גוג’י ברי: ערך תזונתי, קלוריות וכמה כדאי לאכול ביום?

קטן קטן אבל מלא בהפתעות! גוג’י ברי הוא פרי שמגיע אלינו מאסיה הרחוקה והוא מרוכז בערכים תזונתיים מעולים. בשל הריכוז הגבוה אנחנו צריכים לצרוך ממנו רק קצת כדי לשדרג את התזונה שלנו.

גוג'י ברי: ערך תזונתי, קלוריות וכמה כדאי לאכול ביום?
בכתבה הזו תקראו על:

גוג'י ברי: טרנד או תגלית?

באופן לא מפתיע בכלל גם גוג’י ברי מגיע אלינו מאסיה הרחוקה. כי ככה זה…. פירות מסויימים נמצאים בשימוש מסורתי כבר אלפי שנים ואז אנחנו אנשי המערב מגלים אותם. אז גוג’י ברי בשימוש כבר 2000 שנה בתור תוסף מזון מיוחד. ממש כמו במקרה של כל סופר פוד הוא הגיע אלינו עם הבטחה לפיה ירפא אותנו מכל חולי. הבטחה זו הרי איננה בעלת אחיזה במציאות. מה שכן, גוג’י ברי בהחלט עמוס בערכים תזונתיים טובים ולכן שילובו בתזונה שלנו מעת לעת יכול לעשות טוב. אז בואי נכיר אותו קצת יותר טוב.

גוג'י ברי ערך תזונתי

גוג'י ברי ערך תזונתי ומרכיבים מיוחדים

מבחינת החלוקה לאבות מזון גוג’י ברי שייך למשפחת הפחמימות היות והוא פרי. לכן אם אתם שואלים את עצמכם מעת לעת כמה פירות מומלץ לאכול ביום? תזכירו לעצמכם שהוא אחד מהם. הצורה בה מגיע אל המטבח שלנו היא צורתו היבשה לכן נתייחס אליו כמו סוג של פרי יבש.

גוג'י ברי קלוריות

בכף אחת של גוג’י ברי אדומים וזוהרים (כ – 10 גרם) תמצאו 36 קלוריות. לא מדובר בכמות מטורפת ומצד שני זה לא תוספת שכדאי לפזר בלי הכרה מעל לסמוד’י בול שלכם. רוב הקלוריות כאמור מגיעות מפחמימה אבל גם ממעט חלבון שזה ערך מוסף נהדר. עוד ערך מוסף הוא ריכוז יפה של סיבים תזונתיים המסייעים לפעילות תקינה של מערהת העיכול.

מרכיבים שמסייעים לחיזוק מערכת החיסון

מערכת החיסון שלנו היא מערכת שלמה וסבוכה. החלק הארי שלה הוא תאי הדם הלבנים המרכיבים אותה. כדי שמערכת החיסון שלנו תשאר חזקה ואיתנה חשוב שתאי הדם האלו יתרבו ויתחלקו באופן תקין כמו גם יישארו “בריאים” לאורך זמן. הויטמינים והמינרלים מהאוכל שלנו עובדים על מנת לעשות בדיוק את כל הפעולות האלה. בדומה לצבא שיש לו חילות מרובים שעובדים באופן שונה למען אותה המטרה (הגנה על המדינה), כך גם כל ויטמין או מינרלים עובדים במנגנון אחר עם מטרה אחת: חיזוק מערכת החיסון

ברזל ואבץ אשר תפקידם להתרבות התאים של מערכת החיסון. ויטמין A המסייע לתאים להתחלק בצורה תקינה. בדומה לתה ירוק  גוג’י ברי מכילים גם ויטמין C המגן על התאים של מערכת החסון מפני נזקי החמצון היות והוא אנטיאוקסינדט (נוגד חמצון) בעצמו.

