משרד ביתי : בואו לגלות איך לבנות את המשרד שלכם בצורה הכי בריאה שיש

משרד ביתי הוא נכס בכל בית במיוחד בתקופה האחרונה. פעמים רבות אנו מחפשים את הנוחות דווקא בכיסא המשרדי, אבל אם שולחן העבודה מולנו גבוה מידי, מכיל מגרות קדמיות עבות או עם שוליים מחודדים, גם הכיסא הטוב ביותר לא יאפשר עבודה נעימה ומזמינה בואו לגלות כיצד לבנות בחכמה את משרד ביתי באופן הנוח ביותר. 

משרד ביתי : בואו לגלות איך לבנות את המשרד שלכם בצורה הכי בריאה שיש

כמה מילים על לילך: לילך ארז, BPT, היא פיזיותרפיסטית מוסמכת ומרצה בנושאי ארגונומיה וקידום בריאות. בוגרת אוניברסיטת בן גוריון בנגב וזוכת פרס “מצטיין רקנאטי” לשנת 2000

תוכן עניינים

משרד ביתי : כך תעשו זאת נכון

בנייה של משרד ביתי נכון היא חלק מאורח חיים בריא ודורשת חשיבה, מלבד עיצוב שיחמיא לבית ואיזור שקט יש לקחת בחשבון עוד כמה דברים קטנים אך קריטיים לנוחות ולבריאות שלבם. בכתבה שלפניכם 5 המלצות שישדרגו לכם את הבילוי בשעות העבודה הארוכות ויאפשרו ליצור סביבת עבודה נוחה, בריאה ובטוחה.

משרד ביתי מיקום נוח

משרד ביתי טוב מתחיל במציאת הלוקיישן. השתדלו למקם את השולחן לצידי החלון ולא מולו. נכון, אתם חושבים על הנוף אבל כדאי לחשוב גם על הסינוור המזיק לבריאות העיניים. אם אין ברירה והשולחן פונה אל החלון  תלו וילון הצללה על מנת למנוע סינוור ישיר או החזר אור מהמסך.

משרד ביתי מיקום נוח

הכל סובב סביב השולחן!

בחרו תחילה שולחן מותאם למידותיכם. ישיבה אידיאלית מול שולחן תאפשר הנחת כפות רגליים על הרצפה ואמות תמוכות מקבילות לרצפה וזה ישמור על בריאות הגב שלכם.

גובה שולחן סטנדרטי הוא בין 72-74 ס”מ מהרצפה. (לגבוהים מהממוצע או לנמוכים משתנה בהתאמה). 

עומק שולחן מומלץ: מעל 60 ס”מ והרוחב- תלוי במקום שיש לכם. שולחן רחב ידיים יאפשר הנחת חפצים וציוד חיוני עליו ולא על הרצפה (מסורבל ובעיקר לא בטיחותי). 

חשוב שלא תהיינה מגרות קדמיות, מוט מתכת קדמי של “קושרות השולחן” או מנגנון פתיחה כמו בשולחנות פינת האוכל. למה? זה עלול להפריע לחופש התנועה ברגליים, להיתקע בברכיים ולהגביל את הגבהת הכיסא במידת הצורך לישיבה תמוכה מול השולחן.

לפטופ OUT מסך מחשב IN - לפחות חצי חצי

יש חשיבות גדולה לעבודה מול מסך גדול ברוב שעות היום, כזה שהוא בגובה המתאים עבור הצוואר שלכם וכמובן – מחובר למקלדת נוחה. אם המחשב הנייד הוא המחשב העיקרי שלכם, מומלץ לחבר אליו מקלדת ועכבר חיצוניים ולהגביה אותו על משטח הגבהה ייעודי עם פתחי אוורור. ההגבהה החיצונית מאפשרת להרחיקו למרחק יד מושטת ולהגביהו מעט מתחת לגובה העיניים, והמקלדת והעכבר מאפשרים יציבה נינוחה. 

אם התברכתם בשולחן רחב ידיים בעומק של 80 ס”מ ומעלה ואורך מעל 1.60 מ’, חברו אפילו מסך חיצוני גדול יותר. מסך בגודל 24 אינצ’ נוח לרוב האנשים, בעוד שמסך בגדול 28 אינצ’ ומעלה עלול להקשות על מיקוד הראייה, לכן מתאים במצבים מיוחדים. (קחו בחשבון שהמסכים החיצוניים לא מגיעים עם מצלמה מובנית, לכן חשוב לחבר כזו לפגישות המתקיימות מרחוק)

משרד ביתי שימוש במסך מחשב

משרד ביתי: הצורך במקלדת ועכבד משלכם!

גם אם השימוש במשרד ביתי הוא לא שלכם בלבד, מקלדת ועכבר דווקא כדאי שיהיו שלכם. יש חשיבות להתאמה אישית של אלו.  חשוב לנסות את צורת המקשים, גודל העכבר, רוחב המקלדת (כולל מספרים או ללא מספרים) לפני הרכישה.ישנם סוגים שונים כמו  מקלדת מפרקית או אחידה, עכבר אנכי ועוד מאפיינים ארגונומיים חדשים שלא לכולם נוחים באותה המידה. גם אם משהו חדשני אמור להיות הטוב ביותר ולכם אינו נוח – אז עבורכם איננו טוב.

משרד ביתי והכסא שבו

למרות שרובנו מתחילים בנייה של משרד ביתי מבחירת הכיסא, אני מציעה לבחור אותו אחרון. אין ספק שהמבחר עצום ומבלבל. המחיר משתנה עשויו לנוע בין 600 ש”ח לאלפי דולרים והתיאורים השיווקיים מותירים אותנו, לעיתים, אובדי עצות. יש כמה עקרונות בסיסיים עליהם חשוב להקפיד וכל היתר עשוי להיות בונוס נחמד. ראשית, אל תזמינו כסא Online! גשו אישית לחנות ורק לאחר שמדדתם את גובה השולחן שלכם. שבו על כמה כיסאות, הישענו אחורה, הרגישו את התמיכה בגב התחתון, הניעו את הידיות והמנגנונים, בידקו שהבוכנה עולה גבוה ויורדת נמוך, וודאו שידיות הצד מתכווננות ויורדות יחסית נמוך (לא מומלץ לבחור כיסא עם ידיות צד קבועות), שהכיסא בעומק ורוחב התואם למידותיכם, ודאו שיש אחריות ראויה וש “יש עם מי לדבר” במידת הצורך.

סיכום ארגונומי עבור משרד ביתי מהחלומות

שולחן פונקציונלי, כיסא מתכוונן, מקלדת ועכבר נוחים באופן אינדיבידואלי, מסך מתחת לגובה העיניים, במרחק יד מושטת ובזווית קלה “כלפי מעלה”, לפטופ שישמש כמסך או כתחנת עגינה מאולתרת ובעיקר הרבה הגיון.

כי זה מה שיפה ארגונומיה. 

למרות שפירוש המילה הוא “חוקי עבודה” היא מאוד גמישה, הגיונית וידידותית.

חשוב לציין שיש מדדים נוספים “מיוחדים” כמו עבודה עם מספר מסכים, כאבים בשורש כף יד המחייבים התייחסות מיוחדת, כאבי גב תחתון הדורשים תרגילים מיוחדים, גמישות יתר, הרכבת משקפיים, כסאות ללא תמיכת גב, עמדת עבודה שאמורה להיות מותאמת לשני אנשים עם מימדי גוף שונים, שולחן עמידה מתכוונן- מלא או חלקי, עבודה בשעות מאוחרות, שולחן עם מגשית למקלדת, בעיות רפואיות נלוות ועוד, אבל זה מתאים יותר לייעוץ אישי אחד על אחד.

עכשיו אתם יכולים להתחיל בבנייה של משרד ביתי! אתם מוזמנים להשאיר לי כאן שאלות בתגובות ואשיב לכולן.

בברכת עבודה נעימה,

לילך

משרד ביתי : בואו לגלות איך לבנות את המשרד שלכם בצורה הכי בריאה שיש

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

2 תגובות

  1. היי לילך, תודה על המידע המועיל.
    התחילו לי כאבים במפרק כף היד ואני חושבת על להחליף את העכבר של האיימק שלי בעכבר נוח יותר. יש לך המלצה ספציפית? אני לא כל כך מבינה איך ניצן לבחור עכבר בלי לנסות אותו ולבדוק שהוא מתאים.
    תודה!

  2. היי רעות. את צודקת. רכישה של עכבר אכן דורשת התנסות והתאמה לגודל כף היד ולנוחות האישית. ככלל, אני ממליצה עוד לפני החלפת העכבר למקם את גובה הכסא שלך כך שהאמה ושורש כף יד יהיו המשכיים עם המקלדת והעכבר. ואז לבדוק האם זה נוח יותר. במרבית המצבים זה אומר להגביה את הכסא ולהניח הדום לכפות הרגליים. דבר נוסף הוא לניח מעין שטיחון ריפוד בין קצה השולחן למקלדת והעכבר. שטיחון שטוח ונעים ולאו דווקא זה עם הבליטה של הסיליקון או הג’ל. כדי לראות למה הכוונה רשמי באמאזון: https://images.app.goo.gl/3p68PPVNpYopFzjx7
    על מנת לנסות עכברים שונים, אני ממליצה לגשת אישית לרוני מחנות “דגש” בראשון לציון. לרוני יש את כל סוגי העכברים והוא משכיר אותם להתנסות וגם ניתן לנסות אותם אצלו ולהחליט מה מתאים. תתקשרי לפני כדי לוודא האם יש קבלת קהל. 052-2650518 072-2306884

    בהצלחה , לילך ארז

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: