חטיף חלבון: מתכון ביתי שוקולד חמאת בוטנים ויוגורט חלבון (בוסט של אנרגיה!)

הוא מתכון, עשיר בחלבון וכל כך קל להכנה שבכלל לא תאמינו – חטיף חלבון לספורטאים ומתאמנים.

חטיף חלבון: מתכון ביתי שוקולד חמאת בוטנים ויוגורט חלבון (בוסט של אנרגיה!)
הסדר של המתכון
חטיף חלבון מתכון ביתית

חטיף חלבון: השילוב עם חמאת בוטנים ושוקולד

מלבד יצירת מנה מגרה ויפיפיה, השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד בתוך חטיף חלבון אחד הוא הגיוני תזונתית. השומן מחמאת הבוטנים מאזן את הסוכר שבשוקולד המריר ומייצר קינוח שלא יכרום לכם או לילדים שלכם לקפיצת אנרגיה גדולה מידי. לפני שאתם פוסלים את המתכון בגלל שהוא מכיל חמאת בוטנים טבעית ולא סקיפי נסו להכין אותו, לפחות פעם אחת. התמכרות מובטחת 😉

מתכון ביתי להכנת 15 חתיכות חטיף חלבון עם חמאת בוטנים ושוקולד

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים לחטיף חלבון אחד

122 קלוריות

11 גרם פחמימה

3.2 גרם חלבון

7 גרם שומן

החטיף חלבון שלנו, הוא מסוג הקינוחים שהם בריאים יותר היות והם עשויים מחומרי גלם איכותיים ובעלי ערכים תזונתיים טובים. עם זאת ניתן בבירור לראות שהמתכון הזה אינו דל בקלוריות אלא יותר צפוף אנרגטית, לכן מתאים למי שחווה סיפוק מקינוח שהוא קטן, מרוכז וטעים בטירוף.

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם החטיף מתאים למי שעוסק בספורט?

כשעוסקים בפעילות גופנית אין ספק שכדאי לצרוך כמות גדולה יותר של חלבון. החלבון עוזר לבנייה של השרירים והשגת תוצאות מקסימליות מהאימון. כדאי להגיע לכמות החלבון היומית הנדרשת מאוכל בריא ואיכותי. אבל! אם יש אפשרות שגם הקינוח שלנו יהיה בעל ערך מוסף בדמות חלבון אז למה לא. 

◊ האם אפשר להחליף את היוגורט באבקת חלבון?

אפשר בהחלט לעשות זאת ואז גם להפחית מעט מכמות הקלוריות שבמנה. כתזונאית תמיד אעדיף להגביל את השימוש באבקות ותוספים ולרוב לצרוך את הערכים התזונתיים שלנו מאוכל. לכן יוגורט עשיר בחלבון (לא מועשר, שימו לב) מהווה אפשרות טובה יותר במתכון הזה לפי דעתי המקצועית.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין חטיף בחלבון משוקולד וחמאת בוטנים – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם 🙂

חטיף חלבון: מתכון ביתי שוקולד חמאת בוטנים ויוגורט חלבון (בוסט של אנרגיה!)

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

8 תגובות

  1. היי קרן, זה טעים בטירוף, אבלללל
    השתמשתי ביוגורט 1.5% רגיל ולא פרו.
    כל החלק עם החמאת בוטנים+יוגורט+קמח שקדים לא נעשה בצקי, חשבתי שאחרי שיתקרר ויתייצב יתחיל להיות נוקשה יותר, שפכתי את השוקולד כמובן שהתקשה, אבל החטיף עצמו עדיין קרמי מלמטה.
    בנתיים הקפאתי חצי נחמה.
    האם זה לא נעשה סמיך/בצקי בגלל שהשתמשתי ביוגורט רגיל ולא פרו?

    ומה ההבדל בין יוגורט מועשר ליוגורט עשיר בחלבון?

    1. היוש הילה 🙂
      איזה כיף שאהבת.
      בגדול השינוי במרקם בהחלט יכול להיות בגלל היוגורט. יוגורט פרו באופן ספציפי נעשה על ידי הגבנה (מלשון גבינה) ולכן המרקם שלו יציב יותר לעומת יוגורט נוזלי שיש לו העשרה חלבונית.
      אבל… אם זה יוצא טעים עם היוגורט בו השתש וההקפאה עושה את שלה- למה לא? זה טריק מגניב

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: