עוגת בראוניז שוקולד בטטה: שילוב מנצח שלא הייתם חושבים עליו

את המתכונים שאני מארחת כאן בלוג הבריאות אני בוחרת קפידה. רק אחרי שהם עוברים את מבחן הטעם והערכים התזונתיים שלי אני מעניקה המלצה. לכן, אני גאה ושמחה לארח בבלוג הבריאות את מעין והדס עם מתכון משגע ובריא של עוגת בראוניז שוקולד בטטה שלא תוכלו להפסיק לאכול.

עוגת בראוניז שוקולד בטטה: שילוב מנצח שלא הייתם חושבים עליו

כמה מילים על מעין והדס: הדס ומעין לפידות, תאומות זהות ובעלות תואר ראשון במדעי התזונה מהפקוטלה לחקלאות. מתמחות בירידה במשקל, כושר, ובישול יצירתי.

תוכן עניינים
מתכון עוגת בראוניז שוקולד בטטה

עוגת בראוניז משוקולד ובטטה

את השילוב של שוקולד ובטטה הכרתי לראשונה כשהגתי את תכנית הטלוויזיה שלי “בוקר בריאות”. גם אני הופתעתי לגלות כי הטעם של הבטטה לגמרי חבוי וכך מתקבל מתכון סופר שוקולדי וטעים עם ערך מוסף אמיתי. לכן, ברגע שהדס ומעין הציעו את המתכון המשגע שלהן עבור עוגת בראוניז שוקולד ובטטה – לא יכולתי להשאר אדישה. אחרי מבחן הטעם והערכים התזונתיים.. קבלו את העוגה הכי טעימה שתאכלו.

מתכון של עוגת בראוניז שוקולד בטטה המחולקת ל 15 חתיכות

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים בממוצע לחתיכה של עוגת בראוניז

103 קלוריות

9.4 גרם פחמימה

2.7 גרם חלבון

4 גרם שומן

את הטעם של הבטטה בכלל לא תרגישו ובמתכון הזה תקבלו בונוס משמעותי של ערכים תזונתים שמגיעים בזכותה אותה בטטה! בטא קארוטן, אותו פגמנט שצובע את הבטטה בכתום מהווה נוגד חמצון בגוף שלנו. אשלגן ועוד שלל סיבים תזונתיים איכותיים וחשובים לבריאות שלנו. 

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם אפשר להחליף את הבטטה במרכיב אחר?

המרכיב שיכול להחליף בטטה הוא לא אחר מדלעת! כן, שמעתם נכון. המרקם שלה ישתלב מעולה בבלילה והטעם לא יורגש. כמובן שהערכים התזונתיים ישתנו במעט, נקבל קצת פחות פחמימה במנה. ועדיין, יהיה לנו כאן קינוח שוקולדי עם ערך מוסף אמיתי.

◊ האם אפשר לשתמש בחמאת בוטנים טבעית בהכנה ביתית?

וודאי שאפשר ואפילו תוכלו להשתמש במתכון לחמאת בוטנים טבעית ביתית שיש כאן בבלוג הבריאות.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין עוגת בראוניז שוקולד ובטטה במרקם חלומי וטעם מעולה. שאלות להדס ומעין אפשר להשאיר כאן בתגובות ושיהיה לכולם – בתאבון!

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

עוגת בראוניז שוקולד בטטה: שילוב מנצח שלא הייתם חושבים עליו

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

8 תגובות

    1. הסוכר מעניק מרקם, ועדיין מדובר בממתק.
      לכן אפשר להכין עם הסוכר שהוא בכמות קטנה ובאמת לאכול בשיקול דעת.
      בתאבון

  1. היי קרן,
    המתכון נראה מעולה! תודה רבה!
    האם אפשר להחליף את הקמח המלא ואת קמח השקדים בקמח טף או קמח כוסמת?

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: