על קטניות אני כותבת כאן לא מעט. הן מזון בר קיימא ועשירות בשלל מרכיבים בריאים (סיבים, תזונתיים, חלבון, ברזל ועוד) לכן כדאי לשלב אותן בחיי היום יום שלנו כמה שיותר. מרק הוא ארוחה מעולה לשלב קטניות היות והן (בין היתר) מעניקות את המרקם הקטיפתי שכולנו אוהבים. מרק פטריות ושעועית לבנה מכיל ערכים תזונתיים של ארוחה שלמה כך שלא צריך הרבה בשביל לשדרג אותו. בואו ונצא לדרך…
200 קלוריות
30 גרם פחמימה
12.5 גרם חלבון
2 גרם שומן
בזכות השעועית הלבנה ששייכת למשפחת הקטניות, המרק מכיל גם חלבון ממקור צמחי, ברזל וסידן. הג'ינג'ר מוסיף למנה לא רק טוויסט קולינרי מעניין אלא גם מרכיב אנטי דלקתי .
◊ האם המרק הוא פחמימה שלמה או תוספת לארוחה?
המרכיבים הדומיננטים במרק הם פחמימות (שעועית לבנה) וירקות. בגלל שמקור הפחמימה הוא קטניות המנה עשירה בחלבון לעומת מרקים מבוססי פחמימה אחרים כמו מרק בטטה. לכן, קערה קטנה יכולה להיות תוספת הפחמימה בארוחה עיקרית. מנה גדולה תוכל להיות ארוחה בפני עצמה וכנראה שתצטרכו תוספת קטנה של חלבון כמו למשל דג או טופו.
◊ כיצד אפשר לדלל את המרק?
אם עקבתם אחר כל השלבים והמרק עדיין יצא סמיך ממה שאתם אוהבים אל תחששו לדלל אותו בעזרת מים או עוד ציר ירקות. הוסיפו כמויות קטנות תוך כדי ערבוב ובדקו את המרקם.
עכשיו יש לכם את כל מה שצריך כדי לגשת למטבח ולהכין סיר משביע של מרק פטריות מתכון מודרג עם שעועית לבנה. בהצלחה!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך: