חלב שקדים ערך תזונתי, ואיך מכינים חלב שקדים ביתי טעים?

הוא טרנדי בטירוף ועדיין שנוי במחלוקת. בואו לגלות האם חלב שקדים הוא באמת בריא ומזין, איך לבחור חלב שקדים בצורה הנכונה וגם – איך להכין אותו בבית?

בכתבה הזו תקראו על:

חלב שקדים: מה זה?

חלב שקדים הפך לטרנד בתזונה הישראלית רק לפני כמה שנים, למרות זאת הוא דווקא משקה מאוד ותיק בתזונת האדם. כמה ותיק? משקה שקדים הוא משקה קדום שהיו שותים בני האצולה שחיו בתקופה הרומית. בימי קדם היה חלב הבקר והצאן משמש בעיקר להכנת גבינות וחמאות. חלב שקדים, היה החלב שנועד לשתייה.  

מדובר במשקה אותו מכינים משקדים טחונים ומים. לרוב מעורב גם איזשהו ממתקים בסיפור ההכנה. 

חלב שקדים ערך תזונתי וקלוריות

חלב שקדים ערך תזונתי וקלוריות: שונות אדירה בין המותגים השונים!

על אף העובדה שמכינים חלב שקדים משקדים, הערכים התזונתיים שלו שונים מהם. בנוסף, חלב שקדים של חברה אחת עשוי להיות מאוד שונה משל אחרת בהתאם לטכנולוגיה בה מכינים את המשקה והתוספות שבוחרים לשלב. 

כוס חלב שקדים (240 מ”ל) תכיל 36-115 קלוריות כתלות במותג. בנוסף אותה כוס תכיל 1 – 3 גרם חלבון,  0- 25 גרם פחמימה כאשר חברות מסויימות מוסיפות סוכר וכאלה שלא (כשיש תוספת סוכר נראה בטבלת הערכים מספר תחת הכותבת “מתוכם סוכרים”). את תוספת הסוכר נראה גם ברשימת המרכיבים ולא רק בטבלה. 

איזה חלב שקדים כדאי לי לקנות?

נתחיל בעובדה מעניינת… במקום חלב שקדים –  נהוג לומר משקה שקדים. לכן, על גבי רוב האריזות לא תמצאו כלל את המילה “חלב”.

חלב שקדים שמתאים לכם הוא זה שעונה על הדרישות שאתם מציבים:

  1. אם חלב שקדים נועד להחליף לחלוטין חלב פרה (בגלל רצון להיות ידידותיים יותר לסביבה או אפילו בגלל רגישות או אלרגיה לחלב פרה) שווה לשקול שילוב של משקה אחר כמו סויה, המכיל יותר חלבון
  2. אם אתם אוהבים את הטעם של חלב שקדים בקפה שלכם אחלה! קפה הוא לא מקור עיקרי לערכים תזונתיים גם ככה ולכן, לא הייתי מתעקשת על החלפתו. תהנו מהטעם.
  3. אם אתם מעוניינים לרדת במשקל, שווה לבדוק כמה חלב שקדים אתם צורכים ביום. לבדוק מה הצריכה היומית הכללית ואז לבחון אם כדאי לעשות שינויים.

איך מכינים חלב שקדים ביתי?

לשאלה איך מכינים חלב שקדים ביתי תשובות רבות. הנה אחת קלה ובריאה:

  1. הניחו 150 גרם של שקדים טבעיים במיכל זכוכית (כך שיהיה רבע מלא) ומלאו אותו מים
  2. השרו כך את השקדים למינימום של 4 שעות. בעדיפות למשך לילה שלם
  3. למחרת בבוקר סננו מהמים את השקדים והניחו אותם בבלנד
  4. הוסיפו לבלנדר 750 מ”ל של מים קרים
  5. התחילו לטחון את תכולת הבלנדר על לקבלת מרקם אחיד וחלק
  6. מיזוגו את התערובת למסננת צפופה \ שקית חלב אגוזים\ בד (חיתול בד!) ודרכו סננו את הנוזלים אל תוך קערה
  7. בקבקו (שימו בבקבוק) את הנוזל והנה לכם חלב שקדים ביתי ומושלם!
    * אם אתם מעוניינים להמתיק את חלב השקדים שלכם הזמן להכניס קצת מייפל או 2 תמרים הוא זמן טחינת השקדים בבלנד.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לקרוא? הנה כמה כתבות שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: