גרגירי חומוס, עשירים בוויטמינים, מינרלים, חלבון מהצומח וסיבים תזונתיים. גרגירי חומוס עשוים להציע מגוון יתרונות לבריאות שלנו, כגון שיפור העיכול, סיוע לניהול משקל והפחתת הסיכון למספר מחלות. בואו נכיר אותם לעומק:
בשבילנו צמד המילים גרגירי חומוס – זה בית! והם גדלים כאן במזרח התיכון מזה אלפי שנים ועכשיו (יותר נכון בעשור האחרון) צוברים פופולריות ברחבי העולם.
הטעם והמרקם של גרגירי חומוס משתלבים עם המון מאכלים ומרכיבי, כך שמנת "חומוס גרגירים" היא רק אופציה אחת מתוך רבות לשלבם בתפריט.
להלן 7 סיבות ודרכים לשלב גרגירי חומוס בתזונה שלכם:
גרגירי חומוס הם בעלי פרופיל תזונתי מרשים.
לא עתירים מידי בקלוריות, עשירים בפחמימה אבל גם בחלבון ומכילים שלל סיבים תזונתיים.
חומוס מספק גם מגוון ויטמינים ומינרלים החיוניים בשמירה על הבריאות.
מנה של 28 גרם גרגירי חומוס תספק לנו:
46 קלוריות
8 גרם פחמימות
2 גרם סיבים תזונתיים
3 גרם חלבון
בנוסף, חומצה פולית, זרחן, נחושת, מנגן וכמובן – גרגירי חומוס נכללים בקבוצה של מאכלים עם ברזל.
בכתבה ייעודית על סיבים תזונתיים, סיפרתי לכם על הקשר בין צריכת סיבים לשמירה על בריאות חיידקי המעי הטובים שלנו. מאכלים המכילים. את הסיבים האלו נקראים מאכלים פרה- ביוטים. גרגירי חומוס בהחלט נכללים ברשימה הנחשקת הזו, וזו סיבה מעולה להתחיל לצרוך אותם מעת לעת.
לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים
שמירה על שובע לאחר אכילת מנה של גרירי חומוס יכולה לנבוע משני רכיבים שבמנה: חלבון וסיבים תזונתיים.
חלבון וסיבים פועלים יחד (באופן סינרגטי) להאטת העיכול, מה שעוזר לקדם שובע.
שובע שנשאר גם עוזר במיתון כמות הקלוריות הנצרכת לאורך היום, ולא רק בארוחה בודדת.
מחקר נחמד אחד השווה את מידת התיאבון וצריכה קלורית בקרב 12 נשים שצרכו שתי ארוחות נפרדות.
לפני אחת הארוחות אכלו כוס אחת (200 גרם) של גרגירי חומוס, ולפני הארוחה השנייה אכלו שתי פרוסות לחם לבן.
הנשים חוו הפחתה משמעותית בתיאבון ובצריכת הקלוריות לאחר ארוחת גרגירי חומוס, בהשוואה לארוחת הלחם הלבן.
כמובן שיש צורך במחקר נוסף כדי לאשר את התפקיד שיכול להיות לחומוס בשימור שובע ושליטה על תיאבון (אפילו ביחס למאכלים אחרים). עם זאת, הפוטנציאל קיים וזה בהחלט מעניין.
גרגירי חומוס בפרט, וקבוצת הקטניות בכלל בהחלט רב תכליתיים. ניתן להשתמש בהם במגוון רחב של מנות; ממרקים, דרך תבשילים ועד לסלטים וכריכים.
דרך נוספת ליהנות מאותם גרגירי חומוס היא להפוך אותם (איך לא?) למנת חומוס עם טחינה ולימון.
בשל תכולת החלבון הגובהה בהם, גרגירי חומוס מהווים מקור חשוב לחלבון בעיקר בדיאטה ים תיכונית צמחית.
כנראה שהכתבה הזו מוקדשת לאותם הסיבים התזונתיים שנמצאים בגרגירי חומוס. אם כן, הסיבים התזונתיים במנת גרגירי חומוס הם מסיסים ברובם. כלומר, סופגחים נוזלים וכך עוברים במערכת העיכול.
סיבים מסיסים עשויים לסייע בהגדלת מספר החיידקים הידידותיים במעיים (כפי שציינתי קודם) וגם בהובלה לתנועות מעיים תכופות ועקביות.
גרגירי חומוס הם מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותם לסופר פוד של ממש.
מנה של 28 גרם גרגירי חומוס, מספקת לנו כ -3 גרם חלבון, מספר דומה לתכולת החלבון ביתר משפחת הקטניות.
החלבון חשוב לבריאותנו מסיבות רבות בניהן; בקרת משקל, בריאות העצמות ושמירה על חוזק השרירים.
יש לזכור כי חלבון המגיע מגרגירי חומוס וכל מקור צמחי אחר אינו חלבון מלא. גרגירי חומוס מכילים כמעט את כל חומצות האמינו החיוניות, למעט מתיונין. ועדיין יש צורך לשלבם עם חלבון שמקורו חיטה לקבלת פרופיל מלא של חומצות אמינו חיוניות.
לתיאום פגישת ייעוץ עם קרן אן וצוות הדיאטניות השאירו פרטים
מבין חומצות האמינו (אבני הבניין של חלבון) המצויות במנת גרגירי חומוס, נמצאת גם טריפטופן. חומצת אמינו זו מהווה בסיס ליצירת סרטונין בגוף. סרטונין הוא אותו חומר אשר משרה עלינו רוגע (כמו אחרי אכילת שוקולד או אימון גופני טוב).
אותו רוגע יכול להיות מתורגם לשינה טובה יותר, לכן נהוג לומר כי שילוב גרגירי חומוס בארוחת הערב יכולה להוביל לשינה טובה.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
24 תגובות
קטניות עם דגנים מלאים זה חלבון מלא אבל את לא ציינת בנוסף אורז מלא כוסמת וקינואה כתבת רק חיטה אבל חיטה מהונדסת גנטית וחיטה לבנה הופכת לסוכר כתבת רק חיטה ואת צריכה להגיד אורז מלא כוסמת וקינואה ואפשר בנוסף חיטה מלאה אבל זה בכלל לא הולך עם חיטה חומוס הולך עם בבישול הוא לא הולך עם חיטה בבישול מבשלים אותו עם אורז מלא עם כוסמת או עם קינואה לא מבשלים אותו עם חיטה
אהבתי את הכתבה
חומוס אינו פשוט לעיכול. לכן הרעיון לאכול אותו בערב הוא ממש ממש גרוע
הי אורי,
קודם כל אני מוכחה לציין שהתגובה שלך לא רק שאיננה אדיבה אלא גם פשוט לא נכונה.
אני מציעה לך לחשוב לפני שאתה כותב. יכולת למשל לנסח זאת כשאלה וכך גם להשכיל.
כך או כך אני אגיב כדי שתוכל ללמוד: חומוס שייך למשפחת הקטניות. ונכון, יש אנשים שעבורם העיכול קשה יותר לעומת אחרים. אם משרים את הגרגרים או טוחנים (כמו חומוס בחומוסיה) העיכול קל יותר.
מעבר לכך- הקפדה על המרווח הנכון בין אכילה ושינה לוקח בחשבון גם את משך העיכול של החומוס. אתה מוזמן לקרוא על כך בכתבה ייעודית פה באתר.
שיהיה לך שבוע טוב
היי קרן אני אשמח להסבר בבקשה מדוע טחינה של החומוס מקילה על העיכול, והאם זה תקף לגבי כל הקטניות?
בנוסף האם כדאי לקלף את קליפת החומוס?
תודה
הי מאיה,
טחינה של מאכלים באופן כללי מקלה על העיכול כי הגוף לא נדרש לפרק את המזון – אלא במידה מועטה לגבי המוצר השלם.
למה לקלף את הקליפה? מה המטרה?
להבנתי מרבית הפחמימות הופכות לחלבון בתהליך הנבטה .
האם תוכלי לפרט את הערכים התזונתיים של חומוס מונבט?
כמה פחמימה יש ב-100 גרם וכמה חלבונים? .
הי לימור,
אחוז החלבון בחומוס עולה בהנבטה אך החומוס עדיים מקור עיקרי לפחמימה
האם גרגירי חומוס מאבדים מהערך התזונתי שלהם כאשר הם מבושלים? מה לגבי טחינה של גרגירים? מה לגבי גרגירי חומוס וסידן?
הי,
כל צורת עיבוד של מזון גורמת לכך שמשהו לא יהיה בו בצורה אידיאלית. מבחינת קבל הרוב של הערכים יש עדיפות להנבטה
אם לא אז בישול ורק בסוף טחינה.
הי,כמה צריך גרגירי חומוס צריך לאכול בשביל 20 גר חלבון?
שרה, ב 100 גרם חומוס יש 4 גרם חלבון- נראה לי שזה עונה על השאלה.
מדוע תרצי 20 גרם חלבון רק מחומוס?
היי קרן. בכתבה כתוב "מנה של 28 גרם גרגירי חומוס, מספקת לנו כ -3 גרם חלבון"
לפי זה ב-100 גרם חומוס יש יותר מ-4, לפחות 10 גרם חלבון, לא?
תודה רבה על הכתבה המחכימה!
על הדרך התוודעתי לאתר המושקע, הורדתי את חוברת המתכונים ואני מקווה למצוא עוד מידע מעניין לאוכל טוב, טעים ובריא.
שיהיה לכולנו טעים וכיף 🙂
ה כיף לשמוע שושי- המון תודה
ראשית, תודה על הכתבות המענינות ומעשירות מידע.
חומוס הינו המרכיב הדומיננטי בפלאפל (חומס גרוס גולמי שעבר השריה).
האם ניתן לבצע תהליך דומה גם בפולי סויה ?
תודה
הי אבי 🙂 בשמחה.
מה הכוונה תהליך דומה?
הי
האם חומוס מקופסת שימורים בריא באותה מידה כמו חומוס יבש?
תודה
יש יתרונות כמובן להשרייה של חומוס יבש (ואף להנבטה) אבל אין שום מניעה בריאותי מחומוס בשימורים
תודה על הכתבה המחכימה
מה לגבי חומוס קלוי, האם גם הוא בריא?
הי שרה, כן אבל לא כמו חומוס גולמי 🙂
לפי דברייך הבנתי שמומלץ לאכול לחם חיטה?
אני בתהליך של הרזיה והבנתי שכדאי להוריד את הלחם.
לאו דווקא. להוריד לחם זו שיטה כזו למי שלא מצליח לאכול כמויות נכונות.
אבל אין מניעה לאכול לחם ולרדת במשקל כל עוד הסך קלורי היומי נכון.
קרן אן שלום.
שאלה בבקשה.
האם יש יתרון או עדיפות להשריית גרגרי חומוס יותר מ 8 שעות.
ומה קורה לאחר מכן.
מה יותר עדיף בקיץ, בחוץ או במקרר.
תודה רבה וכל טוב.
מיטרו.
הי .:)
ככל שמשרים יותר כך פוחתים חומרים שעלולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול.
במידה והם מתקלקלים בחוץ כדאי להשרות במקרר