מה זה אסאי? למה ממש כדאי לנו לאכול אותו ומתכון של שייק אסאי מושלם

אמרת אקזוטי? פוטוגני, טעים וסופר בריא? אמרתם אסאי. בואא לקרוא על כל הסיבות המעולות להנות ממנו בדיאטה שלכם ואיך מכינים שייק אסאי מעולה

מה זה אסאי? למה ממש כדאי לנו לאכול אותו ומתכון של שייק אסאי מושלם
בכתבה הזו תקראו על:

מה זה אסאי?

נתחיל בעובדה ברורה – אסאי הוא פרי. יש שיקראו לו פרי יער, יש שיקראו לו גרגר יער… הוא גדל על דקל (דקל האסאי כמובן) ביערות הגשם של האמזונס ובקרבת נחלית באיזור דרום אמריקה (בקולומביה וברזיל).

הסיבה שלאו דווקא נזהה אותו כפרי באופן אינטואיטיבי היא שהוא מגיע אלינו בצורת מחית קפואה. למה אי אפשר לרכוש אסאי טרי בישראל? ובכן, ה”עור” של אסאי הוא מאוד קשה. כדי להפוך אותו לאכיל יש להשרות את האסאי בנוזל עד לריכוך. לאחר מכן הופכים אותו למחית סגולה והיא זו שאוכלים ומשלבים במתכונים. 

אורך חיי המדף של פירות יער באופן כללי, וגם אסאי בפרט, אינו ארוך. בנוסף, קשה לגדל או לאחסן אותם מחוץ לאיזור בו גדלים באופן טבעי. לכן, בייבוא של אסאי לישראל (וליתר מדינות העולם) נעשה כבר בצורה של מחית קפואה מוכנה לאכילה. אל חשש! הקפאה היא דרך מעולה לשימור הערכים התזונתיים של הפרי. לכן, מחית אסאי קפואה מיצרן ויבואן איכותיים תעניק לנו את כל הערכים התזונתיים המיוחדים שיש לפרי הזה – אסאי. 

אסאי ערך תזונתי

לפרי אסאי ערך תזונתי ייחודי – הוא עשיר בשומן לעומת פירות אחרים ודל בסוכר. היות וריכוז הערכים התזונתיים בפרי גבוה הוא נחשב כסופר פוד. אם אתם ותיקים כאן בבלוג הבריאות אתם וודאי יודעים שאין באמת דבר כזה סופר פוד. עם זאת, אין ספק שאסאי הוא פרי מעניין, טעים וכזה ששווה לשלב בתפריט כדי לשמור על הבריאות. 

אסאי קלוריות ועוד...

ב – 100 גרם של מחית אסאי נמצא 70 קלוריות בלבד. מתוכן רק 4 גרם פחמימה ו – 5 גרם של שומן (מתוכו 1.5 גרם שומן רווי, כמו מן החי). באותם 100 גרם אסאי נמצא גם 2 גרם סיבים תזונתיים (למרות שהוא מגיע כמחית!)

על פי מחקר בוונצואלה, גרגרי האסאי מכילים גם כמה מינרלים קורט אחרים, כולל כרום, אבץ, ברזל, נחושת, מנגן, מגנזיום, אשלגן וזרחן. אך הכמויות אינן מצדיקות המלצה על אסאי כמקור למגנזיום באוכל. יש מאכלים עשירים יותר…

אסאי הוא מקור לנוגד חמצון מיוחד

התרכובת המעניקה לאסאי את צבעו הסגול הייחודי היא אנצוציאנין. הזכרתי את התרכובת הזו כאן בבלוג הבריאות כשכתבתי על אוכמניות וגם על קולורבי סגול. מדובר בנוגד חמצון ייחודי שעשוי לשמור באופן ייעודי על הנוירונים שלנו ובכך לעזור במניעה של הדרדרות קוגניטיבית. 

לפני כמה שנים משרד החקלאות האמריקאי (USDA) פרסם מסמך ובו מדד בשם ORAC. המדד מעיד על ריכוז נוגדי החמצון במאכל. ככל שהמדד גבוה כך יש למאכל יכולו נוגדת חמצון גבוהה יותר, כביכול. הרשימה הוסרה היות ומרבית הבדיקות עליהן התבססו ליצירת המדד, נעשו בתנאי מעבדה. הנתונים אינם מעדים בהכרח על היתרונות שבאכילת הפרי עבור גוף האדם.

אך רק בכדי לקבל תמונת מצב אציין של – 100 גרם של מחית אסאי קפואה יש מדד ORAC של 15,405, ואילו לאותה כמות של אוכמניות יש ציון של 4,669 בלבד.

איך מכינים אסאי?

לפני שנדבר על ההכנה בואו נבין מה הטעם :). טעמו של אסאי הוא מעין הצלבה שבין אוכמניות לשוקולד מריר. הוא מתוק עם מעין טעם נלווה חמצמץ עדין. טעמו המיוחד לצד המרקם הופך אותו מושלם עבור הכנה של קינוחים. במיוחד: גלידה, שייקים או אפילו ג’לי.

התשובה לשאלה איך מכינים אסאי? היא נגזרת של מה מכינים ממנו. ממש עוד מעט כמה מתכונים אך לפני בואו נבין במה כדאי להשתמש.

אבקת אסאי, מיץ או מחית קפואה?

מכיוון שלפרי האסאי הטרי יש חיי מדף קצרים, הוא מיוצא זמין ומיוצא ב – 3 צורות עיקריות; מחית, אבקת אסאי ומיץ.

המיץ עשיר בנוגדי חמצון, אך הוא גם מכיל הכי הרבה סוכר והכי דל בסיבים תזונתיים. אם כי, כשהוא מסונן, המיץ עשוי להכיל פחות נוגדי חמצון וכך לאבד את היתרון שבו.

אבקת אסאי מספקת את הכמות המרוכזת ביותר של נוטריינטים  מעניקה לנו סיבים תזונתיים ושומן, כמו גם תרכובות צמחיות. למרות זאת הדרך היעילה ביותר להשיג ולספוג את כל הערכים התזונתיים המרשימים של אסאי היא ככל הנראה מחית אסאי קפואה (שזו הצורה הקרובה ביותר לאכילת הפרי הטרי).

שייק אסאי: מתכון מעולה!

נו? יש לכם כבר חשק לנסות אסאי? הנה מתכון טעים, קל ובריא של שייק אסאי חלומי.
הכניסו לבלנדר שלכם:
חבילה של אסאי קפוא
2 בננות קפואות 
1/2 כוס תותי שדה קפואים
1/2 כוס אוכמניות קפואות
 1 כוס נוזל (מים, משקה סויה, חלב שקדים, מי קוקוס – מה שאתם אוהבים)

מערבלים הכל יחד למרקם של שייק ושותים עם קש רב פעמי בהנאה רבה!

מה זה אסאי? למה ממש כדאי לנו לאכול אותו ומתכון של שייק אסאי מושלם

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

2 תגובות

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: