עוגיות דיאטטיות, טבעוניות ובריאות ב – 20 דקות הכנה

את המתכון הבא אני רוצה לפתוח באזהרה –  מתכון ממכר לפניכם! הוא יכול להיות קינוח או ארוחת ביניים מתוקה גם למי שמעוניין לרדת במשקל וגם למי שמעוניינת לשמור על דיאטה בריאה בחיים היום יום.

עוגיות דיאטטיות, טבעוניות ובריאות ב - 20 דקות הכנה
הסדר של המתכון
עוגיות דיאטטיות טבעוניות

עוגיות דיאטטיות עם שוקולד צ'יפס

חובבי העוגיות (ואני מבניכם) יתקשו לוותר עליהן בתהליך של ירידה במשקל. במקרה כזה יש 2 אפשרויות: לשלב עוגיה מידי פעם בזמן התהליך או להפוך את העוגיות לדלות יותר בקלוריות תוך שמירה על אותו נפח וגודל. אם בחרתם באפשרות השנייה זה המתכון שלכם והתשובה לשאלה איך לשמור על המשקל מבלי להקטין כמויות.

 בואו נתחיל באפייה: 

מתכון ל - 20 עוגיות דיאטטיות

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים לעוגיה

50 קלוריות

7.5 גרם פחמימה

1 גרם חלבון

2 גרם שומן

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם שמן קוקס יותר בריא?

למרות יחסי הציבור המעולים של שמן הקוקס היא לא בריא יותר עבורנו לעומת שמן זית למשל. מדובר בשמן המכיל שומן רווי (למרות שמקורו מן הצומח). לשמן הקוקוס יש יתרון על פני מקורות אחרים של שומן רווי כמו מן החי. החלפה של שומן רווי מן החי בכזה המגיע משמן הקוקוס דווקא כן מומלצת.
במתכון הזה ש לשמן הקוקוס יתרון בריאותי אדיר! בגלל ששמן הקוקס הופך באופן טבעי למוצק בטמפרטורה נמוכה, ניתן לייצר בעזרתו מאפים טבעוניים (ופרווה) בעלי מרקם נהדר ללא שימוש במרגרינה. 

◊ האם אפשר להפחית מכמות הסוכר במתכון?

אמל;ק לא.
הסוכר במאפה לא נמצא שם רק כדי להפוך את הטעם למתוק, אלא גם כדי לייצר את המרקם שאנחנו מחפשים במאפה.
כמות הסוכר פה איננה גדולה והיא אחד המתפחות להצלחת המתכון.
אל תשכחו, גם עם כמות סוכר לא גדולה – עדיין מדובר בקינוח.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין עוגיות דיאטטיות וטבעוניות – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

עוגיות דיאטטיות, טבעוניות ובריאות ב - 20 דקות הכנה

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

32 תגובות

    1. הי שירה,
      אני לא עובדת עם גרמים של אוכל אלא כמויות- אם תכיני מהמתכון 20 עוגיות כל אחת תהיה 50 קלוריות בממוצע 🙂

    1. את יכולה להמיר ביחס של 1:1 עם חמאה. קחי בחשון שזה משנה את הערכים התזונתיים 🙂

  1. היי, האם ניתן להמיר את הקמח שיבולת שועל בקמח לבן?
    לצערי אין לי מעבד מזון שאוכל לטחון איתו

  2. היי, נראה מעולה, אפשר להשתמש בסוכר חום של סוויטאנגו? ןבשוקולד מריר לל”ס כדי להפחית עוד קלוריות?

  3. ניסיתי להכין הרבה מתכונים ותמיד יצא יבש, או שהרגיש “בריא מדי” ולא מספק.. זה המתכון הכי טוב שיצא לי להכין! ממש עונה על הצורך למתוק, קל להכנה, ופשוט טעים. ♥

    1. הי מיטל,
      לגבי סוויטנגו נראה לי שזה מתאים לאפייה (תבדקי באתר שלהם) ולגבי משקה הסויה אפשר חלב פרה אם את לא טבעונית או חלב שקדים

  4. היי, נשמע מעולה! ישנו תחליף לשמן קוקוס? פחות מתחברת לטעם. והאם אפשר להוסיף גם בננה מעוכה לכל הסיפור? תודה מראש 🙂

    1. הי רחלי,
      אפשר להשתמש בשמן זית עדין (בלי טעם נלווה).
      בנוסף אפשר לנסות לשים בננה אבל אני לא יודעת איך זה ישפיע על המרקם :\
      אולי תגלי לי

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: