פשטידה טבעונית, דיאטטית ובריאה המתכון המושלם מכוסמת ירוקה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
אז מה יש לנו כאן?

פשטידה טבעונית שנולדה משיחה

אומרים שעל פליטות פה משלמים, לפעמים גם מרוויחים! "בואי נעשה פשטידה מכוסמת ירוקה". את חומר הגלם שנקרא כוסמת ירוקה הכרתי לראשונה בתכנית הבוקר שלי ("בוקר בריאות") ולמרות שזה נשמע מפחיד וחושבים מיד על כוסמת חומה, תאלצו לסמוך עליי וללמוד שזה עולם אחר. הכוסמת הירוקה היא חומר גלם שלא מספיק משתמשים בו, בעלת ערכים תזונתיים איכותיים אז הנה רעיון לפשטידה טבעונית מכוסמת ירוקה שאריאל בן חמו פיתחה עבור האתר אחרי שיחת חולין פשוטה.

פשיטדה טבעונית דיאטטית מכוסמת ירוקה

מתכון לפשטידה טבעונית מכרובית וכוסמת ירוקה בקוטר 30*20

מה צריך?

  • 250 גרם כוסמת ירוקה מושרת במים לילה
  • 160 גרם (2/3 כוס) מים פושרים
  • 8 גרם (1 כף שטוחה) אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלל שחור
  • 1 כפית טימין או אורגנו מיובש או טרי
  • 1/2 כוס שדרוגים: שומשום, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת וכו'
  • 1 כרובית טרייה או חבילת כרובית מיני קפואה (או כל ירק אחר שאוהבים: ברוקולי, פטריות וכ'ו)

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. אם משתמשים בכרובית קפואה אין צורך להפשיר.
  3. אופים את הכרובית כחצי שעה עד להשחמה.
  4. שוטפים את הכוסמת המושרת עד שהמים שיוצאים מהמסננת שקופים.
  5. מעבירים את הכוסמת למעבד מזון, מוסיפים מים פושרים וטוחנים למרקם חלק לחלוטין.
  6. מעבירים את הכוסמת לקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים כולל הכרובית ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. מעבירים את תערובת הפשטידה הטבעונית שלנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, אפשר לפזר מלמעלה עוד מעט שומשום או גרעינים.
  8. אופים כ 30-40 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת לחלוטין.

קלוריות וערכים תזונתיים

על פי החישוב שלי פרוסה אחת (מתוך 16)  תכיל…
57 קלוריות
11.5 גרם פחמימה
2.5 גרם חלבון
0.7 גרם שומן

בכל פרוסה יש 1 גרם של סיבים תזונתיים.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by KarenAnn קרן אן גיימן (@karenann_gaiman) on

שאלות שאולי יש לכם

◊ כמה כדאי לי לאכול?
פרוסת פשטידה כזו יכולה לשמש אתכם פעמיים. פעם אחת תוכלו להנות מפרוסה יפה כארוחת ביניים מושקעת לצד איזו כוס תה בשעות אחר הצהרים הקשות. אם תרצו לשלב את פרוסת הפשטידה שלכם בארוחה תוכלו לעשות זאת על ידי הוספה של מרכיב חלבוני וירקות, למשל: מנת טופו מוקפצת עם ירקות+ פרוסת פשטידה.

◊ מה הערכים תזונתיים של כוסמת ירוקה?
הכוסמת הירוקה שייכת למשפחת הפחמימות והיא לא מכילה גלוטן. בניגוד לכוסמת החומה העוברת תהליך היא גולמית וללא טעם נלווה. היא עשירה בנוגגד חימצון בשם קוורצטין (שאפשר למצוא גם בבצל) והוא מסייע במניעת נזקים העלולים להגרם מתהליכי החמצון כמו אלצהיימר ומחלת הסרטן. בנוסף בכוסמת הירוקה (ובדגנים נוספים) נמצא את החומר אינוזיטול העשוי לתרום לתחושת רוגע.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין פשטידה טבעונית, דיאטטית, וללא גלוטן, אהה וגם ממש טעימה – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

אולי יעניין אתכם גם

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: