מה קורה כשתזונאית פוגשת כימאית? למרבה הפלא – מתכון מטורף! שימו לב,
ביום בהיר אחד חיכתה לי הודעה קצרה וכל כך מעניינת בתיבת הדואר באינסטגרם “הי קרן אן מה העניינים? אני שני , מתכונאית וד”ר לכימיה….” ההודעה הזו שלחה אותי אחורה בזמן למעבדה בתזונת האדם. או במילים אחרות – שיעורי בישול בחסות מעבדת התזונה בתל חי שם למדתי תזונה. המרצה שוב ושוב ציינה שבישול מאוד דומה לכימיה, צריך להכיר את השילובים הנכונים והדרך בה חומרים מגיבים – ליצירת טעמים ומרקמים מושלמים. כמובן שתשוקה לבישול ואפייה נדרשים גם הם, מעבר לפן הטכני, וכך ההודעה המשיכה: “אני מכורה לספורט וגם לאפייה…”
128 קלוריות
5.5 גרם פחמימה
5 גרם חלבון
8.5 גרם שומן
בכל מאפין יש גם גרם אחד של סיבים תזונתיים
התשובה היא שההחלפה בהחלט ניתנת לביצוע. עם זאת, אחד היתרונות של המאפינס הוא כמות משמעותית של חלבון. יוגורט עשיר בחלבון מיוצר ייחודי המאפשר לכמות גדולה יותר של חלבון להשאר במוצר, לכן עדיף לדעתי במתכון הזה על פני אבקות חלבון.
זרעי הצ’יה מעשירים את המאפינס בסיבים תזונתיים באופן משמעותי. חשוב לזכור שהערך הקלורי של זרעי הצ’יה גבוה באופן יחסי לכן חשוב להתשמש בהם בחכמה ובכמות מדודה.
במידה ובחרתם להכין את המאפינס בדיוק כך (לעומת בתבנית רגילה של פשטידה למשל) אחד כזה יהיה מושלם בתור המלצה לאכילה אחרי אימון כוח או ריצה. כמות החלבון והפחמימה יעזרו לכם גם לאושש מאגרים וגם לבנות שרירים. עם זאת, המאפינס לא עומד בפני עצמו כארוחת התאוששות מלאה. לכן יש להמשיך אחרי האימון לאכילה של ארוחה גדולה יותר. אפשרות נוספת היא לקחת את המאפינס איתכם כארוחת ביניים בריאה.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
תגובה אחת
היי,
אני רוצה להכין את המאפינס בגרסת ללא גלוטן האם אפשר להמיר את הקמח למולינו או כרגיל/ תמי והאם באותו יחס של קמח?