את המתכון הבא אני רוצה לפתוח באזהרה – מתכון ממכר לפניכם! הוא יכול להיות קינוח או ארוחת ביניים מתוקה גם למי שמעוניין לרדת במשקל וגם למי שמעוניינת לשמור על דיאטה בריאה בחיים היום יום.
חובבי העוגיות (ואני מבניכם) יתקשו לוותר עליהן בתהליך של ירידה במשקל. במקרה כזה יש 2 אפשרויות: לשלב עוגיה מידי פעם בזמן התהליך או להפוך את העוגיות לדלות יותר בקלוריות תוך שמירה על אותו נפח וגודל. אם בחרתם באפשרות השנייה זה המתכון שלכם והתשובה לשאלה איך לשמור על המשקל מבלי להקטין כמויות.
בואו נתחיל באפייה:
50 קלוריות
7.5 גרם פחמימה
1 גרם חלבון
2 גרם שומן
למרות יחסי הציבור המעולים של שמן הקוקס היא לא בריא יותר עבורנו לעומת שמן זית למשל. מדובר בשמן המכיל שומן רווי (למרות שמקורו מן הצומח). לשמן הקוקוס יש יתרון על פני מקורות אחרים של שומן רווי כמו מן החי. החלפה של שומן רווי מן החי בכזה המגיע משמן הקוקוס דווקא כן מומלצת.
במתכון הזה ש לשמן הקוקוס יתרון בריאותי אדיר! בגלל ששמן הקוקס הופך באופן טבעי למוצק בטמפרטורה נמוכה, ניתן לייצר בעזרתו מאפים טבעוניים (ופרווה) בעלי מרקם נהדר ללא שימוש במרגרינה.
אמל;ק לא.
הסוכר במאפה לא נמצא שם רק כדי להפוך את הטעם למתוק, אלא גם כדי לייצר את המרקם שאנחנו מחפשים במאפה.
כמות הסוכר פה איננה גדולה והיא אחד המתפחות להצלחת המתכון.
אל תשכחו, גם עם כמות סוכר לא גדולה – עדיין מדובר בקינוח.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין עוגיות דיאטטיות וטבעוניות – בתאבון
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
38 תגובות
האם ניתן להמיר את החלב שקדים לחלב רגיל?
הי מיכל,
אפשר לעשות את ההחלפה ואז המרקם ייצא קצת דחוס יותר.
אחלה מתכון תודה רבה.
הכנתי ויצא ממש טעים.
איזה כיף לשמוע שיר! אשמח גם לראות תמונה (אם עוד נשארו עוגיות לצלם)
כמה גרם צריכה להיות כל עוגיה בכדי שתהיה 50 קלוריות ?
הי שירה,
אני לא עובדת עם גרמים של אוכל אלא כמויות- אם תכיני מהמתכון 20 עוגיות כל אחת תהיה 50 קלוריות בממוצע 🙂
תודה ❤️
🙂 תודה לך
היי, במה אפשר להחליף את השמן קוקוס?
את יכולה להמיר ביחס של 1:1 עם חמאה. קחי בחשון שזה משנה את הערכים התזונתיים 🙂
היוש
אפשר להחליף את החלב סויה באורז שקדים?
היוש היוש – אפשרי . זה ישנה את הערכים התזונתיים – חשוב לדעת 🙂
היי
האם להשתמש בסוכר חום כהה (במרקם דביק) או בחום דמררה (בהיר)?
בבהיר, כדי שהמרקם יצא טוב 🙂
היי,
לפי מה רואים אם צריך להוסיף עוד משקה סויה?
לפי המרקם 🙂 ואפשר גם להכין פעם ואז להסיק לפעם הבאה
מה אפשר במקום חלב סויה לא חלבי? תודה
אפשר לנסות עם חלב שקדים אבל קשה לדעת אם זה יגע במרקם
העוגיות נשארו עגולות ולא השטתחו כלל
מעניין, והטעם?
היי, האם ניתן להמיר את הקמח שיבולת שועל בקמח לבן?
לצערי אין לי מעבד מזון שאוכל לטחון איתו
הי פז, אפשר אבל לצערי זה מפספס את המטרה. מה עם לרכוש קמח שיבולת שועל?
היי, נראה מעולה, אפשר להשתמש בסוכר חום של סוויטאנגו? ןבשוקולד מריר לל"ס כדי להפחית עוד קלוריות?
הי מיטל,
אפשר אבל צריך לדעת איזה שוקולד כדי לברר האם יש שם ממתיק שאסור בחימום
תוכלי לפרט בבקשה לגבי ממתיק שאסור בחימום? אני משתמשת בשוקולד צ'יפס של סוויטנגו
הי מיה
על פני האריזה אמור להיות כתוב.
בוודאי שאספרטיים לא נועד לחימום
ניסיתי להכין הרבה מתכונים ותמיד יצא יבש, או שהרגיש "בריא מדי" ולא מספק.. זה המתכון הכי טוב שיצא לי להכין! ממש עונה על הצורך למתוק, קל להכנה, ופשוט טעים. ♥
מלא מלא תודההה 🙂 בתאבון
היי, האם אפשר לוותר על השמן?
הי דורין,
מה הסיבה שתרצי לוותר?
הי
אם במקום שמן קוקוס אני שמה שמן רגיל/חמאה
כמה קלוריות תהיה כל עוגיה?
ההבדל לא משמעותי
הי
בנוסף, מה אפשר במקום משקה סויה?
והאם אפשר במקום סוכר חום לשים סוכר של סוויטאנגו?
הי מיטל,
לגבי סוויטנגו נראה לי שזה מתאים לאפייה (תבדקי באתר שלהם) ולגבי משקה הסויה אפשר חלב פרה אם את לא טבעונית או חלב שקדים
היי, נשמע מעולה! ישנו תחליף לשמן קוקוס? פחות מתחברת לטעם. והאם אפשר להוסיף גם בננה מעוכה לכל הסיפור? תודה מראש 🙂
הי רחלי,
אפשר להשתמש בשמן זית עדין (בלי טעם נלווה).
בנוסף אפשר לנסות לשים בננה אבל אני לא יודעת איך זה ישפיע על המרקם :\
אולי תגלי לי
אני עושה הכל ממש לפי המתכון אבל עדיין יצאו לי ממש שונה משלך בתמונה 🙁
הייתי מעלה תמונה אם היה אפשר
הי מירי, איך יצא הטעם?