אוכל טוב הוא תמיד כזה שמלבד הטעם המשובח והריח המטריף, הוא כזה שמגיע עם סיפור טוב. ולמתכון הזה של קציצות טופו בהחלט יש סיפור שהוא בהחלט כזה.
כמו שכולכם יודעים את המתכונים המורכבים באתר ובקליניקה שלי אני בונה בשיתוף עם שפים, קונדיטורים ומפתחי מתכונים . היות נדרשת מקצועיות אמיתי כדי להגיע למרקם, לערכים הנכונים ולטעם המדוייק. במסגרת העבודה, מצאתי את עצמי, לא פעם, ממליצה למטופליי על מתכונים של קולגות. כך נולדה פינה חדשה בסטורי של האינסטגרם שלי. שמה: "המתכון הנכון" (אם אתם עוד לא יודעים במה מדובר אני מזמינה אתכם להצטרף אליי גם באינסטגם שלי). בפינה השבועית אני מנתחת מתכונים של קולגות ונותנת המלצות תזונתיות הקשורות במתכון. כך הכרתי את נטליה – המליצו לי על העמוד שלה לפינה.
נטליה הידועה גם כ: theveganati היא מפתחת מתכונים טבעוניים ומוצלחים, בעלת בלוג מרהיב ועמוד אינסטגרם ששווה Follow.
בתום הפינה התחלנו לשוחח. מכירים את האנשים שהקליק איתם מיידי? ובכן, כך קרה והחלטנו לצאת להפקה מיוחדת של מתכונים טבעוניים מאוזנים במיוחד בשבילכם!
לאחר הקדמה ארוכה, אבל כזו ששווה את זה, קבלו את המתכון הראשון בסידרה: קציצות טופו טבעוניות ועשירות בחלבון.
60 קלוריות
6 גרם פחמימה
4.5 גרם חלבון
1.4 גרם שומן
בגלל שהמתכון הזה של קציצות טופו האלה מכיל קטניות ועלים ירוקים גם כמות הברזל בהם טובה מאוד (1.4 מ"ג ליחידה). בנוסף, תוכלו למצוא בכל קציצה 3.23 גרם של סיבים תזונתיים החשובים לפעילות מערכת העיכול.
התשובה היא שבהחלט כן בשנת 2017 יצא נייר עמדה של עמותת הדיאטנים האמריקאים, אשר אומץ ברחבי העולם, בו מציינים כי טופו ומוצרי סויה בטוחים לצריכה בכל שלבי החיים. תוכלו לקרוא עוד על הנושא בכתבה על טופו שפרסמתי בבלוג הבריאות.
ההבדל הדרמטי בין קמח חומוס לקמח עדשים הוא כמות הפחמימה. כמות הפחמימה בקמח החומוס גדולה יותר. מבחינת החלבון ההבדל איננו משמעותי ולא ישפיע על קציצות טופו שייצאו ממנו.
בגלל שהקמחים במתכון הזה מגיעים מקטניות זהו מתכון אשר לא מכיל גלוטן.
עכשיו כשיש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין קציצות טופו חלומיות, כל שנותר הוא להכנס למטבח ולהתחיל בעבודה. תהנו!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
8 תגובות
שלום, בהנחה שאני לא מוצאת ברוקולי טרי במה אפשר להחליף? קפוא? ירק אחר? תודה
הי ורד שאלה מעולה!
לשאלתך הראשונה, ממש אין הכרח שהברוקולי יהיה טרי.
אפשר להתמש בקפואים של החברות השונות ופשוט להפשיר לפני ההכנה. הערכים התזונתיים נשמרים היטב גם הירקות קפואים.
אם את לא אוהבת ברוקולי או לא מוצאת אני חושבת שתחליף טוב יהיה כרובית בגלל הדימון אבל את לגמרי יכולה להתפרע עם סלק למשל ואז לקבל קציצות בעלות גוון ורוד ומגניב. אשמח שתראי לי את מה שייצא (בתמונה) ותספרי במה בחרת בסוף.
היי קרן,
תודה על המתכון
במה אפשר להחליף את הברוקולי?
(חוץ מכרובית או סלק)
ירק זמין כלשהו
הי תהילה,
את מוזמנת לעשות כל שינוי ולבדוק האם זה מתאים. באופן עקרוני זה לא ממש משנה- זה עניין של טעם 🙂
הי קרן האם הכוונה לבזיליקום יבש או טרי?
אפשר גם וגם 🙂
את הברוקולי – צריך לבשל?
אפשר גם וגם 🙂