בשנים האחרונות הוטבע המונח (קליט סה”כ) בשם היגיינת שינה. הוא כולל כמה מהלכים שניתן לעשות על מנת להגדיל את הסיכוי להרדם מהר יותר וגם להשיג שינה עמוקה ואיכותית:
1. הימנעות ממסכים כשעתיים לפני השינה. לרובנו זו נשמעת כמו משימה בלתי אפשרית, אך חשובה. אם שעתיים גדול עליכם, זה בסדר להתחיל בהדרגה. לפחות אל תכנסו לחדר השינה עם מסך דולק. את פעילות המדיה החברתית וצפייה בסרטים השאירו בסלון. כנסו למיטה נקיים ממסכים.
2. החשיכו את חדר השינה (כולל אורות של מטענים סלולריים).
3. הימנעו מפעילות גופנית עצימה כשעה לפני השינה. לא להמנע מפעילות גופנת באופן כללי אלא מכזו בה אתם מאוד מתאמצים. במילים פשוטות, ריצה קלה כן, לנסות לשבור שיא בריצת 10 ק”מ – לא.
4. הימנעו משתיית קפה ומשקאות מעוררים כשעה לפני השינה. זה נכון, לא את כולנו שתיית קפה מעוררת. זוהי תכונה גנטית אגב. מי מאיתנו שיש להם יותר אנזימים שמפרקים קפאין ירגישו פחות ערים לאחר שתיית קפה. ועדיין, המידעה הזה שמור למי מאיתנו שעשו בדיקה גנטית כדי לגלות אותו. על פי רוב, שתייה קפה איננה התשובה לשאלה איך להרדם מהר? אלא עלולה לעכב.
5. הימנעות מארוחות גדולות במיוחד כשעה לפני השינה. ארוחות עשירות בשומן כמו בשר בקר, או ארוחות מרובות מנות עדיף שייעשו מוקדם יותר. אם במקרה יצאתם למסעדה בערב, פחות נורא. אם כל ארוחת שישי מאוד גדולה וקורית בסמוך לשינה – אולי כדאי להקדים אותה.
7 תגובות
אוהבת את הכתבות שאת מעלה. יש בהן דיוק ומיקוד. הן מעניינות . הכתבה על היגיינת השינה ריתקה אותי. הדברים מוכרים לי, אבל בכתבה הכל ממוקד. עכשו נותר לי ליישם. שבת נפלאה.
תודה איילת יקרה 🙂 יישום נעים!
הי כתבה ומתכון לעוגת בננות מעולה אשמח לקבל עוד מתכונים
הי רבקה יקרה יש פה באתר הרבה ואני גם אשלח כמעט בכל שבוע בניוזלטר את רשומה בו
הי רבקה, יש פה הרבה מתכונים באתר ואני גם שולחת בדיוור אליו את רשומה 🙂
תודה הם שתי הערות
1 שעות השינה אין התייחסות לגיל השלישי
2 אכילת מעכלים עוזרים לשינה טובה אין התייחסות לשעות האכילה לפני השינה
אודה על תשובתך
נקודות טובות, אשלב אותן בכתבה!