סייטן: מהו הסייטן, איך מכינים אותו ,ערך תזונתי, כמה קלוריות יש בו, ולמי הוא מתאים

אין דבר הגורם למאכל מסויים להיות נחשק בטירוף יותר מסיפור ממש ממש טוב, והסייטן בהחלט נותן לנו אחד כזה. סייטן הוא מאכל שהומצא על ידי נזירים בודהיסטים בתקופה בה נוצר מחסור במוצרי הסויה המוכרים.

הבודהיזם היא דת מורכבת, אם ננסה לסכם את מהותה במשפט הוא יהיה הדרך להגשמה עצמית ללא התערבות אלוהית אלא במעשינו בלבד. הדת הבודהיסטית צועדת בדרכי הטבע ולכן אחד מעקרונותיה הוא המנעות מאכילת מזון מן החי. כדי בכל זאת לייצר מאכלים מזינים ומשביעים פיתחו הנזירים הבודהיסטים מאכל שבמרקמו דומה לבשר והוא בהחלט מזין ומשביע. בואו להכיר את הסייטן

סייטן: מהו הסייטן, איך מכינים אותו ,ערך תזונתי, כמה קלוריות יש בו, ולמי הוא מתאים
בכתבה הזו תקראו על:

מה זה סייטן?

אם נשאיר את הסיפור המולא בצד ונסתכל לרגע על ההרכב נגלה שסייטן הוא למעשה חלבון החיטה (גלוטן) מכינים אותו על ידי מיצוי של העמילן מקמח החיטה עד שנותרים עם החלבון בלבד והוא הסייטן!

המיצוי נעשה על ידי שטיפה של הקמח עד להוצאת העמילן במלואו, ממש כמו שרואים כאן בתמונות. לאחר השלמת התהליך הסייטן משווק בחניות בצורתו הטבעית (בדומה לטופו) או במרקמים שונים כמו שווארמה ובולונז בתיבול קל. נוכל למצוא גם שלל תבשילים וקציצות מבוססי סייטן בסופר מרקטים רבים.

סייטן ערך תזונתי

למאכל ששמו סייטן ערך תזונתי מרשים:

מקור למנת חלבון מהצומח שהיא דלה בשומן: ב- 100 גרם של סייטן תוכלו למצוא כ – 25 גרם חלבון ורק כ – 1.5 גרם שומן. לעומת הטופו סייטן לא מכיל את כל חומצות האמינו הנדרשות ליום (הוא איננו חלבון מלא) על כן יש חשיבות לאכילת מנת קטניות לאורך היום במידה והסייטן הוא מקור החלבון העיקרי באותו היום.

מקור לסידן: ב- 100 גרם של סייטן תמצאו 500 מ”ג סידן בממוצע, כך תוכלו להגיע לקצובת הסידן היומית המומלצת לאדם בוגר ובריא. עובדה הופכת  סייטן למקור משמעותי של סידן בעיקר עבור האוכלוסיה הטבעונית.

מקור לברל צמחי: 100 גרם סייטן יכילו גם ברזל!  בגלל שמדובר בברזל צמחי חשוב מאוד לאכול אותו לצד מנה המכילה ויטמין C כמו סלט או כוס מיץ תפוזים על מנת להבטיח ספיגה מקסימלית.

מנה דלת פחמימות: למרות שמקורו בפחמימה (החיטה) הסייטן לא מכיל כמות גדולה של פחמימה בכלל והכמות עומדת על כ – 8 גרם פחמימה למה של 100 גרם סייטן.

סייטן קלוריות

למנת סייטן מעט קלוריות, מדובר ב 146 קלוריות בממוצע ל 100 גרם סייטן. 

סייטן קלוריות

איך מכינים סייטן?

אופן ההכנה של סייטן דומה לזה של טופו, לרוב פורסים אותו לחתיכות הרצויות (קוביות או פרוסות), מתבלים במגוון תבלינים ומעט שמן ומכינים על הפלנצ’ה, בתנור או אפילו כמוקפץ.

בגלל המרקם, סייטן מתאים מאוד כחלופה לבשר במנות דגל כמו שווארמה, המבורגר, בולונז וקציצות. הטיפול בסייטן משתנה בהתאם למתכון בו בחרתם.

מתכון לקציצות סייטן אפויות

אחד המתכונים הקלים ביותר המשלבים סייטן הוא מתכון לקציצות.

הכניסו לבלנדר או מעבד מזון 300 גרם סייטן עם 350 גרם כרובית, 3 גזרים, 2 כפות פפריקה מתוקה, שתי שיני שום, צרור פטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם. בקבלת עיסה אחידה גלגלו לכדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג וסדרו על על תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשל כחצי שעה. כשהקציצות מוכנות תוכלו להכניסן לסיר עם הרוטב האהוב עליכם או אפילו לאכול אותן בתוספת קרה כמו מנת יוגורט או ציזיקי מדליק.

אין דבר הגורם למאכל מסויים להיות נחשק בטירוף יותר מסיפור ממש ממש טוב, והסייטן בהחלט נותן לנו אחד כזה. סייטן הוא מאכל שהומצא על ידי נזירים בודהיסטים בתקופה בה נוצר מחסור במוצרי הסויה המוכרים.

הבודהיזם היא דת מורכבת, אם ננסה לסכם את מהותה במשפט הוא יהיה הדרך להגשמה עצמית ללא התערבות אלוהית אלא במעשינו בלבד. הדת הבודהיסטית צועדת בדרכי הטבע ולכן אחד מעקרונותיה הוא המנעות מאכילת מזון מן החי. כדי בכל זאת לייצר מאכלים מזינים ומשביעים פיתחו הנזירים הבודהיסטים מאכל שבמרקמו דומה לבשר והוא בהחלט מזין ומשביע. בואו להכיר את הסייטן

גלוטן - האם זו בעיה?

הגלוטן הוא חלבון החיטה, היות וסייטן הוא חלבון חיטה טהור הרי שהוא בעצם גלוטן. סייטן אינו מאכל המומלץ עבור מי מאיתנו שיש לו צליאק.  עוד אוכלוסיה עבורה אכילת סייטן איננה מומלצת היא אלו שיש להם רגישות ידוע לגלוטן. במידה ואינכם נמנים בקבוצות האלה אין שום בעיה באכילה של סייטן והוא יהווה עבורכם מקור מעולה לחלבון צמחי.

אם כן, סייטן הוא ללא ספק מאכל מסקרן ולעתים לא מאוד ברור, עכשיו יש לכם את כל המידע לו אתם זקוקים כדי לשלב אותו במטבח שלכם עוד היום! זיכרו שכל מאכל חדש ולא מוכר יכול להיות מרתיע אבל כל מה שצריך לעשות הוא לחקור קצת ולקבל מתכון טוב. 

סייטן: מהו הסייטן, איך מכינים אותו ,ערך תזונתי, כמה קלוריות יש בו, ולמי הוא מתאים

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

6 תגובות

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: