלג מקציפים את התערובת

הכנת הלחם

  • מחממים תנור לחום של 400 מעלות
  • משמנים קלות נייר אפיה גדול
  • במעבד מזון טוחנים 2 כוסות שיבולת שועל עד שהוא הופך לקמח
  • בקערה גדולה מערבבים יחד תערובת שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  • תוך כדי ערבוב איטי מוסיפים לתערובת את חלב החמאה הטבעוני
  • מעבירים את התערובת למשטח מקומח ויוצרים בצק
  • בעזרת סכין יוצרים חתך בצורת איקס בחלקו העליון של כיכר הלחם
  • אופים בתנור למשך כ - 45 דקות
  • מגישים באהבה או מקפיאים לשימוש מאוחר יותר
לחם שיבולת שועל קלוריות וערכים תזונתיים

קלוריות וערכים תזונתיים

על פי החישוב שלי בפרוסה אחת (30 גרם) תמצאו…

  • 96 קלוריות
  • 17 גרם פחמימה
  • 3 גרם חלבון
  • 1 גרם שומן
  • 2 גרם סיבים תזונתיים 

שאלות שאולי יש לכם

◊ למה יש במתכון קמח לבן בכלל?
במקור מכינים לחם סודה עם קמח לבן וקמח שקדים. כדי להפוך את הלחם לבריא יותר אפשר למצמם את כמות הקמח הלבן.החלפת 100% מסך הקמח הלבן במלא עלול לגרום ללחם לאבד מצורתו ונפחו באופן מולחלט. 

◊ כמה זמן מחזיק הלחם על מדף בייתי?
היות ולחם בייתי אינו מכיל חומרים משמרים הוא יחזיק מעמד כמה ימים. כדי להאריך את חייו ולא לאבד מהמרקם רצוי לפרוש ולהקפיא  את הלחם ממש בצאתו מהתנור. לקראת הארוחה הפשירו את הפרוסה על ידי חימום בתנור או טוסטר והיא תשוב לטעמה ומרקמה המקורי, כאילו רק אפיתם אותה.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין לחם שיבולת שועל אירי טעים ובריא יותר-  בתאבון!

עוד מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: