מאכלים בריאים – מה קורה כשאוכלים כמות גדולה מידי?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
בכתבה הבאה תוכלו לקרוא על

מאכלים בריאים ומינונים - הקדמה קצרה

מאכלים בריאים – אפשר לאכול מהם כמה שאני רוצה?
אחת לתקופה שומעים על מאכל חדש או רכיב מזון מיוחד שהופך לטרנדי ביותר שעד מהרה הופך לבן בית אצל כמעט כל אחד ואחת מאיתנו. ואולם, שיווק אינטנסיבי של סופר פודס מסויימים או טרנד שרבים ממהרים לאמץ עלול להוביל אותנו למחשבה שכמה שיותר יותר טוב או שאפשר לאכול ללא גבול. האמת היא שזה אף פעם לא נכון. כל מאכלים  בריאים ככל שיהיו, עלולים להזיק לנו כאשר אוכלים מהם בכמויות שאינן מתאימות לצרכים שלנו. 

3 דוגמאות לאותם מאכלים בריאים שעלולים להפוך לבריאים פחות ואף מזיקים בצריכת יתר:

מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם רכיב תזונה חשוב ביותר שנמצא בעיקר בירקות ופירות, בדגנים מלאים כמו שיבולת שועל וקטניות. הסיבים התזונתיים מסייעים לשמירה על רמות תקינות של שומנים וסוכרים בדם, תורמים לתחושת השובע וסוגים מסויימים אפילו עוזרים לשמור על חיידקי המעי הפרוביוטיים שלנו.

צריכת יתר של סיבים תזונתיים

מאכילים בריאים סיבים תזונתיים

תופעת הלוואי הבולטת ביותר בצריכת יתר של סיבים תזונתיים היא תחושת אי נוחות במערכת העיכול המתבטאת לרוב בכאבי בטן ולעתים גם שלשולים וגזים. תופעות אלו עלולות לגרום להתייבשות חמורה, לפגיעה בספיגה של מינרלים שונים ביניהם אבץ ומגנזיום ובמקרים חמורים חסימות מעיים.

מה ההמלצה?

אומנם מזונות עשירים בסיבים תזונתיים הינם נחשביםמ מאכלים בריאים, אך יש לגוון במקורות המאכלים העשירים בסיבים תזונתיים בכדי לצרוך סוגים שונים של סיבים. השתדלו לצרוך את כמות הסיבים המומלצת מידי יום העומדת על  25-30 גרם. אם הכמות שאתם אוכלים נמוכה, העלו את צריכת הסיבים באופן הדרגתי. שכן, שינוי דרסטי בכמות הסיבים אותם אתם צורכים בבת אחת עלולה להוביל לתופעות לוואי דומות לצריכת יתר גם אם לא חרגתם בכמות.

אגוזי ברזיל

אגוזי הברזיל הגיעו אלינו לפני מספר שנים והפכו לסופר פוד שרבים מאיתנו לא יכולים בלעדיו. לאגוז הזה באמת יש כמה סיבות לגאווה היות והוא מכיל לא מעט ערכים תזונתיים בריאים במיוחד. האגוז עשיר בוויטמין E, שהוא נוגד חמצון ושומר עלינו מפני מחלות דלקתיות, באשלגן ולכן כדאי לשלב אותו בארוחת התאוששות לאחר אימון כושר וגם בסלניום, שמסייע לתאי הגוף השונים להתגונן מפני נזקי החימצון.

מה הסכנה?

המרכיב הבעייתי הוא מינרל הסלניום, צריכת יתר של סלניום (מעל 400 מיקרוגרם ליום) עלולה להוביל להרעלה קשה.

מה ההמלצה?

הסלניום באגוז יחיד איננ קבוע והיא תלויה במספר גורמים בניהם גם בהרכב האדמה עליה גדל. לכן מה שכדאי לעשות על מנת להשאר על הצד הבטוח הוא לפעול לפי כלל האצבע על פיו לא כדאי לאכול יותר  מאגוז ברזיל אחד ליום.

שמן קוקוס

מאכלים בריאים שמן קוקוס

שמן הקוקוס, כשמו כן הוא – מקור לשומן. בניגוד ליתר השמנים המגיעים מעולם הצומח שמן הקוקוס עשיר בשומן רווי. בשונה משומנים רוויים שמקורם בחי, שמן הקוקוס מכיל בעיקר חומצות שומן מסוגר MCT (בינוניות שרשרת). חומצות שומן אלה נמצאו במספר מחקרים כיעילות יותר מבחינה אנרגטית, משום שגוף האדם שלנו משתמש בהן לאנרגיה יותר מאשר לאגירה בתנאים מסויימים.

מה הבעיה?

למרות היתרון האנרגטי של שמן הקוקוס אם נוסיף אותו לתפריט שלנו ללא הפחתה של שומן רווי ממקור אחד, נהיה בצריכת יתר. היתרון, אם כך, מתרחש בעת שמחליפים שומן רווי בתפריט שלנו בשמן קוקוס. ואכן, לפני כשנתיים פורסמה הודעה מטעם ארגון הלב האמריקאי לפיה מחקר חדש חשף שצריכת יתר של שמן קוקוס נקשרה בעלייה ברמות כולסטרול בדם, בדומה לסיכון הכרוך באכילה של חמאה ומוצרים שונים המכילים שומן רווי.

מה כדאי לעשות?

השתדלו לצרוך שומן קוקוס במידה מתונה וכחלק מצריכת השומן היומית הכוללת. אל תוסיפו אותו לתפריט הקיים בלי לבצע את השינויים הנדרשים.

מילות סיכום על מאכלים בריאים...

מאכלים בריאים הם כאלו התורמים לנו מקסימום ערכים תזונתיים איכותיים במנה, אותם הערכים בריאים רק במידה הנחוצה לנו. אלה היו רק 3 דוגמאות מבין רבות. לכן, בפעם הבאה שתגלו מאכל עליו אתם פשוט משתגעים. כזה שאתם רוצים לאכול ממנו עוד ועוד – בדקו האם כדאי. ובתאבון

אולי יעניין אתכם גם

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: