סלט שניצל: מתכון בריא משביע ב 30 דקות הכנה בלבד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
איך מכינים סלט שניצל?

פתיח קצר

שיקום הישראלי שלא אוהב שניצל או סלט שניצל. באופן דיי מפתיע אחד המאכלים הישראליים ביותר הוא השניצל, או ליתר דיוק השניצל של אמא. עם כל האהבה, השניצל לרוב לא שורד את מבחן ה"דיאטה" ומוצא את דרכו אל מחוץ לתפריט הבריא שלנו. כתזונאית, נדירים המקרים בהם אני ממליצה לוותר לחלוטין על השניצל.
ההמלצה שלי לשלב אותו בתדירות הנכונה ובדרך הנכונה בתפריט שלכם.
התדירות הנכונה משתנה בין אדם לאדם וזה תלוי בגורמים נוספים כמו מה עוד אוכלים במהלך היום, המטרה אליה תרצו להגיע, ואורח החיים שלכם.
הדרך הנכונה יכולה להגיע במגוון דרכים כמו למשל סלט שניצל טעים, משביע וקל להכנה:

מצרכים לסלט שניצל

גמבה אדומה

1 עגבנייה בינונית

1 בצל סגול פרוס דק

מבחר עלי חסה קרועים, שטופים ומיובשים

2\1 אבוקדו בשל חתוך לפלחים

2\1 כוס אגוזי מלך טבעיים וחצויים

2 כפות קרוטונים מחיטה מלאה (לא חובה)

1 שניצל אפוי (המתכון לשניצל ממש בעוד רגע)

איך מכינים?

  • קורעים את החסות וממלאים חצי  בקערה בינונית.
  • קוצצים את הבצל, הגמבה, העגבניה  ואגוזי המלך.
  • מוסיפים את הירקות הקצוצים והאגוזים לקערה.
  • פורסים את השניצל לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את הקרוטונים לקערה ומערבבים (אם יש אפשרות להשתמש בקערה עם מכסה זה יקל על הערבוב).
  • בעזרת קולפן או סכין קולפים את קליפת האבוקדו (השתדלו להשאירו כמה שיותר שלם).
  • פורסים את האבוקדו הקלוף לחצי ומוציאים את הגלעין.
  • פורסים את חצאי האבוקדו לאורכו בצורת רצועות ומניחים על גבי הסלט בקערה.
  • והרי לכם סלט שניצל מהמם

מצרכים לרוטב

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש

2\1 כוס שמן זית

איך מכינים?

בצנצנת סגורה מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת המרקם הרצוי ומוסיפים לסלט השניצל.

מצרכים לשניצל

2\1 קילו חזה עוף פרוס לחתיכות גדולות ודקות (השניצל צריך להיות בטמפרטורת החדר)

1 ביצה טרופה

1 חבילת פרורי לחם מחיטה מלאה

כף רוטב סויה

כף  שמן זית

איך מכינים?

  • טורפים את הביצים ושמים בקערה.
  • בצלחת מצופה בנייר אפייה פורסים את פירורי הלחם.
  • טובלים את חתיכות חזה העוף  בקערה ובה הביצה הטרופה.
  • טובלים היטב את חזה העוף בפירורי הלחם (לשים לב שכל הצדדים מלאים).
  • לאחר שכל השניצל מוכנים, בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה ומצפים אותו בשמן זית.
  • מניחים את השניצלים המוכנים בתבנית.
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כרבע שעה (מעיפים מבט מידי פעם כדי לוודא שהשניצלים לא נשרפים והופכים אותם במידת הצורך).
  • לאחר רבע שעה או אחרי כשהשניצלים מזהיבים מוציאים מהתנור ויש לכם שניצל בריא וטעים!

קלוריות וערכים תזונתיים לכל המנה

על פי החישוב שלי במנה הזו נמצא 413 קלוריות
31 גרם פחמימה
26 גרם חלבון
ו – 19 גרם שומן

שאלות שאולי יש לכם

האם רוטב סויה בהכרח לא בריא לנו?

◊ לרוטב הסויה יש חיסרון אחד והוא סובל ממיתוס אחד. החיסרון הוא שרוטב הסויה עשיר בנתרן, לכן לא מומלץ להשתמש בו על בסיס קבוע ובכמות גדולה. הכמות הרוטב במתכון קטנה ועל כן כמות המלח שבסופו של דבר מגיעה אל המנה שלכם איננה גדולה. כל זאת בתנאי שאין התוויה רפואית להמנע מצריכה מלח או להפחית בו משמעותית.
המיתס הוא בעיתיות באכילה של מונוסודיום גלוטמט. בניגוד לשמועות אין מניעה בריאותית להשתמש במונוסודיום גלוטמט אלא אם יש רגישות ידועה (כמו אלרגיה).

האם אפשר לשלב דבש או סילאן ברוטב לסלט השניצל שלנו?

◊ מבחינה קולינרית אין ספק שהוספת מרכיב מתוק לרוטב משדרגת אותו. מבחינה בריאותית צריך לחשוב, מה התדירות בה תאכלו את הרוטב הזה? האם יש מאכלים מתוקים נוספים בתפריט שלכם? האם יש מניעה בריאותית הקשורה ספציפית אליכם? ברגע שתענו על השאלות האלו אני בטוחה שהתשובה תהיה ברורה יותר.

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין סלט שניצל אפוי ומטריף – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
Call Now Button

כמה כיף שהחלטתם ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

נשמח גם לחזור אליכם, השאירו פרטים:
דילוג לתוכן