ספירת קלוריות ותיוג מאכלים כמשמינים או מרזים הן שיטות שקל לעבוד על פיהן כשמנסים לרדת במשקל או לשמור על משקל תקין. אבל לקלות הזו הרבה פעמים יש מחיר, שכן לא כל הקלוריות זהות, ומאכלים שאנחנו תופסים כלא משמינים יכולים להרוס לנו את הדיאטה אם נקבל בחירות לא נכונות. מנגד, יש מאכלים עתירי קלוריות שיכולים לתרום לדיאטה שלכם מאוד.
השמנה ועלייה במשקל הם תהליכים המתייחסים לגדילה של תאי השומן בגוף ולאגירה של שומן נוסף ברקמת השומן. תהליכים אלה מושפעים ממה שאנחנו אוכלים, אך גם מגורמים נוספים, כמו גנטיקה, אוכלוסיית חיידקי המעי בגוף, האיזון ההורמונלי ואפילו שעות שינה. קיימים לא מעט מאכלים המכילים כמות גדולה של קלוריות ועדיין, הם לבדם לא יכולים לגרום לתהליכים המורכבים של עלייה במשקל או השמנה. בדיוק כשם שאכילה של מזונות דלים בקלוריות לאו דווקא תבטיח ירידה במשקל. לכן ספירת קלוריות לכל מאכל בפני עצמו לאו דווקא יעילה. יש להסתכל על כמות הקלוריות היומית הנאכלת גם אם מורכבת ממאכלים עתירי קלוריות.
למרות שירידה במשקל בהחלט מעניינת יש חישבות גם לבריאות שלנו בתוך תהליך. לכן כדאי לבדוק לארק כמה קלוריות יש במאכל מסויים אלא מהיכן הן מגיעות והאם המזון שאנחנו אוכלים מזין. נמצא במחקרים שהחלפת מוצרי מזון במוצרי דיאט (כמו משקאות נטולי סוכר ויוגורטים עם 0% שומן) לא יעילה לצורך ירידה במשקל, אלא אם היא נעשית לצד שינוי נרחב באורח החיים. נראה שה"סוד" טמון במציאת האיזון הנכון בתדירות צריכת מאכלים עתירים יותר בקלוריות לאורך תהליך של ירידה במשקל.
לא ממש.
אין ספק שהשיטה הטובה ביותר להשיג ירידה במשקל היא יצירת גרעון קלורי – הקטנה של כמות האנרגיה (הקלוריות) היומית הנאכלת, ורצוי שזו תעשה לצד העלאת תדירות הפעילות הגופנית. פעילות גופנית מגדילה את ההוצאה האנרגטית ובכך מגדילה את הגרעון הקלורי שתרצו להשיג. עם זאת, לצד כמות הקלוריות, גם להרכב המזון והארוחות יש חשיבות לא מבוטלת בריאות לירידה במשקל.
דיאטה שתכלול רק מאכלים ממשפחת הפחמימות (פסטה, אורז, לחם ופירות) לא תניב אותן תוצאות כמו דיאטה בעלת אותו מספר קלוריות שמקורן במאכלים מכל קבוצות המזון.- מאכלים בעלי כמות קלוריות זהה יקלטו על ידי הגוף באופן שונה. זה תלוי בגורמים רבים, בהם כמות הסיבים התזונתיים במאכלים, קבוצת המזון אליה הם משתייכים וצורכי הגוף המשתנים.
תכנית, תזונה שמותאמת לירידה במשקל בהחלט יכולה לכלול מאכלים בודדים בעלי כמות קלוריות גבוהה, כאשר סך הקלוריות היומי עדיין יישאר נמוך.
ספירת קלוריות מדוקדקת עבור מוצרי מזון בודדים לאורך היום ככל הנראה תהיה מתישה יותר ממועילה. אומנם קל להתעסק במספרים, וקשה יותר להסתכל על התמונה הגדולה – אבל רק זה יוביל אתכם להצלחה אותה אתם מחפשים.עדיין לא השתכנעתם? הנה כמה דוגמאות.
קרקר שיבולת שועל ופשתן – 428 קלוריות ל-100 גרם גלידת שוקולד עם פצפוצי שוקולד – 216 קלוריות ל-100 גרם אומנם ב-100 גרם של קרקרים כאלה יש יותר קלוריות, אבל הסיבים התזונתיים שבקרקר גורמים לשחרור איטי יותר של אנרגיה לעומת הסוכר שבגלידה. נוכחות של סיבים תזונתיים במזון משפיעה על תהליך הספיגה שלו וגם על הירידה במשקל.
50 גרם שזיף חי 23 קלוריות בעוד שב – 9 גרם שזיף מיובש 23 קלוריות – אבל מאכלים בעלי נפח גדול יגרמו לכם לחוש שובע, לעומת מאכלים בעלי נפח קטן ואותה כמות קלוריות.
לסיכום, ספירת קלוריות בהחלט חשובה אבל היא לבדה לא נותנת את התמונה המלאה. מאכל מאוד עתיר קלוריות יכול לתת לנו ערכים תזונתיים איכותיים יותר ממאכל דל קלוריות ולכן הוא עדיף. למרות שמאכל מסויים מאוד עשיר קלורית, שילובו הנכון בדיאטה לא יוביל לעלייה במשקל.
View this post on InstagramA post shared by KarenAnn קרן אן גיימן (@karenann_gaiman) on
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך: