את המתכון הבא אני רוצה לפתוח באזהרה – מתכון ממכר לפניכם! הוא יכול להיות קינוח או ארוחת ביניים מתוקה גם למי שמעוניין לרדת במשקל וגם למי שמעוניינת לשמור על דיאטה בריאה בחיים היום יום.
נתקלתי במתכון הזה של מאפינס שיבולת שועל ביום של שיטוטים באינסטגרם. הוא שייך לקונדיטורית הג'ינג'ית המוכשרת שרה גואלטיירי ולא רק שהוא פוטוגני במיוחד אלא סופר טעים ומתאים כמעט לכל דיאטה – במשבצת הקינוח כמובן. הפרי האהוב עליי הוא כידוע, פטל לכן קשה היה שלא להתאהב באופן מיידי במתכון של שרה הכולל אוכמניות (שהן בנות הדודה של הפטל). מה אומר? אהבה מתיוג ראשון.
אז ללא עיכובים נוספים זהו המתכון עבור 10 עוגיות גרנולה, שיבולת שועל ואוכמניות טבעוניות!
בנוסף, המאפינס מכילות כמות נמוכה של נתרן 14.4 מ"ג למאפינס וכמות לא רעה של סידן (31 מ"ג) אשלגן (180 מ"ג) ומגנזיום (40 מ"ג).
זו בהחלט שאלה מעניינת והתשובה קצת מורכבת (אבל לא מידי) קרם קוקוס מכיל שומן רווי, כמו בקר לצורך הדיון. מצד אחד סוג שומן כזה עוזר לו להתמצק בטמפרטורת החדר ומייתר שימוש במרגרינה למשל (המכילה שומן טראנס) בה היינו משתמשים ליצירת קינוח פרווה\ טבעוני. בנוסף החלפה של שומן רווי מן החי בשומן רווי מהקוקוס היא בעלת יתרון בריאותי קל. חומצות השומן מהקוקוס יתפרקו לאנרגיה מהר יותר. אבל זה קורה בתנאי שעושים את ההחלפה ראש בראש ולא פשוט מוסיפים שמן או קרם קוקוס לתפריט.
אמל;ק לא.
הסוכר במאפה לא נמצא שם רק כדי להפוך את הטעם למתוק, אלא גם כדי לייצר את המרקם שאנחנו מחפשים במאפה.
כמות הסוכר פה איננה גדולה והיא אחד המתפחות להצלחת המתכון.
אל תשכחו, גם עם כמות סוכר לא גדולה – עדיין מדובר בקינוח.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין מאפינס שיבולת שועל – בתאבון
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך: