פול הוא בן משפחת הקטניות הכי פחות מוכר לעומת עדשים או אפונה ירוקה. ועדיין, הוא בהחלט רכיב תזונה ששווה לשלב ביום יום אם אין לכם רגישות:
כו שסיפרתי לכם בהקדמה מבחינת אבות המזון, פול שייך למשפחת הקטניות – כלומר פחמימות. למשפחת הקטניות שייכים גם גרגירי חומוס, שעועית ועוד. עובדה זו הופכת פול להיות פחמימה בעלת ערך מוסף. נמצא במנה של פול יותר ברזל וסידן לעומת פחמימות ממשפחות אחרות. ועוד כמה ערכים תזנתיים ששווה לת לכלכ אחד כותרת משל עצמו:
נתחיל בערך הקלורי של פול, רק כדי שתכירו אותו. אם כן, הערך הקלורי הממוצע של כוס פול מבושל הוא 145 קלוריות. במשקל מדובר במנה של 132 גרם.
כמו כל משפחת הקטניות גם פול מכיל כמות יפה מאוד של חלבון מהצומח. מדובר ב 10 גרם חלבון בממוצע לכוס לצד 26 גרם פחמימה. כמות החלבון גבוה לעומת פחמימות אחרות כמו אורז ופסטה וזה מעניק לפול ערך מוסף מבחינה תזונתית.
חלבון הוא רכיב המזון שאחראי על בניית רקמות השריר והעצם. החלבונם משתתפים במגוון תהליכים פיזיולוגיים בגופנו וחשוב לצריך כמות נאותה לשמירה על בריאות כללית.
בכוס פול מבושל נמצא לא פחות מ 8 גרם סיבים תזונתיים, כאשר הצריכה היומית המומלצת היא כ 25 גרם סיבים. הסיבים התזונתיים מסייעים למערכת העיכול שלנו לעבוד בצורה אופטימלית. סיבים משרים עלינו שובע – כך עוזרים לנו לאכול את כמות האוכל המתאימה לנו ולשמור על משקל תקין. סיבים תזונתיים חשובים גם לשמירה על בריאות חיידקי המעי הידידותיים שלנו.
לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים
ישנם אנשים שהם בעלי רגישות לפול או בשם הרחוב המוכר "אלרגיה לפול" מדובר באנשים שיש להם מחסור באנזים בשם G6PD.
האנזים G6PD נמצא בכל התאי בגוף שלנו והתפקיד שלו להגן על התאים מפני נזקי חמצון. G6PD חשוב במיוחד לתפקוד התקין של כדוריות הדם האדומות שמרכיבות את הדם שלנו. חשיפה לפול לעולה לגרום לדימומים או פירוק של כדוריות דם אדומות ולכן, אם אתם בקבוצה הזו עליכן להמנע מאכילת פול לחלוטין.
פול אפשר לחלק באופן גס ל 3 תתי משפחות שלכל אחת "תפקיד קולינרי" מעט שונה:
פול רחב נחמד לנשנש ממש כמו אדממה (אותה מכינים מפולי סויה). אפשר להכין אותו בתיבול של זמן זית ומלח, מעט סומק ושום כתוש או כמון.
בבישול, פול מצרי מקבל רוטב מעט מתקתק ובצבע שוקולדי. כן, זה הפול אותו מוסיפים בדרך כלל למנת חומוס – אבל לא רק. פול מצרי משתלב היטב בכל מיני תבשילי ירקות מתקתקים שיש בהם בטטה למשל. פול מצרי אפשר למצוא גם קלוי – קלייה מהווה חיסרון היות ומגיעה לרוב עם כמות מלח גדולה.
פול ירוק בדרך כלל ימצא באגף הקפואים בסופר מרקט. פול ירוק הוא תוספת מעולה לסלטים ומאכלים קרים. אפשר גם לשלב אותו במגוון מוקפצים.
לסיכום, על אף העובדה שפול איננו מאוד פופולרי במטבח הביתי היומיומי הוא בהחלט מאוד בריא לאכילה. אם מעולם לא ניסיתם שווה לנסות, ואם אתם מכורים – הרווחתם. שימו לב לשלב פול במטבח שלכם ברגישות לסביבה ולוודא אם החברים והמשפחה הרחוקה כי אף אחד מהם אינו רגיש פול.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
10 תגובות
האם סוכרתיים יכולים לאכול פול מצרי מבושל ?
הי מוטי,
על שאלות אישיות אני עונה אך ורק במספגרת פגישה מסודרת בקליניקה. זה יהיה חסר אחריות לעשות אחרת. לקביעת תור וקבלת פרטים: 051-535-8932
איך אפשר לדעת האם אני רגישה לפול
אם יש חשד כדאי ללכת לרופא ולבדוק
שלום,
רציתי לשאול האם עלי הפול אכילים ?
מדוע את שואלת?
אפשר לשאול בת כמה את בערך? כי לפני כבר יותר מ30 שנה אומרים בבית החולים … ביד אחרי הלידנ ואז האם או הילד איני זוכרת צריכים לעשות זריקה
הי לימור, לא כתבתי איך מגלים . ע"י לקיחת דם מהעקב לאחר הלידה 🙂
כמה פול מטוגן או מבושל הוא המנה היומית המומלצת? האם יש טבלה שכל אדם יוכל לבדוק את גודל המנה היומית לפי נתונים של גיל ומשקל?
הי דני, התשובה היא לא.
פול הוא מקור לחלבון ופחמימה ואפשר לשלב אותו במגוון אין סופי בתפריט. אתה מוזמן להגיע להתייעצות בקליניקה ונעשה הרבה סדר