לטופו ערך תזונתי רב שלגמרי שווה את ההשקעה בהכנה שלו
חלבון דל שומן – מקורו הוא סויה השייכת למשפחת הקטניות והיא הקטניה הכי עשירה בחלבון. במנה של 100 גרם נמצא כ – 23 גרם חלבון לשם השוואה ב – 150 גרם של חזה עוף נמצא כ – 29 גרם חלבון, מאוד קרוב.
בניגוד למקורות חלבון צמחיים אחרים, בטופו נמצאות כל חומצות האמינו החיוניות. חומצות האמינו הן אבני הבניין של חלבון, כמו לגו אם תרצו. קיימות 20 חומצות מהן נוצרים בגופנו מבני החלבון. הגוף שלנו יודע לייצר חומצת אמינו אחת מאחרת למעט 8 שאינו יכול לסנתז ולכן הן נקראות “חומצות אמינו חיוניות” ואכן חיוני לצרוך אותן בכל יום. כולן חומצות האמינו החיוניות נמצאות בטופו, ממש כמו במקורות חלבון מן החי. פלוס נוסף, ומשמעותי של טופו הוא שהוא אינו מכיל שומן רווי כמו זה המגיע מן החי וכן מכיל אומגה 3.
מקור לסידן – במנה של 150 גרם נמצא 300 מ”ג סידן שזו כ – 30% מצריכת הסידן המומלצת ליום למבוגרים בריאים. לא רק הכמות חשובה אלא גם הספיגה! ובאופן שעשוי להתפיע אתכם, אחוז ספיגת הסידן ממוצרי סויה עומד על כ – 30% למעשה זהה שיעור ספיגת הסידן ממוצרי חלב. הסידן הוא מרכיב חשוב בשמירה על בריאות העצם, בעל תפקיד משמעותי במערכת כיווץ השריר וכמובן לשמירה על הומאוסטזיס , מצב מאוזן, בגוף שלנו.
מקור לברזל – ממש כמו יתר משפחת הקטניות גם הסויה והטופו שמכינים ממנה עשירים בברזל, שאלה חדשות טובות בעיקר לכל מי שמעוניינים להיות טבעוניים וגם למי שבוחרים להפחית צריכת חלבון מן החי ללא מעבר לטבעונות.
ב – 100 גרם טופו נוכל למצוא לא פחות מכ – 6.2 מ”ג ברזל. רק כדי לעשות סדר, הכמות היומית המומלצת לנשים בריאות היא 18 מ”ג ולגברים בריאים 8 מ”ג.