פסטה זוקיני טעימה, בריאה ומזינה ב 12 דקות הכנה! (בתוספת דג סלמון)

אין על פסטה, כולנו אוהבים אותה! היא סופר טעימה ומשביעה. אז למה שלא נכין אחת שהיא גם פחות דחוסה קלורית וככה נוכל לאכול הרבה הרבה יותר. בואו נכין פסטה זוקיני עם או בלי נתחי סלמון

הסדר של המתכון
פסטה זוקיני מתכון

עוגיות דיאטטיות שהגיעו מניו יורק

את היוצרת של הפסטה הזו (ספירולינה האהובה) הכרתי במרחב הוירטואלי, אינסטגרם. מיד התאהבתי בגישה שלה לאוכל והחלטנו ליצור יחד פסטה שהיא בעלת צפיפות אנרגטית נמוכה. או דחיסות קלורית נמוכה אם תרצו. צפיפות אנרגטית הוא מונח שאני מדברת עליו הרבה מאוד בקליניקה שלי.

מחקרים (וספציפית מחקרים של החוקרת ברברה רולס) מראים לנו שכדי לשמור על משקל תקין או אפילו כדי לרדת במשקל אנחנו צריכים לאכול את גודל המנה אליה אנחנו רגילים, כאשר היא תכיל פחות קלוריות. זאת לעומת צמצום כמות המזון שאנחנו אוכלים. למה? כדי שנחוש שובע ונשמר את ההרגל לאורך זמן.

יש הרבה דרכים להוריד את הצפיפות האנרגטית של המנה. הדרך המקובלת ביותר היא לשלב במנה שלנו עוד ירקות על חשבון פחמימות למשל. דרך מקורית יותר היא ליצצר פסטה מאותם הירקות, לחצות בחצי את כמות הפסטה במנה וכך לאכול אותה כמות פסטה אליה אנחנו רגילים ולרדת במשקל. זה נשמע מורכב אבל אנחנו מבטיחות לכם שזה לא. לא רק מבטיחות אלא גם מדגימות! צפו בסרטון הבא ותגלו כמה זמן לקח לנו להכין את הפסטה הזו בדיוק (המתכון ממש בהמשך):

מתכון ל - 2 מנות פסטה זוקיני עם עם נתחי סלמון

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים למנת פסטה זוקיני עם נתחי סלמון

564 קלוריות

42 גרם פחמימה

37 גרם חלבון

32 גרם שומן

יש לקחת בחשבון שמדובר בארוחה שלמה הכוללת את כל אבות המזון.

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם אפשר להוריד את הערך הקלורי עוד קצת?

בוודאי. במנה הזו הדגמנו איך מפחיתים את הערך הקלורי של המנה מבלי לשנות אותה לחלוטין. עם זאת לגמרי אפשר לוותר על הפסטה הרגילה ולהשתמש רק בפסטה זוקיני (במקרה כזה כדאי להוסיף לארוחה מנת פחמימה על מנת שתהיה מאוזנת). עוד דרך להוריד את הערך הקלורי של המנה היא להמיר את רוטב הפסטו ברוטגב עגבניות

◊ איך הופכים את המנה לטבעונית?

אם תבחרו בפסטה שעשויה ללא ביצים ולא תוסיפו סלמון המנה יכולה להיות טבעונית ברגע. לכן היא אידיאלית להכנה בבית בו יש טבעוניים וכאלו שאינם.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין פסטה זוקיני משגעת – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: