נענע: מדוע היא בריאה לנו, ערכים תזונתיים ובאיזו טמפרטורה נכין תה נענע מבלי להרוס אותם

אנחנו מכינים ממנה תה, מתבלים איתה כמעט כל מנה, היא משדרגת לנו ארוחות והיא הכי ישראלית שיש. אבל.. מתי בפעם האחרונה עצרתם לשאול מה היתרונות התזונתיים של נענע ? מדוע היא נחשבת כל כך בריאה? כל התשובות בכתבה הבאה

נענע: מדוע היא בריאה לנו, ערכים תזונתיים ובאיזו טמפרטורה נכין תה נענע מבלי להרוס אותם
בכתבה הזו תקראו על:

נענע: צמח אחד, הרבה זנים

כולנו יודעים מהי נענע, אבל לא כולנו יודעים שיש למעשה כ 24 זנים שונים של הצמח הזה. היא שייכת לאותה המשפחה כמו מנטה והנענע החריפה. המשותף לכל המשפחה הן בלוטות קטנות על גב העלים המפרישים חומר בשם מנתול. זהו החומר שנותן לנענע ולמנטה את הטעם הייחודי שלהן. ככל שהזן חריף יותר כך נשע שכמות המנתול גבוהה יותר. בגלל התכונה הזו נענע היא לא רק אחלה תבלין למגוון מאכלים ומשקאות אלא גם מאכל מצויין למניעת בחילות ואף הקלה על בחילות נוכל להשתמש בה למשל בדיאטה בהריון , בעיקר בשליש הראשון בו מופיעות בחילות. אגב, כוס תה עם עלי נענע תעזור לכם להעביר גם את הבחילה של ההנגאובר (רק אומרת).

נענע ערך תזונתי

נענע ערך תזונתי

הטעם המדהים של הנענע (בעיניי לפחות) הוא תירוץ טוב מספיק לשילובה בכל מאכל או משקה ועדיין,  חשוב לזכור שהיא לא רק טעימה אלא גם בריאה לנו. 

מקור לאשלגן

נענע מכילה כמות גבוה של אשלגן (ביחס לעלי תבלין דומים). אשלגן הוא מינרל המשתתף בשמירה על מערכת העצבים ומערכת השרירים. בעת הזעה מרובה, למשל במהלך אימון כושר גופנו מאבד מגוון אלקטרוליטים ובניהם גם אשלכן. כוס מים עם נענע לצד איזו בננה טובה בהחלט יכולה לסייע בהשבת מאזן המלחים לנורמה (לא מקום ארוחה מאונזנת כמובן, בנוסף)

נענע מכילה סידן

אני בטוחה שהמילה נענע היא לא הראשונה שעולה במחשבותינו ברגע שחושבים על מקורות לסידן. ובצדק! סידן יגיע לתזונה שלנו בעיקר מקטניות, טופו, מוצרי חלב ומדגנים מסויימים. אבל… יש מאכלים שנותנים לנו אקסטרה ונענע היא אחד מהם. כוס עלי נענע קצוצה תכיל בממוצע 43 מ”ג סידן. אדם בוגר זקוק בממוצע ל 1000 מ”ג סידן. שתיית כוס תה עם נענע תתן לנו בוסט למקורות העיקריים של הסידן מהם הספיגה יעילה יותר. 

על כלורופיל שמעתם?

אני בטוחה ששמעתם את השם הזה פה ושם, אז הרשו לי לעשות לכם סדר. כלורופיל הוא פיגמנט (צבען) אשר מעניק לעלים הירוקים כמו קייל, ברוקולי וחסה את צבעם. וכן, הוא מעניק גם לנענע את צבעה הירוק. בצמח תפקידו לקחת חלק ביצירת פותוסינתזה. בגופנו לכלורופיל תפקידים אחרים בניהם חידוש רקמות. כך, כוס תה נענע יכולה להיות חלק מתזונה אנטי דלקתית למשל. 

תה נענע: איך מכינים אותו בלי לפגוע בערכים התזונתיים?

השילוב הברור של עלי נענע בתפריט שלנו הוא חליטה שלהם בכוס מים קרים או חמים. חשוב לזכור שכדי לא להרוס את הערכים התזונתיים שבעלי נענע אין לחלוט אותם במים רותחים. השתדלו למזוג לכוס התה שלכם מים בטמפרטורה של 80 מעלות. אם אין באפשרותכם לדעת בדיוק מה טמפרטורת המים, הרתיחו אותם בקומקום – פתחו את המכסה ותנו למים לשבת קצת. אחרי 3-4 דקות מיזגו את המים לכוס שלכם.  

נענע בחיי היום יום

אם נצא לרגע מהשבלונה המוכרת, לפיה נענע שייכת לכוס מים חמים נגלה עולם קולינרי שלם. בזכות המנתול שבעלי הנענע היא הופכת לתבלין שיכול לשדרג כל מנה; שלבו נענע בחביתה שלכם, בסלט הירקות, אפילו במנת הפסטה או תבשילי קטניות. כשאתם עושים זאת שימו ♥ את עלי הנענע יש להוסיף למנה ברגע האחרון. לא לבשל אותם, אלא להניח אותם ממש ברגע האחרון. כך יישמרו הערכים התזונתיים וגם הטעם.

טרנד קולינרי שלעולם לא ייגמר הוא כמובן שילוב עלי נענע (וגם מנטה) בקינוחים. השילוב הזה ייתן לקינוח שלכם טוויסט מרענן ומקורי ועל הדרך יוסיף עוד קצת בריאות למנה. נסו עלי נענע בגלידה, ארטיקים ביתיים או אפילו על גבי עוגת גבינה למשל. 

נענע טרייה או מיובשת זו השאלה!

נענע מיובשת היא מצרך במגוון מתכונים מצריים או אפריקאים. ייבוש הנענע עוזר לא רק בשימור שלה לאורך זמן אלא גם בשמירה על טעמה העז בהכנת המתכונים השונים. עם זאת, כמובן שנענע מיובשת היא פשרה מבחינת שימור הערכים התזונתיים שלה. ממש כמו עלי בזיליקום גם את עלי הנענע לא חותכים. מניחים אותם שלמים בתוך התבשיל, הסלט או החביתה שלנו. כך נפיק מקסימום טעם ולא נצטרך להשתמש בעלי נענע מיובשים. 

יתרון נוסף בייבוש הנענע הוא כמובן הארכת חיי המדף שלה. נכון, עלי נענע טרייה ישרדו פחות אבל בכל זאת יש מה לעשות כדי לתת להם עוד כמה ימים:

1. אם רכשתם צרור עלי נענע הניחו אותו באגרטל – כן, ממש כמו פרחים. כך תעניקו לעלים שלכם עוד כמה ימים של חיים לפני שישחירו.
2. אם רכשתם עלי ללא גבעול הניחו אותם בכלי מאוורר עם נייר סופג בתחתית המקרר שלכם. כך לא ישחירו מהר.
3. אם יש באפשרותכם לצגל עציץ עם נענע או אפילו נענע במערכת הידרופונית תוכלו להנות מעלים טריים וחיים מידי יום.

נענע טרייה או מיובשת

גדלו נענע - זה ממש קל

אם יש לכם או הייתה לכם גינה אתם וודאי יודעים שגידול נענע הוא אחד הקלים. היא מתפשטת מהר, אוהבת מים ושורדת גם בחורף. שתיל נענע אחד יכול להפוך עד מהרה לשדה שלם. לעומת זאת, גידול של נענע בבית עלולה להיות בעיה. במקרים רבים היא תופסת מזיקים או גדלה כל כך מהר עד שהכלי נעשה קטן מאוד מהר. במידה ואתם חובבי נענע אל תוותרו. השתלדו לגדל את הנענע באהבה. הקפידו להעביר אותה לכלי גדולה זמן ורססו עליה מעט שמן נים במידה ואתם מזהים מזיקים. השקו אותה כשהיא יבשה ואני מבטיחה – אתם בסופו של דבר תצליחו לגדל אותה.

נענע: מדוע היא בריאה לנו, ערכים תזונתיים ובאיזו טמפרטורה נכין תה נענע מבלי להרוס אותם

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

2 תגובות

    1. הי נימה,
      רצוי לחלוט א עלי הנענע לפחות 5 דקות במים שאינם רותחים לגמרי. מה שיוצא במים זה בעיקר ויטמינים מסיסי מים.

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: