ברוקולי הוא מאכל שהתחלתי לאהוב אחרי אחרי גיל 30. אחי לעומת זאת אוכל אותו מגיל 0. על טעם ועל ריח אין להתווכח – אבל על בריאות אין עוררין. שימו♥ מדוע כדאי לכם לאכול ברוקולי:
ברוקולי(או בשמו הלועזי Brassica oleracea) הוא ירק ממשפחת המצליבים. ממש כמו כרוב, כרוב, כרובית, נבטים כרוב ניצנים ועוד ועוד. ברוקולי מגדלים באזורים בעלי טמפרטורה קרירה, בשל הקושי של הברוקולי לפרוח באקלים קיצי וחם.
ברוקולי אפשר לאכול גם מבושל וגם חי, אך מחקרים מראים כי אידוי הוא הטכניקה בה ברוקולי משמר את מרבית את הערכים התזונתיים שלו.
הערך התזונתי של הברוקולי מרשים. לא סתם מרבים לערוך השוואות בינו לבין קייל! ברוקולי חי (גולמי) מכיל כמעט 90% מים, 7% פחמימות, 3% חלבון וכמעט שאין בו שומן. שימו לב לערכים הייחודיים:
מבחינת אבות המזון ברוקולי שייך למשפחת הפחמימה. אך בהיותו ירק, דל בקלוריות והוא מספק 31 קלוריות בלבד לכוס. בנוסף בכוס ברוקולי תמצאו את הרכיבים הבאים:
מים: 89% – 90%
חלבון: 2.5 גרם
פחמימות: 6 גרם
סיבים תזונתיים: 2.4 גרם
שומן: 0.4 גרם
כשחושבים על ויטמין C במזון התפוז הוא זה שעולה ראשון כאסוציאציה. אולם, ברוקולי עשיר בויטמין C לא פחות. אותה כוס פרחי ברוקולי מעניקה לנו 90 מ"ג ויטמין C וזו הקבוצה היומית המומלצת לגברים (נשים זקוקות ל 75 מ"ג בממוצע).
קוורצטין הוא נוגד חמצון שאפשר למצוא בברוקולי. כמה מחקרים מעניינים קשרו בין צריכה של קוורצטין לבין נרמול רמות גבוהות של לחץ דם באנשים המתמודדדים עם לחץ דם גבוה. אין בכוונתי לומר כי ברוקולי הוא פתרון לבעיות של לחץ דם. יש להתייעץ עם רופא ודיאטנית לפני כל שינוי תזונתי כשיש ברקע בריאות לקויה.
איך מבשלים ברוקולי זו שאלה מעולה והתשובה היא שיש 5 טכניקות פשוטות שלכל אחת יתרונות משלה (לכמה יש גם חסרונות):
זו השיטה המהירה להכנת ברוקולי – בעזרתה אפשר להנות מכל הבריאות שבו בלי הרבה טירחה. טכנולוגיית המיקרוגל משתמשת בגלים אלקטרומגנטיים לבישול הברוקולי מבפנים ביעילות רבה.
תהליך זה מרכך את פרחי הברוקולי מהר למדי, תוך כ -3 דקות בלבד.
איך עושים את זה? הניחו את הברוקולי שלכם בקערה מזכוכית או בכוס מדידה ייעודית לשימוש במיקרוגל. כסו אותם במים ומכסה. הכניסו למיקרוגל למשך 1- 3 דקות (עדיף להתחיל מדקה ולהפעילו שוב בעת הצורך, היות ומכשירים שונים יבשלו אותו במהירות שונה) . הזהרו בהסרת המכסה. עכשיו אתם יכולים לאכול את הברוקולי כתוספת לארוחה או אפילו להכין ממנו פשטידה דיאטטית.
שימוש באדים חמים מבשל את הברוקולי במהירות ויעילות, תוך שימור כמעט כל הערכים התזונתיים שבו. שימו לב, האידוי ישנה את את הצבע של הברוקולי לירוק בהיר. טכניקת האידוי שומרת על מבנה הירק וזו עובדה חשובה כשהמתכון בו תשתמשו בברוקולי דורש פרחי ברוקולי שלמים.
איך עושים את זה? מניחים את הפרחים על גבי מסננת. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה,מניחים את מסננת הברוקולי על גבי הסיר (מבלי שהברוקולי ייגע במים) ומאדים למשל כ 5 דקות. הקפידו "לשמור" על הברוקולי , שכן כל דקה בסביבת החום יכולה לשנות במהירות את המרקם מהפריך-רך לעסיסי. את הברוקולי שלכם תוכלו להוסיף למנת פסטה, לזרוק לסלט או אפילו לנשנש בין הארוחות.
טכניקה זו אמנם תבטיח ברוקולי נימוח בעל צבע ירוק עז, אך הרבה מהערכים התזונתיים שמסיסים במים (כמו ויטמין C) ינטשו את הברוקולי שלכם לטובת המים.
איך עושים את זה?הרתיחו סיר עם מים והוסיפו אליו את פרחי הברוקולי שלכם. השאירו אותו במים רק מספר דקות עד שמתרכך מעט והוא מוכן לאכילה.
ברוקולי הוא אף פעם לא לב המנה אך מהווה תוספת נהדרת!
המרקם החזק שלו הופך אותו למועמד נהדר להקפצה ולטיגון. האתגר הוא שבישול בחום יבש בשמן נוטה לבשל את הצד החיצוני, בעוד החלק הפנימי נשאר קשה למדיי. אבל אל חשש יש פתרון…
איך עושים את זה? הטריק בהקפצת ברוקולי הוא הוא להקפיץ אותו למשל 1-2 דקות עד להשחמה ואז להוסיף 1-3 כפות מים. הם כמו יאדו את הברוקולי וישאירו אותו רך ומבושל היטב. רוצים לנסו? קדימה! הנה מתכון של טופו מוקפץ עם ברוקולי.
צליית הירק המצליב הזה משנה לחלוטין את הטעם. יש שיזהוו מתיקות קלה ברוקולי צלוי. השהייה בחום תוביל לכך שהברוקולי שלכם ייצא מאוד טעים אך מעט חסר בויטמינים לעומת טכניקות אחרות.
איך עושים את זה? מחממים מראש תבנית אפייה. אחרי כ 7 דקות של חימום מוסיפים ברוקולי לתבנית. חשוב לחמם את התבנית מראש היות וחום אחיד יגרום להשמחמה של הברוקולי להתרחש הרבה יותר מהר. בעזרת מברש משחו את הברוקולי שלכם במעט שמן זית, לימון ומלח זכדי לקבל קראנצ'יות מגניבה וטעם אלוהי.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
2 תגובות
מרק ברוקולי צריך להיכנס לרשימה. מבשלים את פרחי הברוקולי במרק עוף או מים מלח ופלפל עלי דפנה ואגוז מוסקט. מבשלים טוחנים ויש מרק.
ניתן להוסיף כמה טיפות חלב קוקוס/שמנת אם רוצים לגוון.
מעולה ! תודה על הטיפ