למאכל ששמו סייטן ערך תזונתי מרשים:
מקור למנת חלבון מהצומח שהיא דלה בשומן: ב- 100 גרם של סייטן תוכלו למצוא כ – 76 גרם חלבון ורק כ – 2 גרם שומן. לעומת הטופו סייטן לא מכיל את כל חומצות האמינו הנדרשות ליום (הוא איננו חלבון מלא) על כן יש חשיבות לאכילת מנת קטניות לאורך היום במידה והסייטן הוא מקור החלבון העיקרי באותו היום.
מקור לסידן: ב- 100 גרם של סייטן תמצאו סביב 142 מ”ג סידן המהווים כ – 17% מקצובת הסידן היומית המומלצת לאדם בוגר ובריא, מה שהופך סייטן למקור משמעותי של סידן בעיקר עבור האוכלוסיה הטבעונית.
מקור לברל צמחי: במנת של 100 גרם סייטן תוכלו למצוא כמות ברזל גבוהה אפילו ביחס למנות בשר, מדובר ב 5.2 מ”ג ברזל. בגלל שמדובר בברזל צמחי חשוב מאוד לאכול אותו לצד מנה המכילה ויטמין C כמו סלט או כוס מיץ תפוזים על מנת להבטיח ספיגה מקסימלית.
מנה דלת פחמימות: למרות שמקורו בפחמימה (החיטה) הסייטן לא מכיל כמות גדולה של פחמימה בכלל והכמות עומדת על כ – 14 גרם פחמימה למה של 100 גרם סייטן.