שמירה על בריאות העיניים

בדומה לקייל ומזונות אחרים גם גוג’י ברי מכיל חומר בשם קליט כזה – זאקסנטין!  מדובר הנוגד חמצון עצמתי המגן באופן ייעודי על העיניים. חשוב לזכור שאוכל אינו תרופה, מה שכן הוא מכיל חומרים שיכולים להועיל לבריאות שלנו – במקרה הזה לעיניים.  מחקר שפורסם בכתב העת Optometry and Vision Science של האקדמיה האמריקאית לאופטומטריה מצא כי קשישים ששתו מיץ גוג’י ברי במשך 90 יום הגדילו באופן משמעותי את רמות הזקסנטין לצד רמות של נוגדי חמצון נוספים. המחקר כמובן לא קשר באופן ישיר בין העובדה הזו לשיפור בראייה. עוד רכיב שהזכרתי קודם בנוגע למערכת החיסון רלוונטי גם כאם, ויטמין A הידוע כמסייע לשמירה על בריאות העין.

גוג'י ברי חסרונות:

כמו במקרה של כל מאכל גם גוג’י ברי הוא בעל חסרונות. החסרון הבולט ביותר הוא כמובן השיווק האגרסיבי ולרוב לא מוצדק של הפרי. חיפוש קצר בגוגל יימצא עבורכם שלל כותרות לפיהן גוג’י ברי ירפאו אתכם ממחלות כמו סרטן וסוכרת ויעשו עבורכם פלאים. זאת במסגרת היותו “מזון על”. טענות אלה כמובן אינן נכונות. מה שכן, גוג’י ברי הוא פרי נהדר ובהחלט בריא. פשוט לא הכי בריא ולא בעל יכולות על.

כמה גוג'י ברי כדאי לאכול ביום?

היות ומזון אינו תרופה אין כמות ידועה שתעזור לנו לשמור על מערכת החיסון או על הראייה ואפילו על הבריאות. כדי להנות מהיתרונות הרבים שיש לפרי הזה להציע כדאי לשלב אותו מעת לעת כחלק מתזונה מאוזנת ומגוונת. התייחסו אליהם כאל מנת פרי ושלבו אותם לאוך היום במאכלים שאתם אוהבים כמו סמוד’י בול, סלט, יוגורט או אפילו סתם כנשנוש בריא בין ארוחות.

גוג'י ברי: מילות סיכום

גרירי גוג’י ברי הם בהחלט טרנד שיש בו בשורה לתפריט היומי שלנו. השתדלו שלא להאדיר אותם יתר על המידה על מנת לא לשכוח לשלב פירות יער אחרים בתזונה שלכם כמו אוכמניות או פטל אדום (שהוא האהוב עליי מכולם אגב). זיכרו: תזונה נכונה היא כזו המשלבת מגוון גדול של מאכלים. 

גוג'י ברי: ערך תזונתי, קלוריות וכמה כדאי לאכול ביום?

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

16 תגובות

  1. תודה רבה, הכתבה הבהירה לי הרבה והעניקה לי ידע לגבי הפרי הנפוץ, אלמד גם לאכול ממנו בצורה מושכלת

    1. אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
      אני לא יודעת אם הגוג’י ברי גרמו לכך או שינויים אחרים שנעשו אך אני מאוד שמחה לשמוע.

      1. היי גם אני לא הבנתי כמה מומלץ לצרוך ממנו . המוכר בחנות טבע אמר לא יותר מ10 מה שלא ניראה לי הגיוני .

        1. שלום,
          ההמלצה צריכה להיות אישית. זה אוכל ולא תוסף מזון 🙂 לכן לא ציינתי כמות. 10 יחידות הן בערך מנת פרי

  2. היי אפשר לקחת גוגי ברי אם לוקחים אספירין 100 mg ליום ו כדורים נגד קולסטרול?ומה עדיף את המיץ או את הפרי יבש לאכול ? אמרו לי לקחת עשרה ו לדלל עם מים חמים שיהיו רכים יותר.תודה רבה

    1. הי יקירה, אי אפשר לתת המלצות תזונתיות בהתאמה אישית פה בתגובות באתר לצערי. הבריאות שלך חשובה וזה דורש התאמה של תפריט בקליניקה .

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: