אורגנו: ערך תזונתי, מדוע כדאי לצרוך אותו, וכיצד הוא עוזר לנו להילחם בדלקות?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

אורגנו: ערך תזונתי, מדוע כדאי לצרוך אותו, וכיצד הוא עוזר לנו להילחם בדלקות?

שירים את ידו מי שמעולם לא טעם אורגנו. אין אדם כזה נכון? מדובר באחד התבלינים המוכרים בישראל. לכן, הגיע הזמן להכיר את האורגנו וכל מה שיש לו להציע (מעבר לשדרוג של הפיצה שלנו)

אורגנו: ערך תזונתי, מדוע כדאי לצרוך אותו, וכיצד הוא עוזר לנו להילחם בדלקות?
בכתבה הזו תקראו על:

אורגו: 3 צורות הגשה

אורגנו נחשב לעשב פופולרי לא רק בישראל אלא גם במטבחים ברחבי העולם. יש לו טעם חזק ודומיננטי עם רמז למתיקות עדינה.

הוא מגיע בצורתו הטרייה כעלה ירוק, וניתן כמובן למצוא אותו בצורתו המוכרת אורגנו מיובש. לא רבים יודעים כי אורגנו מגיע גם כשמן ולשמן הזה שימוש מאוד מעניין שאגיע אליו בהמשך.  

העלים הירוקים של אורגנו מכילים לא מעט ערכים תזונתיים. אמנם משתמשים באורגנו בכמויות קטנות, אך מרוויחים הרבה בריאות. 

עלי אורגנו בקערה

אורגנו ערך תזונתי

עשבי תבלין לרוב ישמשו לקישוט של מנה או כדי להעניק לה טעמים ייחודיים. בגלל שהם לא מהווים מרכיב עיקרי במנה, רובנו לא עוצרים לחשוב על הערכים התזונתיים של עשבי התבלין. כנראה שכתבה זו תפתיע אתכם לטובה ותעודד אתכם להמשיך ולהשתמש בעשבי תבלין וכמובן אורגנו.

נוגדי חמצון איכותיים

נוגדי חמצון הם תרכובות אורגניות המצויות בצמחים. הם מסייעים לגופנו להלחם ברדיקלים חופשיים שהם התוצר הבלתי רצוי של תהליכי חמצון מוגברים. הצטברות של אותם רדיקלים חופשיים נקשרה בסיכון מוגבר לפתח מחלות כרוניות כמו מחלות לב, סרטן, אלצהיימר ועוד. 

לגופנו מערך שלם של נוגדי חמצון כנגד תהליכי חמצון הקורים בו באופן טבעי. הבעיה היא שבימינו מתרחשים בגוף הרבה יותר תהליכי חמצון בשל גורמים סביבתיים שונים כמו קרינת השמש, זיהום אוויר ועוד. על כן, גופנו זקוק לתגבורת. התגבורת מגיעה מהאוכל שלנו, מירקות ופירות בפרט.

גם אורגנו, או ליתר דיוק שמן אורגנו,  מכיל נוגדי חמצון. נוגדי החמצון העיקיריים שנמצא בשמן אורגנו הם קרבקול ותימול. 

הקרבקול אף מעניק לאורגנו את הריח הייחודי שלו.

ההשפעה של אורגנו על חייקים ווירוסים

בפעם הראשונה ששמעתי על השילוב של שמן אורגנו ומיץ תפוזים או תה, נחרדתי רק מהמחשבה. אחרי שטעמתי את תרופת הסבתא המומלצת הבנתי שלא טעיתי. אכן מדובר בשילוב מאוד לא טעים אך יעיל באופן מפתיע. תרופות סבתא הן כאלה שאפשר להשתמש בהן כאשר אין אינדיקציה רפואית לנטילת תרופה. חשוב לא להשתמש בהן במקום תרופות שכן, אינן מוכחות כיעילות והדבר עלול להיות מאוד מסוכן. 

כמה טיפות של שמן אורגנו יכולות לעזור במקרים בהם יש וירוס או התקררות שאינן דורשות תרופות. יש לזכור כי שמן אורגנו עצמתי ולא סלקטיבי. מינון גבוה מידי או נטילתו שלא לצורך עלולה לפגוע בחיידקי המעי הידידותיים שלנו. על כן השימוש צריך להיות מוגבל לכמה ימים, במינון אשר כתוב על קופסת השמן שלך.

אורגנו ודלקת

אם אתם ותיקים בבלוג הבריאות שלי וודאי כבר קראתם כאן כמה וכמה פעמים על דלקת. כפי שכולנו יודעים, דלקת היא תגובה חיסונית תקינה המתרחשת כתוצאה ממחלה או פציעה.

עם זאת, דלקת כרונית (לא כזו הנגרמת בשל חבלה או מחלה כמו דלקת גרון) עלולה להוות בסיס להתפתחות מחלות כמו מחלות לב, סוכרת ומחלות אוטו אמוניות נוספות. על כן כדאי ואף רצוי לנקוט פעולות רבות ככל הניתן למניעת אותה הדלקת. אחת דרכים היא תזונה אנטי דלקתית, שילוב מאכלים בעלי יכולת נוגדת דלקת. אני מזכירה שוב ושוב, מאכלים אלו לא מחליפים תרופות. הם עשויים לתרום בבריאות כללית. במידה וקיימת מחלה יש לטפל בה על הוראות הרופא. בנוסף יש לזכור כי חשוב להתייעץ עם תזונאית לפני שילוב מאכלים ייחודיים בתפריט שלכם. כפי שהם עלולים לעזור, בשימוש לא נכון עלולים גם להזיק.

אותם נוגדי חמצון עליהם דיברתי קודם עשויים לעזור בהפחתת דלקות .

מחקר מעניין בבעלי חיים הראה כי תערובת שלשמן  טימין ושמן אורגנו הפחיתה את מספר מדדי הדלקת בעכברים הסובלים ממחלות מעי דלקתיות.

נזכור כי מחקר זה ודומים לו בחנו את ההשפעות של אורגנו ומרכיביו השונים במינונים גבוהים ומרוכזים מאוד (לא כתבלין או כמה טיפות שמן). אלה סנוניות ראשונות של מחקר בכיון ויש צורך במחקרים נוספים כדי לקבוע כיצד מנת אורגנו “רגילה” יכולה להשפיע על תהליכי דלקת בבני אדם.

אורגנו בחיי היום יום

למרות שאולי חשבתם שאורגנו הוא תוספת ששמורה אך ורק לפיצות ומנות של פסטה, אפשר ואף רצוי להשתמש בו בעוד בדרכים רבות.

נסו לערבב עלי אורגנו שלמים בסלט שלכם,אל תחששו להוסיפו לתבשילים ומרקים.

אפשר להכין ממרח פסטו על בסיס אורגנו (במקום תרד או בזיליקום)  ולתבל מנות בשר באותו אורגנו טרי ואהוב.

אורגנו: ערך תזונתי, מדוע כדאי לצרוך אותו, וכיצד הוא עוזר לנו להילחם בדלקות?

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: