קבוצת המזון אליה משתייכת הקינואה היא הפחמימה. כמו עוד פחמימות מורכבות, גם הקינואה היא מקור לסיבים תזונתיים שעוזרים לנו להגיע מהר יותר לשובע, לשמור על בריאות חיידקי המעי הידידותיים שלנו ולשמור על רמות תקינות של סוכר ושונים בדם.
כמות הסיבים התזונתיים במנת קינואה (חצי כוס או כ – 50 גרם) היא 1.4 גרם. ההמלצה היא לצרוך כ – 30 גרם סיבים תזונתיים ליום כך שהכמות הזו בהחלט מכובדת. במקרה של 9 חומצות אמינו ייחודיות המצב קצת שונה, הגוף לא יודע לבנות לבד – אותן אנחנו צריכים לקבל מידי יום דרך התזונה.
כל חומצות האמינו החיוניות נמצאות בחלבונים שמקורם מן החי וגם במספר מסויים של מקורות צמחיים כמו סויה ומנקאי ו… קינואה כמובן! הקינואה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות שאלה חדשות טובות לכולנו ובעיקר לצמחוניים וטבעוניים.
12 תגובות
I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger lovers except this article is actually a good piece of writing, keep it up. Aubine Tyrus Leena
thanks! will do
מומלץ לבשל קינואה עם כורכום ולקט ירקות טריים או קפואים (גזר מגורד, תרד, שעועית ירוקה או חומוס) כמו גם עם בצל וסלרי מטוגנים, פיטרוזליה ו /או כוסברה ומעט אבקת מרק. כורכום מעניק לקינואה טעם מיוחד.
נשמע מצויין הגר! תודה רבה על הטיפ 🙂
הי קארן יקרה,
תודה רבה על כל השפע הנהדר שאת מפיצה 🙂
האם ניתן לאכול קינואה שעברה השרייה של לילה + הנבטה, אבל ללא בישול (RAW)?
תודה רבה מראש 🙂
אם הקינואה מנבטיה יפה, בוודאי 🙂 זה יוצא לך כמו שצריך?
הי קארן יקרה, תודה רבה על כל השפע הנהדר שאת מפיצה האם ניתן לאכול קינואה / כוסמת שעברו השרייה של לילה + הנבטה, אבל ללא בישול (RAW)? תודה רבה מראש
אם הקינואה מנבטיה כמו שצריך בוודאי 🙂 זה יוצא לך טוב?
הי קארן יקרה 🙂
תודה רבה על כל השפע הנהדר שאת מפיצה 🙂
האם ניתן לאכול קינואה ו/או כוסמת שעברו השרייה של לילה + הנבטה, אבל ללא בישול (RAW)?
מה לגבי אכילת דוחן מושרה RAW?
לידיעתי ונסיוני דוחן לא נובט כי הוא נמכר מקולף. מה אומרת על הנבטת דוחן?
תודה רבה מראש
יקירה,
תודה על הפרגון.. וואו אני לא יודעת לגבי דוחן 🙂 אבדוק.
ואם את מנסה וזה עובד בבקשה ספרי לי
האם ניתן לאכול קינואה שהושרתה וסוננה
ולא הונבטה
ללא בישול ?
צריך לבשל 🙂