לחם כוסמת ירוקה טעים ובריא שרק תרצו לאפות כל היום

מי אמר שאי אפשר גם בריא וגם פוטוגני בטירוף? אהה וגם טעים? לחם כוסמת כזה עוד לא טעמתם ואני בטוחה שרק תרצו להכין ממנו עוד ועוד. קדימה לעבודה!

לחם כוסמת ירוקה טעים ובריא שרק תרצו לאפות כל היום

כמה מילים על גיל: גיל אבידור אלוני היא יועצת לשינוי הרגליה אכילה, בלוגרית אוכל, כתבת בתחום הבריאות ומרצה בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב ובוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק.

תוכן עניינים

לחם כוסמת מהמטבח של גיל

לחם כוסמת עלול שלא להשמע מאוד מפתה היות ורובנו נחשוב על הכוסמת החומה שלאו דווקא אהובה עלינו. אבל! לחם כוסמת זה עשוי מחומר גלם בריא ומיוחד שלא מכירים מספיק – כוסמת ירוקה. לכן, ביקשתי מגיל לשתף איתנו את המתכון של עבור לחם כוסמת. קדימה בואו ונכין 

מתכון לכיכר לחם כוסמת עם 25 פרוסות

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים בממוצע לפרוסת לחם כוסמת ללא תוספות

80 קלוריות

16 גרם פחמימה

3 גרם חלבון

1.4 גרם שומן

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם הלחם מתאים לאכילה בזמן תהליך ירידה במשקל?

בזמן תהליך ירידה במשקל יש חשיבות לצריכה הקלורית היומית. על כן, התהליך יכול לשלב בין מאכלים דלים בקלוריות ומאכלים שלאו דווקא מוגדרים דלי קלוריות. כל עוד הסך היומי נשמר. לחם כוסמת שכזה אכן מכיל יותר קלוריות לפרוסה לעומת לחמים מלאים אחרים. עם זאת, הוא יכול להיות משביע יותר היות והוא דחוס יותר. כך יכול להתאים גם לתהליך של ירידה במשקל עבור אנשים מסויימים. 

◊ איך מאחסנים לחם כוסמת?

הדר הטובה לאחסן לחם כוסמת זה או כל לחם אחר הוא להקפיא מיד בתום האפייה (אחרי הקירור). את ההפשרה יש לעשות בתנור או טוסטר. כך תקבלו פרוסת לחם בעלת מרקם מנצח וטעם של טריות. 

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין לחם כוסמת מדליק ומזין – בתאבון

רוצים לשאול את גיל שאלה? לומר לה משהו או להגיע אליה לייעוץ? השאירו לנו תגובה ממש כאן למטה ↓

לחם כוסמת ירוקה טעים ובריא שרק תרצו לאפות כל היום

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

14 תגובות

  1. סוף סוף לחם כוסמת מושלם
    אחרי מספר שנים של חיפוש אחרי מתכון מושלם ללחם כוסמת, מצאתי אותו כאן ועוד עם קמח טף וכול כך קל ופשוט. יצא נפלא
    תודה
    אמונה לב

  2. רוצה לשאול על לחם כוסמת ירוקה – אני כבר הנבטתי כוסמת ירוקה והיא מחכה לי במקפיא . כמה כוסות זה אחרי ההשריה, איך אני יודעת.
    תודה רבה רבה

    1. הי אתל,
      עדיף לעבוד לפי המתכון ולשקול בגרמים כדי לדייק את האפייה.
      בהצלחה 🙂
      שלחי לנו תמונות של מה שיוצא

  3. בוקר טוב – במה אפשר להחליף את קמח הטף? עדשים? חומוס?
    ולגבי המייפל – אפשר להחליף בסילאן?

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: