דיאטה בהריון: איך לעלות במשקל באופן בריא ומבוקר, ומדוע חשוב לשמור על תזונה מאוזנת

בשנים האחרונות יותר ויותר נשים בוחרות לנהל את עליית המשקל שחלה בהריון בצורה נבונה ובריאה. אם בעבר לא היה הרבה מידע על תזונה נכונה בשלבי ההריון השונים וחששו להמליץ לאישה ההרה לעסוק בספורט, הרי שהיום אכילה בריאה וכושר הם בבסיס ההמלצות בכל הנוגע לניהול הריון תקין. תזונה בריאה בהריון משפיעה לא רק על הבריאות שלך אלא גם על בריאות ילדייך כבר מהשלבים הראשוניים ביותר, לכן דיאטה בהריון הוא נושא כל כך חשוב.

דיאטה בהריון: איך לעלות במשקל באופן בריא ומבוקר, ומדוע חשוב לשמור על תזונה מאוזנת
בכתבה הזו תקראו על:

בנוסף לכתבה הזו את יכולה להרחיב את הידע שלך על השפעת התזונה שלך בהריון על בריאות וגודל העובר עם פרק מתוך הפודקאסט שלי ששמו ‘חטיפי בריאות’. הקליקי ממש כאן ↓  והאזיני לפרק בו אני מארחת את ד”ר מתן ענבי רופא מומחה בתחום

דיאטה בהריון: מה זה אומר?

גם אם הדיאטה טרום כניסתך להריון לא הייתה טובה ביוחד, בהחלט לא מאוחר לעשות שינוי שיוביל לשינויים משמעותיים. דיאטה בהריון יכולה למשל, לשנות את הרכב חיידקי המעי שלך. כך בעת הלידה תעבירי לילדך הרכב בריא של חיידקי מעי, במקום ההרכב הנוכחי.

טרם כניסתך להריון ובשלביו השונים חשוב לערוך בדיקות דם ולנטול את התוספים המתאימים בכל שלב. על התוספים השונים תוכלי לקרוא בקרוב בכתוב ייעודיות לכך כאן בבלוג. בכתבה הבאה נתמקד בנושא העלייה במשקל.

לפני הכל, מה לא אוכלים בהריון

דיאטה בהריון מתייחסת בראש ובראשונה למספר מאכלים שיש להתרחק מהם. הסיבה, נוכחות של חיידקים העלולים לפגוע בבריאות שלך במהלך ההריון. יש קבוצת חיידקים במאכלים האלו העלולה לפגוע בבריאות העובר. המאכלים האלו כוללים בין היתר, גבינות שאינן מפוסטרות, מאכלים נאים, נבטים למיניהם ועוד. את הרשימה המלאה תוכלי למצוא בכתבה ייעודית ומקיפה בה ציינתי את כל המאכלים שאסור לאכול בהריון.

איך לעלות במשקל באופן בריא?

גם למשקל שלך יש משמעות, בין אם הגעת להריון במשקל תקין ובין אם הגעת במשקל גבוה מזה שאת נמצאת בו בדרך כלל, אין מנוס מלעלות במשקל. אין זה אומר שאת בהכרח משמינה או שלא תוכלי לחזור למשקלך המקורי, זה אומר שאת מייצרת חיים – והחיים האלה תופסים מקום 🙂 לכן בהחלט כדאי לחשוב על דיאטה בהריון, כזו שתהיה בריאה ולא דיאטת הרזייה כמובן.

דיאטה מאוזנת הכוללת חלוקה נכונה בין מרכיבי המזון השונים ואת כמות הקלוריות המתאימה לך, תוביל לעלייה בריאה במשקל לעומת עלייה גדלוה מידי העלולה לסכן את בריאות.

דיאטה בהריון: כמה צריך לעות במשקל?

התשובה לשאלה כמה צריך לעלות במשקל, טמונה במשקל אליו הגעת בתחילת ההריון והוא בא לידי ביטוי במדד שנקרא BMI. מדד ה – BMI מהווה את המשקל שלך ביחס לגובה ומחושב על ידי חלוקה של המשקל בגובה בריבוע. טווח העלייה במשקל הוא בהתאם ל – BMI ההתחלתי שלך.

עבור BMI = 18.5 עליית המשקל תהיה 12.5 – 18 ק”ג במהלך ההריון. עלייה בקצב של 0.44 – 0.58 גרם בשבוע.

עבור BMI = 19.5- 24.9 עליית המשקל תהיה 11.5 – 16 ק”ג במהלך ההריון. עלייה בקצב של 0.35 – 0.5 גרם בשבוע.

עבור BMI = 25- 9.9 עליית המשקל תהיה 7 – 11.5 ק”ג במהלך ההריון. עלייה בקצב של 0.23 – 0.33 גרם בשבוע.

עבור BMI = 30 ומעלה, עליית המשקל תהיה 5 – 9 ק”ג במהלך ההריון. עלייה בקצב של 0.17 – 0.27 גרם בשבוע.

אם כן, דיאטה בהריון לא מתייחסת לדיאטת הרזייה אלא לתזונה מאוזנת ומגוונת שתוביל אותך לעלייה בריאה ותקינה במשקל. כזו שתתמוך בשמירה על הבריאות שלך ושל העובר שלך.

כמה קלוריות צריך לצרוך בהריון?

כפי שציינתי קודם, נושא הקלוריות משתנה ותלוי לא רק בפרמטרים האישיים שלך אלא גם במידת הפעילות הגופנית בה את עוסקת, המקצוע שלך, בבריאות שלך, עד כמה גבר הרעב במהלך ההירון ועוד. על פי המלצות גופי הבריאות בארצות הברית  בשליש הראשון אין צורך להוסיף קלוריות לתפריט היומי שלך, עלייך להוסיף 340 קלוריות לתפריט שאכלת טרם כניסתך להריון בשליש השני ובשליש השלישי להוסיף עוד 110 קלוריות (על גבי 340 מהשליש השני).

מנגד, פרוייקט ייעודי מטעם האיחוד האירופי קובע עי אישה הרבה לא צריכה לצרוך מעל 10% יותר מההמלצה הקלורית המתאימה לה ללא  להריון ובשלב מאוחר יותר של ההריון.

הנושא כמובן מורכב (כמו תמיד) ואין תשובה חד משמעית. ההחלטה מתקבלת בשיתוף שלך ומי שמלווה אותך בתהליך.

פעילות גופנית במהלך ההריון

תחילתו של הריון (בעיקר) הוא תקופה רגישה ואן לומר את האמת מעט מפחידה עבור רבות. מסיבה זו, נשים לעתים בוחרות להפסיק לעסוק בפעילות גופנית שעסקו בה לפני הכניסה להריון, או חוששות להתחיל לעסוק בפעילות גופנית.

במידה וההריון תקין וללא גורמי יכון או הנחייה אחרת שקיבלת מהרופא שלך, עיסוק בספורט בתחילת ההריון ולכל אאורכו מאוד חשובה.

פעילות גופנית לא רק תכין את גופך ללידה, היא גם תסייע לך לחזור למצב פיזי בריא בתום הלידה וכן, פעילות גופנית משפיעה ישירות גם על העובר. עם זאת, חשוב מאוד לקבל אישור רפואי ולבנות תכנית אימון המתאימה לך ולהריון שלך.

הריונות שונים יכולים להוביל לבחירה של תכנית אימון שונה וכל אישה שונה מחברתה כמובן. בבלוג הבריאות ממש כאן באתר תוכלי לקרוא לעומק על ספורט בתחילת הריון וגם לכל אורכו ולהבין מה כדאי או לא כדאי לעשות.

דיאטה בהריון היא חשובה. הרגלי התזונה והפעילות שלך יכולים בהחלט לסייע לך לצלוח את התקופה המרגשת הזו בבריאות תקינה. בנוסף, בחירות תזונתיות וספורטיביות יוכול לעזור לך בלידה עצמה ובתקופה שלאחריה. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור בתבונה את אנשי המקצוע שילוו אותך לאורך הדרך.

דיאטה בהריון: איך לעלות במשקל באופן בריא ומבוקר, ומדוע חשוב לשמור על תזונה מאוזנת

הצטרפי לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאת הכי רוצה שאצור עבורך. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

2 תגובות

שתפי את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצה להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבי

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: