את היתרונות של שקדים ואגוזים רובנו כבר מכירים. אבל על היתרונות התזונתיים של גרעינים לא בטוח ששמעתם. אנחנו בדרך כלל חוששים מהם (בעיקר מלפצח אותם) אבל לגרעינים ובפרט גריני דלעת יש עולם שלם של בריאות להציע לנו:
כשאתם חושבים על פיצוח גרעינים לא בטוח כי גרעיני דלעת הם הסוג הראשון עליו תחשבו – ובצדק. רבים לא יודעים על היתרונות באכילתם. חופן אחד של גרעיני דלעת (שמשקלו כ 23 גרם) מכיל 130 קלוריות ושלל ערכים תזונתיים איכותיים.
כשאנחנו חושבים על חלבון מהצומח נחשוב על טופו, סייטן או אפילו על קטניות בטח שלא על גרעינים הרי הם מקור בעיקר לשומן. אז כן, חופן גרעיני דלעת מכיל 10 גרם שומן בממוצע אבל שימו ♥ גם כ 5 גרם חלבון. שזה מטורף! ובשורה טובה בעיקר לטבעוניים. כמות הפחמימה לא גדולה ועומדת על כ 3.5 גרם לחופן גרעיני דלעת.
אבץ הוא מנירל החשוב בתהליך של ריפוי פצעים ולחיזוק מערכת החיסון. עוד תכונה מעניינת שיש למינרל היא השתתפותו בשמירה על בריאות הערמונית של הגברים. לכן, ככל הנראה אבץ קשור גם באיכות הזרע והחשק המיני (כל מי שמנסים להכנס להריון… לתשומת לביכן וליבכם). גרעיני דלעת הם בהחלט מקור לאבץ במזון עם כמות העומדת על 185 מ"ג לחופן.
מינרל המגנזיום חשוב מאוד לבריאותנו! הוא משתתפת במערכת כיווץ השריר, קשור לבריאות הלב וגם לשמירה על בריאות העצמות שלנו. התזונה בישראל הפכה בשנים האחרונות דלה במגנזיום מסיבות שונות. על כן חשוב לשים לב לכמות של מגנזיום באוכל כדי לוודא צריכה נאותה שלו. בחופן גרעיני דלעת 30% מכמות המגנזיום היומית שצריכים אנשים בריאים ובוגרים. במספרים מדובר בממוצע של 123 מ"ג לחופן.
אם בעבר טבעוניים וצמחוניים צריכים לשים לב לצריכת ברזל ממקורות צמחיים, הרי שהיום ברור שגם "אוכלי כל" יכולים להרוויח רבות מצריכת מקורות צמחיים לברזל. גרעיני דלעת בהחלט מהווים נכללים ברשימה של מאכלים עם ברזל. בחופן דרעיני דלעת כ 4מ"ג ברזל. שימו ♥ כדי לא להפריע לספיגת הברזל יש להמנע משתייה של קפה או משקאות אחרים המכילים ריכוז גבוה של קפאין במשך שעה מסיום הארוחה.
אני חושבת שזה שכתבתי על הערכים התזונתיים שיש בחופן גרעיני דלעת מסגירים את התשובה שלי. אם לדייק, אין כמות יומית מומלצת לשום מאכל. יש לשים לב לשילוב המאכלים השונים שאנחנו צורכים במהלך היום ולוודא כי יחד מכילים את הערכים התזונתים להם אנו זקוקים. ובכל זאת, לא כולנו תזונאים ולכן יש כללי אצבע שלרוב יהיו טובים לכולם. אז במידה ואתם בריאים ומעל לגיל 18 הייתי אומרת שחופן מידי פעם יכול להיות רעיון טוב כחלק מדיאטה ים תיכונית מאוזנת. ושוב, ההמלצה שלי היא להתייעץ באופו אישי עם איש מצקוע. כדי לעשות את ההתאמה פעם אחת כמו שצריך.
יקומו אנשים ויגידו שחופן גרעיני דלעת אינם מספיקים לפיצוח אינטנסיבי מול איזה משחק כדורגל או בסיומה של ארוחת שישי וזה נכון. כמו תמיד לא כדאי להגזים גם עם מאכלים בריאים. לכן הפתרון במקרה של גרעיני דלעת הוא שילובם במאכלים אחרים. כף או שתיים כקישוט בריא לסלט, קישוט של קערת מרק בטטה או אפילו חלק אינטגרלי מפשטידה טבעונית (או לא טבעונית כמובן). גרעיני דלעת מתאימים בול בגביע יוגורט או כחלק מגרנולה. אפשר גם לטחון אותם בשייק. היו יצירתיים.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
17 תגובות
שמעתי על תכונה נוספת ; כנגד לנשירת שיער .האם זה נכון?
נשירת שיער יכולה לנבוע מאי אלו סיבות. מחסור במינרלים כמו אבץ הוא אחד מהם אך לא בלעדי.
לגבי נשירת שיער תבדקי את התזונה הכוללת שלך. האם את אוכלת בריא?
וכדאי כמו שקרן אמרה בכתבה לשלב בסלט ובמאכלים שציינה גרעיני דלעת יכול לעזור. לעבוד על מדיטציה ורגיעה
אוסיף שלנשירת שיער יכולות להיות עוד סיבות. ולפעמים מדובר במהלך טבעי- לכן אם יש ספק יש לפנות לרופא המשפחה
האם גרעיני דלעת נחשבים חומציים ?
מה הכוונה?
האם יש ערך תזונתי לגרעיני דלעת שעברו קליה?
כן אבל פחות. ובמידה והם מלוחים אז יש את נושא עודף הנתרן
מעניין מאוד תודה רבה!
האם בסדר לאכול גרעיני דלעת כחלק מגרנולה?
החימום בתנור יפגע בקבלת מלוא הדברים הטובים שלהם?
הקליה מקלקלת את הרעיון הכללי של אוכל בריאותי.
אם את/ה קולה כל סוג של גריעינים הגרעינים כבר לא בריאים ואפילו משמינים.ובעצם נהפכים לשומן לא בריא.
לא מדוייק,
עדיף תמיד לאכול מזון כמה שיותר גולמי. אבל זה לא אומר שבגרעינים קלויים אין כלום. בנוסף גם אכילה של גרעינים שאינם קלויים עלולה להיות משמינה- זה תלוי בכמות
הי,
האם אבץ מצטבר בגוף? למשל אם אוכלת ביום חופן ומקבל הרבה אבץ הוא מצטבר בגוף או שעודף יוצא?
אשמח לדעת מה הכוונה? האם אפשר לקבל הארעלת אבץ מאכילה של גרעיני דלעת?
תודה רבה על תוכן מעולה!
שתי שאלות:
1. האם זה נכון שזה עוזר לעיכוב בשפיכה הגברית?
2. האם כף מלאה ביום זה שווה ערך "לחופן"?
הי ניסים על השאלה הראשונה אני לא יודעת לענות לגבי השאלה השנייה- הכוונה לכף מדידה
תודה רבה על המידע הקשור לקליית
גרעיני דלעת !!
🙂 בבקשה