ולפעמים המתכונים הכי טובים מגיעים מאמא… המתכון הזה יחשוף בפניכם את הדרך הכי טעימה לאכול דג. ולא רק סטייק סלמון בתנור. רוטב עשיר וגם דיאטטי, סופר בריא והכי חשוב – טעים!
האמא האהובה שלי החליטה בגיל מבוגר יחסית לעבור לאורח חיים בריא יותר. זה לא שקודם היא לא אכלה בריא… אבל! הבת שלה הפכה לדיאטנית ואז נפקחו עיניה למהי באמת בריאות. לכן, זנחה לא מעט מהמאכלים האהובים לטובת כאלו חדשים ומפתיעים. אחד מהם הוא דג ברוטב כוסברה. לפני שאתם מעקמים את האף – תנו צ'אנס כי זה חלומי… את המתכון ניתן להכין עם כל סוג של דג. הפעם בחרתי סטייק סלמון בתנור!
בנוסף, עלי הכוסברה מהווים מקור לחומצה פולית במזון. הם גם נכנסים לרשימה המכובדת של מאכלים עם ברזל ומקור לשלל נוגדי חמצון איכותיים.
בהחלט כן! בחירה של דג בעל אחוז שומן נמוך, כמו אמנון למשל, יעשה את העבודה. עם זאת יש לזכור, דג סלמון מכיל יותר שומן וקלוריות אך הוא מגיע מהים הצפוני ולכן יכיל גם יותר אומגה 3.
אפשר להתשמש ברוטב הזה לבישול של דגים מסוגים שונים. אני לא פוסלת תיבול של עוף וטופו ברוטב הזה. אפשר בהחלט לעשות שילובים מעניינים.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין סטייק סלמון בתנור ברוטב מיוחד ובריא – בתאבון
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
5 תגובות
לא הבנתי רק אם מכניסים את הדגים עם המשרה לתנור? או מוציאים מהמשרה לתבנית ואז לתנור…
בלי כיסוי בתנור הדג לא מתייבש?
הי סיון,
מכניסים את הדג לתנור עם המשרה.
אם תפעלי לפי המתכון והטמפרטורה של התנור תהיה נכונה הדג לא יתייבש.
תהני 🙂
הי המתכון נשמע מעולה
וממנו משתמע שמשרים את הדגים ברוטב כוסברה שמכינים ואז צולים
רק התמונה מבלבלת
בתמונה זה נראה שהסלומון נצלה בנפרד ומונח על רוטב כוסברה ..
נכון,
צילומי אוכל צריכים להיות מעט שונים מהמתכון כדי לצאת אסתטיים. את המתכון יש להכין כפי שכתוב 🙂
אשמח לראות איך יצא
הי
שאלה נוספת
4 לימונים הם המון מיץ וחמיצות
המרינדה אמורה לצאת עם דגש חזק של חמיצות ?
תודה