כיום אין הוכחה חזקה מספיק לקיום התאוריה בה אימון על בטן ריקה יוביל לשרפת שומן מוגברת ושינוי בהרכב הגוף, בשל דילול מאגרי הגליקוגן.יש לזכור כי גם אם פרוטוקול אכילה כזה או אחר יראה יתרון, היתרון יהיה תקף רק במילוי אחר הפרוטוקול שנבדק; כלומר, לא ניתן יהיה לאמץ את עיקרון ה”אימון על בטן ריקה” מבלי לאמץ את כל הפרוטוקול הכולל גם תכנית אימונים מסוימת, עקרונות התזונה במהלך היום וכ’ו.
מלבד העדר ההוכחה המשמעותית, יש לזכור שהמחקר נעשה באוכלוסיה של ספורטאים מקצועיים ולא אנשים אשר מקפידים על אימונים לשם שמירה על אורח חיים בריא. ישנם משתנים נוספים שלא נלקחים בחשבון כמו הצורך ללכת לעבודה או ללימודים, הרגלי אכילה אחרים שעשויים להשפיע על התוצאות ולהפוך המלצה לספורטאים לא רלוונטית עבור הקהל הרחב.
ישנם חסרונות באימון על בטן ריקה בניהם תחושה לא טובה, סחרחורות ואף עילפון. מי שלא מקפיד על תזונה מאוזנת עשוי להפחית את כמות האוכל היומית במידה רבה מידי בשל דילוג על ארוחה ולייצר פציעות באימונים ואף פגיעה בבנייה של שריר ובבריאות הכללית.
על אף הרצון לגלות מידע שיחשוף לפנינו את הקסם לדיאטה מהירה, נכון להיום ההמלצה לקהל הרחב היא עדיין להקפיד על תפריט מאוזן ולהישאר פעילים. מומלץ לרכז את אכילת הפחמימה סביב פעילות גופנית על מנת להעניק לגוף את האנרגיה לה הוא זקוק ולאחר האימון לאכול ארוחה מאוזנת בכדי לסייע לגוף במהלך ההתאוששות. אימון על בטן ריקה אמנם נשמע מבטיח אבל עדיין אינו מומלץ לכולם.
2 תגובות
היי קרן, תודה רבה על הכתבה המעניינת ושאר התכנים שלך. יש לי שאלה –
אימצתי את שיטת 16:8 לפני כ-3 חודשים, כניסיון לאורח חיים בריא ועל הדרך ירידה מתונה במשקל כדי להשיל כ-8 ק״ג מיותרים (בן 45).
אני מתחיל לאכול בסביבות 12 בצהריים עד 8 בערך, אבל את הפעילות הגופנית שלי אני עושה בבוקר בזמן הצום אחרי שתיית קפה (שוחה כ-40 דקות 3 פעמים בשבוע). אחרי שקראתי את המאמר שלך אני תוהה אם אני מזיק לעצמי בפעילות שכזאת בזמן הצום. אשמח לשמוע מה את חושבת. תודה מראש.
שלום שורן ותודה על השאלה שלך,
זה מאוד אישי וכמובן שצריך לבחון כל סיטואציה לעומק. במעמד זה אני יכולה לומר שעל מנת להפיק את המירב מהאימון וכמובן לא להגיע למצב של התשה רצוי להתאמן לאחר ארוחה (אפילו קלה).