חשבתם פעם אם כדאי להמשיך להתאמן למרות הכאב? תמיד ישנם אימונים שאפשר לבצע גם אם סובלים מכאב, וגם אם הייתה פציעה. אצל ספורטאים רבים מופיע כאב דווקא בתקופת השיא, ולפעמים גם פציעות.
כאב בזמן אימון או אחריו נגרם בגלל גירוי שונה לשריר, ממה שהוא מורגל. למשל, לאחר העלאת משקלים בחדר כושר, עקב הוספת תרגילים חדשים או הגדלת מרחקים בריצה. כאבי שרירים לאחר אימון נקראים DOMS, delayed onset muscle soreness. הכאב נחווה לאורך כל השריר וחולף לאחר מספר ימים. רבים חושבים שבמצב זה יש לנוח אולם המשך של פעילות גופנית מתונה עוזרת לשרירים וחומצת החלב להשתחרר. אין צורך לדאוג, לרוב הכאב חולף מעצמו.
כאב אינו מראה בהכרח מה שקורה בגוף אלא יותר את הפענוח והפירוש של המוח. הכאב אינו תמיד מעיד על נזק לרקמה או לעצם. כך למשל ישנם אנשים שחווים כאבי גב קשים למרות שאין עדות בהדמיות לבלטים בדיסק, בניגוד לאחרים שהדמיית MRI תעיד על בלטים קשים, אך הם אינם חווים כאב וממשיכים להתאמן ולרוץ. חוויית הכאב של כולנו מושפעת לא רק מהנזק לרקמה אלא גם מעקבות של חוויות כאב שחווינו בעבר כמו גם מהמצב הנפשי ומהגנטיקה שלנו.
כאבים ותחושת שריפה לאחר אימון אינם מעידים בהכרח על פציעה. אם נימנע מכאב, נמנע גם מכאבי גדילה ולא נוכל לשפר את היכולת והסיבולת שלנו. בניגוד לכך ישנו כאב בזמן אימון הנובע ממצב של עומס יתר בתוכנית האימונים או בחלק מהתרגילים שאנחנו מבצעים. למשל כאבים בזמן מנוחה, או ברמה שמפריעה לשינה או כאלו שגורמים לצליעה ומייצרים קושי בביצוע פעולות מעבר לתחושת אי נוחות – אלו כאבים שיש לתת עליהם את הדעת, להוריד הילוך ולבצע התאמות בתוכנית האימונים. אחרת עלולים להחמיר את המצב עד כדי פציעה.