עד כאן, הכל נשמע פשוט וקל. ובכן, לא בדיוק. המהירות בה מזון משפיע על רמות הסוכר בדם שלנו לא יכול להיות מדד יחיד לבריאותנו שכן, הגוף הרבה יותר מורכב. לצורך העניין אכילה של מאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך בכמות מאוד גדולה – יכולה להשפיע מאוד על רמות הסוכר בדם שלנו.
כך, הוטבע מונח נוסף “עומס גליקמי”. הוא מתייחס לשיקלול של אינקס גליקמי של המאכלים הנאכלים ולכמות הפחמימה בהם. החישוב פשוט: מכפילים אינדקס גליקמי של מאכלים בכמות הפחמימות במזון, ומחלקים ב-100.
החלוקה היא לעומס גליקמי גבוה ונמוך. עומס גליקמי גבוה הוא מעל 20 ונמוך הוא מתחת. ל 10.