נוגדי חמצון מגנים על גופנו מפני נזקי חמצון הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים. נכון, הגוף שלנו מייצר נוגדי חמצון כנגד אותם רדיקלים חופשיים הנוצרים בו באופן טבעי. אבל, ישנם גורמים סביבתיים אשר מגבירים את תהליכי החמצון בגופנו ולכן יש צורך ב”תגבורת”. אותה תגבורת מגיעה ממגוון מקורות כמו פירות וירקות, קטניות וכן, גם קינמון ותבלינים שונים.
הקינמון עשיר בנוגדי חמצון רבי עוצמה, בעיקר מסוג פוליפנולים.
במחקר שהשווה את הפעילות נוגדת החמצון של 26 תבלינים, הקינמון התברר כמנצח הברור, ואף נקרא “סופר פוד” כמו שום ואורגנו. את דעתי על סופר פוד אתם כבר יודעים. אבל אין ספק שלקינמון שפע של נוגדי חמצון איכותיים.
עובדה מעניינת: ככל הנראה בגלל אותם נוגדי חמצון, נראה כי קינמון יכול לשמש כחומר משמר מזון טבעי.
8 תגובות
הי…
כתבה מעניינת מאוד.
איך מבדילים בין סוגי הקינמון כשקונים אותו במקלות?
הי אירית,
אין דרך להבדיל אלא בעזרת האריזה או המוכר בשוק (אם את קונה בתפזורת)
שאלה- איך רצוי לצרוך? באיזה אופן צריכה, היעילות מיטבית:
כמיצוי נוזלי בכוס מים או בכמוסה?
תודה
הי קלי,
יש כמובן כמוסות. הן תמיד יהיו מאוד מרוכזות ולכן יש לעשות בהן שימוש נכון ובליווי איש מקצוע. כדי לשמור על אורח חיים בריא באופן כללי אפשר לצרוך קינמון כמקלות או כאבקה באוכל. שוב, צריך לשים לב שאין לך נסיבות שמתוות אחרת. לכן תמיד נכון יהיה להתייעץ אישית עם איש מקצוע לגבי המלצות מדוייקות (כמו מינונים ואופן הצריכה) אני כאן למקרה שתרצי.
בס”ד
תודה.
אכן התחלתי להשתמש בכפית קינמון ליום בתוך תה ירוק, ע”פ המלצת דיאטנית.
כן, אם אפשר לקבל הטל שלך לשם שאלה של כמויות ליום וכדומה.
שלום יואל,
אני לא יכולה לתת ייעוץ אישי מבלי להכיר אותך ולדעת איך אתה מתנהל תזונתית באופן כללי.
המידע כאן באתר איננו תחליף לייעוץ אישי. על כן, נוכל לקוע פגישת ייעוץ ואז אדע לומר.
בברכה,
קרן אן
האם לשתות מים שהושרו במקלות קנמון לאורך היום זה בריא או שזו כמות גדולה מידי של צריכת קינמון?
הי נילי,
אני לא נותנת המלצות אישיות כאם בתגובות בבלוג. כי לדעת אם משהו הוא “יותר מידי” אני צריכה להכיר אותך ולראות את התונה השלמה . את מוזמנת לקבוע תור ולהפגש איתי בקליניקה 🙂