פטריות ערך תזונתי מותאם לסוג הפטריה: כולנו יודעים שהפטריות הן בעלות טעם טעים שמשלבים במאכלים שונים- מה שלא כולם יודעים הוא, שיש להן סגולות בריאותיות רבות וחשובות לעוסקים בפעילות גופנית!
היתרונות והערכים התזונתיים של הפטריות לא אחידים. הם משתנים בין סוגים שונים של פטריות וכתלות במקום בו גדלה הפטריה. קיימות גם פטריות מרפא אבל עליהן נדון בכתבה אחרת.
האיזור בו גדלה הפטריה, הזן שלה וארץ המוצא – כל אלה משפיעים יחד על הערכים התזונתיים שיש בה. כדי לעשות סדר בכל הכנתי עבורכם את המדריך המושלם – כל פטריה והטוב שהיא מביאה.
כמעט כל מסעדת המבורגר תציע לנו כמנה צמחונית\ טבעונית – המבורגר פורטובלו והסיבה ברורה; מדובר בפטריה מאוד בשרנית ולכן מתאימה במחינת המרקם לאכילה במקום בשר, למי שמעוניין להפחית. מקור טוב לויטמין B12 סלניום ואשלגן . יש לציין שהיא לא תחליף מושלם לבשר מכיון שלא מכילה B12.
פטריה זו קלה להשגה לכן רצוי לאוכלה בעוד טריה! ניתן לשלב אותה בסלט ומאכלים שונים, יש לה חיי מדף קצרים לכן כדאי להשתמש באותו היום בו נרכשה ניתן כמובן למצוא אותה בגירסה המיובשת כמובן שרצוי לאכול אותה טריה ולא משומרת בשביל לקבל את כל הרכיבים הבריאים שבה. פטריות אלה טובות בעיקר כשהן מבושלות.
מדובר בפטריות מלאות ויטמינים וככל הנראה בעלות חומר שהוא נגזרת של סטרואיד ולכן יש להן פעילות אנטי חיידקית. בנוסף מכילות חומרים העשויים להיות רעילים עבור חיידקים. יש לה תכונות נוגדות חימצון ועשירה בויטמינים מסוג B.
לא סתם מסעדות רבות מציעות מגוון מנות, המשודרגות בטעם הנפלא של פטריות הכמהין. מדובר בפטריות נדירות וטעימות להפליא. מכיון שלא ניתן לגדל פטריה זו באופן יזום יש לחפש אותה ביערות בהן גדלה באופן טבעי, חיפוש זה נעשה על ידי חזירים (ובארץ כלבים) אשר אומנו למשימה זו באופן ייעודי, על כן הן פטריות נדירות ויקרות מאוד (כלאלפי שקלים לק"ג!) הן בעלות ריח וחזק וטעם ייחודי לכן משדרגות מאכלים. כמה דיווחים ציינו כי בארץ הצליחו לגלדן בגליל והן קיימות במידה גם בנגב. הן עשירות בחלבון, וגם בנוזלים.
יש בהן כ 72% מים ומינרלים שונים כמו סידן אשלגן ומגנזיום ואפילו ברזל– מה שתורם לחיזוק העצמות- מניעת פציעות וזרימת דם טובה לשירירים!
אבל כמו שראינו גם יתר הפטריות מציעות אפקט דומה- אז את אלפי השקלים ניתן להשקיע במשהו שווה יותר 🙂
עכשיו כשקיבלתם את כל הפרטים לגבי פטריות ערך תזונתי והקשר לבריאות שלנו, כל שנותר לעשות הוא לתכנן את הארוחה הבאה. ולצורך כך קבלו טיפ קטן: בכל מתכון פשטידה קל להחליף את הירק במתכון בפטריות. פשטידה דיאטטית כמו פשטידת הברוקולי שלי, אפשר לחלוטין להכין גם עם פטריות, נסו ואל תשכחו לתייג אותי ברשתות 🙂
בתאבון!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך: