את היוצרת של הפסטה הזו (ספירולינה האהובה) הכרתי במרחב הוירטואלי, אינסטגרם. מיד התאהבתי בגישה שלה לאוכל והחלטנו ליצור יחד פסטה שהיא בעלת צפיפות אנרגטית נמוכה. או דחיסות קלורית נמוכה אם תרצו. צפיפות אנרגטית הוא מונח שאני מדברת עליו הרבה מאוד בקליניקה שלי.
מחקרים (וספציפית מחקרים של החוקרת ברברה רולס) מראים לנו שכדי לשמור על משקל תקין או אפילו כדי לרדת במשקל אנחנו צריכים לאכול את גודל המנה אליה אנחנו רגילים, כאשר היא תכיל פחות קלוריות. זאת לעומת צמצום כמות המזון שאנחנו אוכלים. למה? כדי שנחוש שובע ונשמר את ההרגל לאורך זמן.
2 תגובות
מאחר וואני סובלת מעודף משקל גבוה נסיתי הרבה דיאטות ולא מצליחה לרדת
הי מרים אני מצטערת לשמוע,
את מוזמנת לקליניקה שלי- אני מבטיחה לעזור