עוגיות דיאטטיות, טבעוניות ובריאות ב20 דקות הכנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
אז מה יש לנו כאן?

הקדמה קצרצרה

את המתכון הבא אני רוצה לפתוח באזהרה, זהירות מתכון ממכר לפניכם!
במתכון הזה לעוגיות דיאטטיות נתקלתי ביום של שיטוטים באינסטגרם. הוא שייך לקונדיטורית הג'ינג'ית המוכשרת שרה גואלטיירי ולא רק שהוא פוטוגני במיוחד אלא סופר טעים ומתאים כמעט לכל דיאטה – במשבצת הקינוח כמובן. הפרי האהוב עליי הוא כידוע, פטל לכן קשה היה שלא להתאהב באופן מיידי במתכון של שרה הכולל אוכמניות (שהן בנות הדודה של הפטל). מה אומר? אהבה מתיוג ראשון.
אז ללא עיכובים נוספים זהו המתכון עבור 10 עוגיות גרנולה, שיבולת שועל ואוכמניות טבעוניות!

מתכון לעוגיות דיאטטיות

מה צריך?

כוס משקה שקדים ללא תוספת סוכר

4\1 כוס מחית בננה בשלה

3\1 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

1.5 כוסות שיבולת שועל טחונה (אפשר גם קמח שיבולת שועל)

כוס קמח מלא מכל סוג (בעדיפות לכזה בו הנבט נטחן בשלמותו)

2 כפיות אבקת אפיה

2\1 כוס סוכר קנים

2\1 כוס אוכמניות

איך מכינים?

  1. מחממים מראש תנור לחום גבוהה.
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח שיבולת שועל, קמח מלא, סוכר קנים ואבקת אפייה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים משקה שקדים, מחית בננה ושמן קוקוס נוזלי.
  4. מאחדים בין תכולת שתי הקערות ומערבבים עד לעיסה אחידה.
  5. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים.
  6. מוזגים את התערובת ל – 10 ספלי סיליקון.
  7. אופים למשך 20 – 25 דקות ועד שקיסם הנעיצה יוצא נקי.
  8. מאפשרים לעוגיות הדיאטטיות שלנו להתקרר ואוכלים בתאבון.

קלוריות וערכים תזונתיים

על פי החישוב שלי בעוגיה אחת יש..
150 קלוריות
25 גרם פחמימה
4 גרם חלבון
6 גרם שומן

בנוסף, העוגיות מכילות כמות נמוכה  של נתרן 14.4 מ"ג לעוגיה וכמות לא רעה של סידן (31 מ"ג) אשלגן (180 מ"ג) ומגנזיום (40 מ"ג).

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם שמן קוקס יותר בריא?
למרות יחסי הציבור המעולים של שמן הקוקס היא לא בריא יותר עבורנו לעומת שמן זית למשל. מדובר בשמן המכיל שומן רווי (למרות שמקורו מן הצומח). לשמן הקוקוס יש יתרון על פני מקורות אחרים של שומן רווי כמו מן החי. החלפה של שומן רווי מן החי בכזה המגיע משמן הקוקוס דווקא כן מומלצת.
במתכון הזה ש לשמן הקוקוס יתרון בריאותי אדיר! בגלל ששמן הקוקס הופך באופן טבעי למוצק בטמפרטורה נמוכה, ניתן לייצר בעזרתו מאפים טבעוניים (ופרווה) בעלי מרקם נהדר ללא שימוש במרגרינה. 

◊ האם אפשר להפחית מכמות הסוכר במתכון?
אמל;ק לא.
הסוכר במאפה לא נמצא שם רק כדי להפוך את הטעם למתוק, אלא גם כדי לייצר את המרקם שאנחנו מחפשים במאפה.
כמות הסוכר פה איננה גדולה והיא אחד המתפחות להצלחת המתכון.
אל תשכחו, גם עם כמות סוכר לא גדולה – עדיין מדובר בקינוח.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין עוגיות דיאטטיות וטבעוניות – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
Call Now Button

כמה כיף שהחלטתם ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

נשמח גם לחזור אליכם, השאירו פרטים:
דילוג לתוכן